Οι 3 αλήθειες της κλήρωσης

Οι 3 αλήθειες της κλήρωσης

Οι 3 αλήθειες της κλήρωσης

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταθέτει στο blog του στο gazzetta την άποψή του για την κλήρωση του Ολυμπιακού στο Γιουρόπα.

Τι βλέπω εγώ για την κλήρωση στο Γιουρόπα Λιγκ;

  1. Πράγματι υπήρχαν ομάδες από πιο δυνατά πρωταθλήματα, τις οποίες απέφυγε ο Ολυμπιακός. Κι αυτό, ότι δεν θα παίξει με ομάδα από Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Αγγλία,, Γερμανία κι ούτε καν από Πορτογαλία, Ρωσία, Ολλανδία, Τουρκία, Βέλγιο, πάντα θεωρητικά είναι καλό. Αλλά μην υποτιμάμε ότι κι οι τρεις αντίπαλοι του Ολυμπιακού ήταν πρωταθλητές την περασμένη σεζόν.
  2. Τόσο ο ΑΠΟΕΛ, όσο κι η Γιουνγκ Μπόϊς έπαιξαν πλέϊ οφς στο Τσάμπιονς Λιγκ. Πέρασαν δηλαδή τον προκριματικό, από τον οποίο είχε αποκλειστεί ο Ολυμπιακός. Ο ΑΠΟΕΛ απέκλεισε τη Ρόζενμποργκ κι η Γιουνγκ Μπόϊς τη Σαχτάρ, για να αποκλειστούν στη συνέχεια από Κοπεγχάγη και Γκλάντμπαχ αντίστοιχα.
  3. Η Αστάνα μπορεί να μην έχει…όνομα, αλλά έπαιξε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ την περασμένη σεζόν και μάλιστα εντός έδρας έφερε ισοπαλίες με Ατλέτικο Μαδρίτης, Μπενφίκα και Γαλατά Σαράϊ. Και πήρε ισοπαλία και στην Τουρκία! Αυτό δε το καλοκαίρι, στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ αποκλείστηκε για ένα γκολ από τη Σέλτικ (1-1, 1-2) και πέρασε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ αποκλείοντας την Μπάτε, η οποία κι αυτή πέρσι είχε παίξει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Αυτή είναι η ρεαλιστική προσέγγιση κι όχι να…πανηγυρίζουμε και μετά να μένουμε νοκ άουτ από τη Χάποελ, τη Ντνίπρο, τη Λεβάντε η, να χάνουμε στη Σουηδία από τη Μάλμε…

Ο Ολυμπιακός οφείλει να σεβαστεί και τους τρεις αντιπάλους του. Οι δύο (ΑΠΟΕΛ, Αστάνα) είναι ομάδες με παρουσία στο Τσάμπιονς Λιγκ (πρόπερσι και πέρσι αντίστοιχα) κι η Γιουνγκ Μπόϊς είναι πλέον κάθε χρόνο η δεύτερη καλύτερη πίσω από τη Βασιλεία ομάδα του ελβετικού πρωταθλήματος, που στην κατάταξη της ΟΥΕΦΑ είναι Νο 12, ενώ το ελληνικό είναι Νο 14 (το κυπριακό Νο 19 και του Καζακστάν Νο 28).

Ασφαλώς κι υπήρχαν πιο καλές ομάδες στην κλήρωση. Αλλά υπήρχαν ασφαλώς και πιο εύκολες ομάδες, όπως π.χ. η Σλόβαν Λίμπερετς κι η ουκρανική Ζόρια. Ακόμη κι η Ζυρίχη. Ας σκεφθούμε επιπλέον ότι ο Ολυμπιακός ξεκινάει τους αγώνες του με τη Γιουνγκ Μπόϊς, που ως τότε θα έχει παίξει 13 επίσημα παιχνίδια, έναντι μόλις 4-5 του Ολυμπιακού!

Το θέμα είναι ότι ο Ολυμπιακός αν δώσει βάση στη διοργάνωση φέτος και βελτιώσει την ομάδα του, μπορεί να περάσει στα νοκ άουτ του Φεβρουαρίου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται από πλευράς φιλοδοξιών.

Άσχετο: Μην τσιμπάτε ότι ο Ολυμπιακός θα πάρει 17-18 εκ. δολάρια για τον Πουλίδο. Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Υπάρχουν 5-6 εκ. Ευρώ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.