Να ακολουθήσει τους «βιόλα»

Θοδωρής Βασίλης
Να ακολουθήσει τους «βιόλα»

bet365

Η Φιορεντίνα είναι το μεγάλο φαβορί με τον ΠΑΟΚ να έχει τον πρώτο λόγο για την δεύτερη θέση της πρόκρισης κόντρα σε Λίμπερετς και Καραμπάχ. H ανάλυση των αντιπάλων του ΠΑΟΚ!

Xαμόγελασε ο ΠΑΟΚ για την κλήρωση των ομίλου του Europa League καθώς πέρα από τη Φιορεντίνα, η Λίμπερετς και η Καραμπάχ είναι αντίπαλοι στα μέτρα που φυσικά μπορεί να τους ξεπεράσει. Αρα η μάχη θα γίνει για την πρώτη θέση με την ιταλική ομάδα.

Τα ματς της φάσης των ομίλων θα γίνουν στις 15 και 29 Σεπτέμβρη, στις 20 Οκτώβρη, στις 3 και 24 Νοέμβρη και στις 8 Δεκέμβρη. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΔΙΚΕΦΑΛΟ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ»!

ΣΛΟΒΑΝ ΛΙΜΠΕΡΕΤΣ

Η Σλόβαν Λίμπερετς δεν είναι άγνωστη στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και φροντίζει κάθε χρόνο να δίνει το «παρών», κυρίως όμως στις προκριματικές φάσεις των δύο θεσμών της UEFA. Και πέρυσι βρέθηκε στα γκρουπ της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, όμως και τη φετινή σεζόν, βρίσκεται σε έναν όμιλο που δεν μπορεί να μοιράσει ελπίδες στο σύνολο του Τρπισόφσκι για το κάτι διαφορετικό. Ακόμα και η υπόσχεση για υπέρβαση, δύσκολα μπορεί να βρει αντίκτυπο. Τερμάτισε στην 3η θέση του πρωταθλήματος την περασμένη αγωνιστική περίοδο.

Θετικά: Το γεγονός πως αυτή τη στιγμή έχει αρκετά παιχνίδια στα πόδια της, καθώς έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Τσεχίας και μάλιστα έχουν ήδη περάσει οι τέσσερις πρώτες αγωνιστικές. Στα προκριματικά δεν συνάντησε δυσκολίες και αυτό έχει βοηθήσει στο κομμάτι της αυτοπεποίθησης ενόψει των επόμενων εμποδίων.

Αρνητικά: Η μέχρι στιγμής παρουσία στο πρωτάθλημα της χώρας της. Μόλις δύο βαθμοί από τα τέσσερα παιχνίδια, ήττες από τις Μλάντα Μπόλεσλαβ και Ζλιν, δύο βαθμούς από τις αναμετρήσεις με τις Βιτσόσινα Γιχλάβα και Μπρνο.

Έτος ίδρυσης: 1958

Τίτλοι:

Πρωταθλήματα: 2002, 2006, 2012

Κύπελλα: 2000, 2015

Γήπεδο: Stadion u Nisy (10.000 θέσεων)

ΠΩΣ ΕΦΤΑΣΕ ΕΔΩ: Με τέσσερις νίκες στους δύο προκριματικούς γύρους τους οποίου κλήθηκε να περάσει για να φτάσει στη φάση των ομίλων. Αρχικά, βρήκε την Αντμίρα από την Αυστρία μπροστά της (νίκες 2-1 εκτός, 2-0 εντός) και εν συνεχεία ξεπέρασε το εμπόδιο της ΑΕΚ Λάρνακας, επικρατώντας 1-0 στην Κύπρο και 3-0 στην Τσεχία.

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ: Ποιος άλλος; Ο Μίλαν Μπάρος! Ο Τσέχος επιθετικός, ακόμα κι αν έχει πατήσει πλέον τα 34 χρόνια του, είναι το «βαρύ πυροβολικό» της Σλόβαν άσχετα αν δεν κατάφερε να πετύχει κάποιο γκολ στα προκριματικά του φετινού Γιουρόπα Λιγκ, στα παιχνίδια της ομάδας του. Με «βαριά» ιστορία, πολλά γκολ, διακρίσεις και θητεία σε ομάδες όπως η Λίβερπουλ, η Λιόν και η Γαλατασαράι, είναι η... ατραξιόν του συλλόγου.

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ο Τσέχος Ζίντινς Τρπισόφσκι είναι ο άνθρωπος που κάθεται στον πάγκο της Σλόβαν Λίμπερετς. Από τον Ιούνιο του 2015 στο πόστο του ο 40χρονος κόουτς, που προηγουμένως βρέθηκε στον πάγκο της Βικτόρια Ζίσκοφ. Ακόμα πιο παλιά, είχε κρατήσει το «τιμόνι» της Χόρνι Μεσολούπι.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ:

Πορτιέρο: Μάρτιν Ντουμπράβκα, Όντρεϊ Κόλαρ, Βάτσλαβ Χλάντκι

Αμυντικοί: Νταβίντ Χοβόρκα, Μάρτιν Λάτκα, Μίλαν Νιτριάνσκι, Οντρέι Καραφιάτ, Λούκας Ποκόρνι, Λούκας Μπάρτοσακ, Μάρτιν Τσλουμέσκι, Βλάντιμιρ Κουφάλ

Μέσοι: Έγκον Βουχ, Πετρ Σέβτσικ, Ιγκόρ Σούκενικ, Γιαν Σουλτς, Όντρεϊ Μπλάχα, Όντρεϊ Ματσούσα, Ίλια Κουμπίσκιν, Φιλίπ Λέσνιακ, Γιαν Σικόρα, Ντάνιελ Μπαρτλ, Ραντίμ Μπρέιτε, Γιαν Ναβρατίλ, Ζντένεκ Φόλπρεχτ

Επιθετικοί: Ούμπονγκ Εκπάι, Μίλαν Μπάρος, Νικολάι Κομλιτσένκο, Βόιτεχ Χάντασοκ, Γουέσλεϊ ντα Σίλβα

Η ΕΝΔΕΚΑΔΑ (4-2-3-1): Ντουμπράβκα – Κουφάλ, Ποκόρνι, Χοβόρκα, Μπάρτσοσακ – Σικόρα, Μπρέιτε – Μπάρτι, Φόλπρεχτ, Βουχ - Μπάρος

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ

Πριν δύο χρόνια το καμάρι της Τοσκάνης είχε βρεθεί στον δρόμο του ΠΑΟΚ ξανά στην φάση των ομίλων με τους «βιόλα» να επικρατούν στην Τούμπα με 1-0 και τον ΠΑΟΚ να παίρνει την ισοπαλία 1-1 μέσα στο «Αρτέμιο Φράνκι». Η ομάδα του Πάουλο Σόουζα τα τελευταία χρόνια έχει επανέλθει στο προσκήνιο τόσο στην Ιταλία όσο και στην Ευρώπη και μάλιστα το 2015 έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του θεσμού. Είναι το μεγάλο όνομα του ομίλου και λογικό φαβορί.

Έτος ίδρυσης: 1926

Τίτλοι: Πρωταθλήματα (2), Κύπελλα Ιταλίας (6), Σούπερ Καπ 1, Κύπελλο Κυπελλούχων

Γήπεδο: Αρτέμιο Φράνκι (43.147)

ΠΩΣ ΕΦΤΑΣΕ ΕΔΩ: Βρέθηκε κατευθείαν στους ομίλους μέσω του πρωταθλήματος.

Θετικά: Ουσιαστικά είναι η ίδια ομάδα με την περσινή. Ίδιος προπονητής, σχεδόν ίδιο ρόστερ. Μια ομάδα με πολύ καλή τακτική πειθαρχία η οποία προσπαθεί να εκτελέσει επακριβώς όλες τις εντολές του προπονητή της. Φιμήζεται για το διαρκές passing game με δυνατό της όπλο την ποιοτική μεσοεπιθετική γραμμή.

Αρνητικά: Τα αδέρφια Ντέλα Βάλε έχουν σταματήσει να βάζουν τόσο πολύ το χέρι στην τσέπη όπως τα προηγούμενα χρόνια. Για τον λόγο αυτό επανέφεραν ως τεχνικό διευθυντή τον Πανταλέο Κορβίνο από τους καλύτερους στο να βρίσκει ταλέντα (αυτός ανακάλυψε τους Γιόβετις και Λιάγιτς). Η μη επαρκή ενίσχυση της ομάδας έχει φέρει μια μικρή γκρίνια στον κόσμο της ομάδας, ειδικά στην αμυντική γραμμή αλλά και σε αυτή του τερματοφύλακα όπου και παρουσιάζει τις μεγαλύτερες αδυναμίες.

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ: Μπόρχα Βαλέρο. Ο Ισπανός μέσος είναι ο μαέστρος της μεσαία γραμμής της Φιορεντίνα και το βαρόμετρο του Πάουλο Σόουζα. Ο 32χρονος προϊόν των ακαδημιών της Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκεται στην Φλωρεντία εδώ και τέσσερα χρόνια και από τα πόδια του περνάει όλο το παιχνίδι της ιταλικής ομάδας. Αγαπημένος των οπαδών βρέθηκε στο στόχαστρο της Ρόμα αλλά οι «βιόλα» δεν μπήκαν καν σε διαδικασία συζήτησης για πιθανή παραχώρησή του.

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Πάουλο Σόουζα. Ο 46χρονος τεχνικός βρέθηκε στην Φλωρεντία το καλοκαίρι του 2015 αντικαθιστώντας τον Βιτσέντζο Μοντέλα. Ο Πορτογάλος τεχνικός παραλίγο να κάνει το θαύμα στην Φλωρεντία με τους «βιόλα» για αρκετό διάστημα στο πρώτο γύρο της περσινής Serie A να απολαμβάνουν την κορυφή του πρωταθλήματος. Ο Σόουζα παρά το γεγονός ότι είναι μόλις 46 ετών μπορεί να θεωρηθεί και ως γυρολόγος αν σκεφτεί κανείς ότι ήδη έχει προπονήσει ήδη σε πέντε πρωταθλήματα (Αγγλία, Ουγγαρία, Ισραήλ, Ελβετία, Ιταλία) και θεωρείται από τους καλύτερους Πορτογάλους τεχνικούς της γενιάς του.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

Πορτιέρο: Ταταρουσάνου, Ντραγκόβσκι, Λετζερίνι

Αμυντικοί: Ροντρίγκες, Ντε Μαϊό, Αστόρι, Ντικς, Ζιλμπέρτο, Τόμοβιτς, Αλόνσο, Μπάνταγκουρ

Μέσοι: Σαλιφού, Μπερναρντέσκι, Σάντες, Βεσίνο, Μπαντέλι, Φερνάντες, Μπόρχα Βαλέρο, Χάτζι, Κιέζα, Μίλιτς, Ίλισιτς

Επιθετικοί: Ζαράτε, Κάλινιτς, Τολέδο, Τέγιο, Μπάες, Ρόσι, Μπάμπακαρ

Η ΕΝΔΕΚΑΔΑ: Όπως αγωνίστηκε στην πρεμιέρα με την Γιουβέντους (3-4-3): Ταταρουσάνο, Τόμοβιτς, Ροντρίγκες, Αστόρι, Αλόνσο, Μπαντέλι, Βεσίνο, Μπερναρντέσκι, Κιέζα, Ίλισιτς, Κάλινιτς

ΚΑΡΑΜΠΑΚ:

Συμμετέχει στο Γιουρόπα Λιγκ ως Πρωταθλήτρια της χώρας της, όμως χρειάστηκε να περάσει από τα πλέι-οφ της προκριματικής φάσης. Κυριαρχεί στο Αζερμπαϊτζάν τα τελευταία τρία χρόνια, όπου μετράει διαδοχικά πρωταθλήματα και δύο Κύπελλα σε αυτό το διάστημα. Έχει αντιμετωπίσει και πάλι τη Φιορεντίνα, με την οποία θα βρεθεί αντιμέτωπη και στον φετινό όμιλο. Έχει στις τάξεις της, τον Μίτσελ, που έχει περάσει από την ΑΕΚ και όλοι τον θυμούνται για το τρομερό γκολ στο Κύπελλο, με τη λόμπα στον Καρνέζη!

Έτος ίδρυσης: 1951

Τίτλοι:

Πρωταθλήματα: 1993, 2014, 2015, 2016

Κύπελλα: 1993, 2006, 2009, 2015, 2016

Σούπερ Καπ: 1994

Γήπεδο: Azersun Arena, Tofig Bahramov Stadium

ΠΩΣ ΕΦΤΑΣΕ ΕΔΩ: Μέσω των πλέι-οφ της προκριματικής φάσης του Γιουρόπα Λιγκ και μάλιστα το έκανε με εμφατικό τρόπο, αφού χρειάστηκε ν' ανατρέψει εις βάρος της κατάστασης για να φτάσει στα γκρουπ. Ηττήθηκε 1-0 εκτός έδρας από τη Γκέτεμποργκ στο πρώτο παιχνίδι, αλλά στον επαναληπτικό έφτασε στο τελικό 3-0 για να πανηγυρίσει την πρόκριση.

Θετικά: Έχει ξεκινήσει με ... φούρια στο φετινό πρωτάθλημα του Αζερμπαϊτζάν, αφού βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας έπειτα από τρία παιχνίδια, με έξι βαθμούς, ισοβαθμώντας με τη Ζίρα. Έχει εμπειρία και είναι η τρίτη διαδοχική χρονιά που συμμετέχει στους ομίλους του θεσμού. Στο Αζερμπαϊτζάν, δεν έχει αντίπαλο...

Αρνητικά: Σε καμία περίπτωση δεν είναι ομάδα που μπορεί να προκαλέσει ανησυχία στον ΠΑΟΚ. Όσο ανταγωνιστική κι αν μπορεί να παρουσιαστεί στο γήπεδο, είναι θέμα... ποιότητας.

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ: Ο Μίτσελ, γνωστός στο ελληνικό κοινό από το πέρασμά του από την ΑΕΚ, το 2011! Το γέμισμα από το κέντρο του ΟΑΚΑ προς την περιοχή του Παναθηναϊκού, με τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα σε μια από τις χειρότερες στιγμές του Ορέστη Καρνέζη, δεν ξεχνιέται από κανέναν. Με εμπειρία και από τη Μπέρμιγχαμ στην Αγγλία, τη Χετάφε από την Ισπανία αλλά και από το Ισραήλ με τη Μακάμπι Χάιφα.

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ο παλαίμαχος επιθετικός και πρώτος σκόρερ στην ιστορία της εθνικής ομάδας του Αζερμπαϊτζάν, Γκουρμπάν Γκουρμπάνοφ. Ο 44χρονος προπονητής, έπειτα από 18χρονη καριέρα και πάρα πολλές ομάδες, ξεκίνησε την προπονητική από την Νέφτσι Μπακού, το 2006, ενώ από το 2008 βρίσκεται στον πάγκο της Καραμπάκ, όπου άπαντες δηλώνουν απόλυτα ικανοποιημένοι μαζί του.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

Τερματοφύλακες: Ιμπραΐμ Σέχιτς, Οσμάν Ουμάροφ, Σακρούντιν Μακαμαντάλιεφ, Μαμάντ Χουσεΐνοφ

Αμυντικοί: Μπαντάβι Γκουσεΐνοφ, Ρασάντ Σαντίγκοφ, Έλβιν Γιουνουσάντε, Άνσι Αγκόλι, Ελγκιούν Ουλουκάνοφ, Αρίφ Ντασντεμίροφ, Μακσίμ Μεντβέντεφ, Ιλγκάρ Γκουρμπάνοφ

Μέσοι: Ούλφι Ραφισάντα, Τογκρούλ Μπιλάλι, Έλβιν Μουσαζάντε, Μίτσελ, Γκάρα Γκαράγιεφ, Ζόσγκουν Ντινιέφ, Ρίτσαρντ, Ραχίντ Αμιργκούλιεφ, Ντάνι Κιντάνα, Αλαραμπί Ελ Γιαντεγιάουϊ, Νάμιγκ Αλεκσέροφ, Μουάρεμ Μουάρεμ, Βούγκαρ Νάντιροφ, Γιάβιντ Τάγκιεφ, Αφράν Ισμαΐλοφ, Μαχίρ Μαντάτοφ

Επιθετικοί: Ρεϊνάλντο, Ντίνο Εντλοβού

Η ΕΝΔΕΚΑΔΑ (4-2-3-1): Σέχιτς – Μεντβέντεφ, Γιουνουσάντε, Σαντίγκοφ, Αγκόλι – Γκαράγιεφ, Μίτσελ – Ρίτσαρντ, Κιντάνα, Μουαρέμ - Ρεϊνάλντο

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα