Ολυμπιακός - Αρούκα 2-1 (vids)

Ολυμπιακός - Αρούκα 2-1 (vids)

Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός - Αρούκα 2-1 (vids)

bet365

Ο Ολυμπιακός ήταν αγωνιστικά... νεκρός για 90 λεπτά, όμως η είσοδος του Τσόρι στην παράταση έφερε το γκολ της ισοφάρισης και γλίτωσε τους «ερυθρόλευκους» (2-1) από κάζο άνευ προηγουμένου! Ο Ιντέγιε το δεύτερο γκολ.

Το αποτέλεσμα μετράει; Η μάλλον όχι... Ο Ολυμπιακός κατάφερε και πήρε την πρόκριση εν τέλει από την Αρούκα και θα συνεχίσει το ευρωπαϊκό του ταξίδι στους ομίλους του Europa League. Eνα ταξίδι το οποίο κινδύνευσε από τους Πορτογάλους οι οποίοι πούλησαν πολύ ακριβά το τομάρι τους και απείλησαν τον Ολυμπιακό. Τον έφτασαν στο σημείο να δώσει άλλα 30 λεπτά έξτρα χρόνου για να πάρει την πρόκριση.

Εκεί όμως δεν υπολόγιζαν σ' έναν πολύ σημαντικό παράγοντα. Τον Τσόρι Ντομίνγκες. Ο πραγματικός ηγέτης του Ολυμπιακού πέρασε ως αλλαγή με την έναρξη της παράτασης. Ούτε πέντε λεπτά δεν χρειάστηκε για να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Μακρινό δυνατό σουτ με το αριστερό το οποίο πήγε στη γωνία του Μπρακάλι. Αυτό αρκούσε για να δώσει την πρόκριση σ' έναν πολύ προβληματικό Ολυμπιακό ο οποίος πρέπει να διορθώσει πάρα πολλά όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για το ελληνικό πρωτάθλημα.

ΜΕ ΦΟΡΤΟΥΝΗ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΙΝΤΕΓΕ
Ο Πάουλο Μπέντο ξεκίνησε με τον πιτσιρικά τον Ρέτσο σε θέση δεξιού μπακ (με τον πιτσιρικά να κάνει ένα σπουδαίο παιχνίδι) τους Μποτία και Ντα Κόστα στο κέντρο της άμυνας και τον Ντε Λα Μπέγια στ' αριστερά. Εκπληξη δεν υπήρχε ούτε στα χαφ με τους Καμπιάσο και Μιλιβόγεβιτς ενώ οι Πάρντο και Σεμπά παρέμειναν στην πτέρυγες. Η μικρή διαφορά είχε να κάνει με το γεγονός ότι ο Φορτούνης έπαιζε πολύ κοντά στην Ιντέγε.

Οχι ότι έφταιγε το σύστημα ή οι επιλογές αλλά ο Ολυμπιακός έκανε ακόμα ένα πολύ κακό παιχνίδι. Δεν απειλούσε την εστία του Μπρακάλι και η άμυνα έδειχνε αρκετά ευάλωτη ειδικά στις στημένες φάσεις. Στο πρώτο ημίχρονο η Αρούκα είχε φάση στο 24' με τον Γκονζάλες και στο 32' με τον ίδιο παίκτη που θα μπορούσε ν' ανοίξει το σκορ. Η πρώτη καλή στιγμή του Ολυμπιακού σημειώθηκε στο 36' (!) με την κοντινή προβολή του Ιντέγε.

ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΕ ΤΟ ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ, ΠΗΓΕ ΠΑΡΑΤΑΣΗ
Προφανώς ο Ολυμπιακός δεν κατάλαβε ότι... απειλείται. Δεν εξηγείται διαφορετικά το γεγονός ότι η Αρούκα ήταν αυτή που ήταν και πάλι καλύτερη στο δεύτερο ημίχρονο. Είχε φάση στο 57' με τον Γκονζάλες (κεφαλιά από καλή θέση που πήγε άουτ), είχε τρομερή ευκαιρία ξανά μκε τον ίδιο παίκτη στο 65' αλλά το έσωσε ο Καπίνο αλλά στο 80' δεν υπήρχε κανείς για ν' αντιδράσει. Ο Γκέγκε βρέθηκε μόνος του στην μεγάλη περιοχή σε στημένη φάση (!) και πλάσαρε τον Καπίνο στέλνοντας το ματς στην παράταση. Σ' ένα ολόκληρο δεύτερο ημίχρονο δεν υπήρχε μία σπουδαία ευκαιρία για τον Ολυμπιακό ο οποίος έδειχνε να περιμένει την τελειωτική... γροθιά για να μείνει εκτός Ευρώπης.

ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΗΡΘΕ Ο ΤΣΟΡΙ
Το εκπληκτικό στο παιχνίδι είναι πως ο Πάουλο Μπέντο κρατούσε τις αλλαγές του για την... παράταση. Δεν εξηγείται διαφορετικά ότι έκανε μόνο μία αλλαγή στο 90λεπτο που ο Ολυμπιακός απλά δεν βλεπόταν (Μάρτιντς αντί Φορτούνη). Την έκανε με την έναρξη της παράτασης. Τσόρι αντί Καμπιάσο.

Ο ηγέτης των «ερυθρολεύκων» αποφάσισε να πάρει το ματς και την πρόκριση μόνος του. Στο 94' μ' ένα δυνατό σουτ έδωσε σκορ πρόκρισης στον Ολυμπιακό και ψυχολογία. Αυτά αρκούσαν. Παρά το γεγονός ότι τα προβλήματα παρέμεναν με κενά στην άμυνα και απειλές της Αρούκα προς την εστία ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει και τη νίκη με το γκολ του Ιντέγε μετά την εξαιρετική πάσα του Αντρε Μαρτίνς ο οποίος επίσης έδειξε καλά στοιχεία στο επίσημο ντεμπούτο του με τους «ερυθρόλευκους».

MVP: Τσόρι Ντομίνγκες. Αν δεν έμπαινε το γκολ του Αργεντινού δύσκολα μπορούμε να φανταστούμε τον Ολυμπιακό να σκοράρει και εν τέλει να προκρίνεται.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Κώστας Φορτούνης. Δεν του βγήκε το παιχνίδι σε κανένα σημείο με αποτέλεσμα ν' αντικατασταθεί σωστά από τον Μπέντο.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Αντρε Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος στο ντεμπούτο του έδειξε καλά στοιχεία και έδωσε και την ασίστ στον Ιντέγε για το 2-1.

Η ΓΚΑΦΑ: Η φάση του γκολ της Αρούκα. Εχουν βρεθεί τρεις παίκτες μόνοι τους στην μεγάλη περιοχή μετά την πρώτη κεφαλιά του Ντε Ζέσους και φυσικά ο ένας από αυτούς έβαλε το γκολ.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Καλή η διαιτησία του Ρώσου ο οποίος δεν είχε προβλήματα. Σωστές και οι (αρκετές) κίτρινες κάρτες που έβγαλε.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Ολυμπιακός κρατάει ΜΟΝΟ την πρόκριση. Εχει ακόμα πέντε μέρες για μεταγραφές για να βελτιώσει αυτό το σύνολο το οποίο σε τέσσερα επίσημα παιχνίδια δεν έχει δείξει θετικά σημάδια. Οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν χρόνο για να φτιάξουν την ομάδα ενόψει της συνέχειας. Σε Ελλάδα και Ευρώπη.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Καπίνο, Ρέτσος, Μποτία, Ντα Κόστα, Ντε Λα Μπέγια, Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο (90' Τσόρι), Φορτούνης (72' Μαρτινς), Σεμπά, Πάρντο (98' Μανθάτης), Ιντέγε
ΑΡΟΥΚΑ: Μπρακάλι, Μπάστο, Βελάσκες, Αρτούρ (93' Νούνο Βαλέντε), Ντε Ζέσους (112' Γκέγκε), Αντμίλσον, Αντρε Σάντος, Μέντες, Κριβελάρο, Ντος Σάντος, Γκονζάλες

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα