Παράμετροι... ετοιμότητας!

Παράμετροι... ετοιμότητας!

Χρύσανθος Τσαλτίδης Χρύσανθος Τσαλτίδης
Παράμετροι... ετοιμότητας!

bet365

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για το τι είδε στο φιλικό με την ΑΕΚ, τι περίμενε ότι δεν θα δει και τι περιμένει πλέον από εδώ και πέρα.

Μετά από ένα φιλικό παιχνίδι πολλά είναι τα συμπεράσματα που ακούς για παίκτες και το σύνολο της ομάδας. Όπως μετά από το παιχνίδι με την Κέρκυρα που είχα την εντύπωση ότι ο Αντρέου ήταν μία μίξη της τρέλας και της ποιότητας του Ναφτί με την σιγουριά και τον τσαμπουκά του Πρίττα. Ή ότι ο Νέτο πρέπει να παίζει πίσω από τον φορ γιατί έχει το γκολ. Ή τα αρνητικά... Δεν κάνει ο Μπούρμπος. Θέλουμε και άλλο χαφ και φυσικά τα “Δεν πας πουθενά με αυτή την άμυνα”.

Ξεκινάμε από τα βασικά. Ο ΑΡΗΣ και την Κυριακή και με την ΑΕΚ έπαιξε απέναντι σε δυο ομάδες Λίγκας που θεωρητικά το ΣΚ θα είχαν αρχίσει το πρωτάθλημα. Η ΑΕΚ μάλιστα της οποίας η δυνανικότητα δεν χρειάζεται ανάλυσης, προετοιμάζεται 1 μήνα παραπάνω και ήδη έδωσε δυο παιχνίδια πάρα πολύ σημαντικά στην Ευρώπη. Ο ΑΡΗΣ έπαιξε χθες για πρώτη φορά με δυο κανονικούς κεντρικούς αμυντικούς (Μπράβο, Ιντζίδη) και επίσης για πρώτη φορά έπαιξαν στα χαφ μαζί Ρόβας, Αντρέου. Μιλούνοβιτς και Ίλιτς βρισκονται με την ομάδα κοντά δυο εβδομάδες και εμφανέστατα είναι πίσω σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους παίκτες που έκαναν προετοιμασία. Ο Μπούρμπος παίρνει τα πρώτα του παιχνίδια μετά από ένα χρόνο απραξίας, ενώ παράλληλα ο ΑΡΗΣ αναμένει την έλευση των κεντρικών αμυντικών (χθες υπήρξε οριστική συμφωνία με τον Ποτουρίδη, τον οποίο θεωρώ πολύ καλή κίνηση), ενός επιθετικού και ίσως και ενός ακόμα αμυντικού χαφ-κόφτη.

Δικαιολογίες; ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΟΧΙ. Πραγματικότητα 100%. Δεν μπορείς να αγνοείς το γεγονός της ετοιμότητας των δύο ομάδων και παράλληλα να υπάρχει η απαίτηση ένα μήνα πριν την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων σου (25 Σεπτέμβρη αρχίζει το πρωτάθλημα), να είσαι στο ίδιο επίπεδο με την ΑΕΚ.

Εγώ βλέπω ότι με όλες τις παραμέτρους που ανέφερα παραπάνω και την προσδοκόμενη βελτίωση σε πολύ μεγάλα ποσοστά (θεωρώ ότι ο ΑΡΗΣ σήμερα είναι στο 30-40% και αυτό γιατί ο Αναστόπουλος πολύ σωστά έχει δουλέψει στην φυσική κατάσταση και στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας συνολικά). Πλέον θα αρχίσουν να μπαίνουν στους ρόλους τους οι παίκτες σε κάθε θέση από την στιγμή που ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ.

Τηρουμένων των αναλογιών προσωπικά θεωρώ ότι η εικόνα του ΑΡΗ μπορεί να μας δώσει το δικαίωμα να αισιοδοξούμε. Αρκεί να συνεχιστεί η καλή δουλειά που έγινε στο Καρπενήσι και όλοι να μείνουν συγκεντρωμένοι στην εκπλήρωση των στόχων.

Εφόσον με το καλό αποκτηθούν στόπερ (θα ξεκαθαρίσει του Ταυλαρίδη άμεσα), σέντερ φορ και ένα αμυντικό χαφ ο ΑΡΗΣ θα είναι υπερπλήρης ειδικά για την Β εθνική. Χθες αυτό που θεωρώ ως πιο σημαντικό είναι ότι υπάρχουν στην ομάδα παίκτες και θα αναφέρω ορισμένα ονόματα γιατί αυτά τα παιδιά το έχουν περισσότερη ανάγκη (Βουτσιάς, Παυλίδης) που μπορούν να δώσουν πολλές λύσεις χωρίς να είναι στην πρώτη γραμμή των απαιτήσεων του κόσμου. Ο Αναστόπουλος όλα αυτά τα χρόνια όμως καριέρα έκανε γιατί έχει ένα δικό του ξεχωριστό τρόπο να παίρνει από τον παίκτη του 6 και του 7 το...8 της απόδοσης του. Ακόμα και τα...πιο δύσκολα παιδιά εφόσον δουλέψουν, ακόμα και αν αρχικά δεν τους πάρει με καλό μάτι, θα πάρουνε ευκαιρίες. Ο Αλενατόρε φυσικά και έχει ως άνθρωπος, προπονητής πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Στα χρόνια που δούλευει άλλοι τον κρίνουν θετικά και άλλοι αρνητικά. Για ένα μόνο πράγμα ποτέ κανείς δεν τον αμφισβήτησε πέρα του ότι βέβαια παστέλωνε ως παίκτης κάθε ευκαιρία που του δίνονταν. Ποτέ κανείς δεν τον κατηγόρησε ότι τον αδίκησε στο αγωνιστικό κομμάτι. Για αυτό και το πιο σημαντικό πράγμα πάντα στις ομάδες του, ήταν στα αποδυτήρια...

ΥΓ1 Όπως είναι νωρίς να γκρινιάζουμε, είναι νωρίς και να θριαμβολογούμε. Με πρώτη ματιά θεωρώ ότι υπάρχουν παίκτες που φέτος θα βγάλουν μάτια, αλλά και παίκτες που τον Γενάρη θα μας χαιρετίσουν. Δεν βιάζομαι να...δημοσιοποιήσω τις σκέψεις μου, αλλά σε πρώτη φάση βλέπω 1-2, που παρουσιάστηκαν ως οι κορυφαίοι στην προετοιμασία (όχι από όλους) να μην...κάνουν ούτε για τον ΑΡΗ στην football league. Αλλά καλύτερα ας μην βιαστώ...

ΥΓ2 Πολύ καλά κάνουν αιώνια κομπλεξικοί με τον ΑΡΗ και κάνουν χουλιάμα με τους 10 παίκτες που βγήκαν αναμνηστική φωτογραφία. Πόσο όμορφα αισθάνεται ο φωτογράφος που έσπευσε να μοιράσει μία τέτοια φωτό, όταν 3 δευτερόλεπτα μετά ο Ρόβας -που πίνει νερό ακριβώς δίπλα και στην συνέχεια μπαίνει στο κάδρο της φωτογραφίας -συμπληρώνει την ενδεκάδα; Φυσικά ο καθένας μπορεί να τραβάει ότι θέλει και να βγάλει αν γουστάρει και ενδεκάδα με μένα τερματοφύλακα.

Αλλά και ο ΑΡΗΣ οφείλει να πάρει τα μέτρα του για να μη νομίζει ο καθένας ότι μπορεί να...παίζει (ή έστω να λειτουργεί με αφέλεια και χωρίς να σκέφτεται τι θα ακολουθήσει). Να σημειώσω ότι ήδη η ΠΑΕ ΑΡΗΣ έχει επιληφθεί του θέματος, όπως ενημερώθηκα...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Χρύσανθος Τσαλτίδης
Χρύσανθος Τσαλτίδης

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης ασκεί την δημοσιογραφία από τον… περασμένο αιώνα και το μακρινό 1995! Από την Αθλητική Μακ-Θρακ ξεκίνησε μία πορεία στον έντυπο τύπο (Metrosport, Arena Press, ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ), στα ραδιόφωνα (Metropolis 95,5, Alphanews, Αθλητικά Νέα, ARIS FM, LIBERO 107.4) και στην TV (TIME channel, ΑLPHA TV-Alpha Digital και TV100). Η θέση του διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΡΗΣ αποτέλεσε φροντιστήριο… εντός των τειχών και τα… blog (sport.gr, sdna.gr,sentragoal.gr και φυσικά gazzetta.gr) φροντιστήριο φιλάθλων-οπαδών! Πλέον ως γενικός διευθυντής του www.allaboutaris.gr, αλλά και του ενημερωτικού www.googlareis.gr, βγάζει τα μούτρα του… YOUTUBER στο ALLABOUTARIS TV και φιλοδοξεί να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό στο κορυφαίο αθλητικό διαδικτυακό portal στην Ελλάδα, όπου πλέον θα BLOG-AΡH!