Πρώτος αντίπαλος είναι οι δικαιολογίες

Πρώτος αντίπαλος είναι οι δικαιολογίες

Νίκος Τζαντζαράς Νίκος Τζαντζαράς
Πρώτος αντίπαλος είναι οι δικαιολογίες

bet365

Ο Νίκος Τζαντζαράς “πιάνεται” από τις δηλώσεις Ίβιτς για Τζιόλη, Κάτσε κι επιθετικό και θυμίζει πως «μια ομάδα που έχει στόχους, πρέπει πριν νικήσει τους αντιπάλους της, να νικήσει τις δικαιολογίες...».

Μου αρέσει να “μαθαίνω” τον προπονητή Βλάνταν Ίβιτς, εντός κι εκτός χορταριού. Έχω δει πολλούς ποδοσφαιριστές να ξεκινούν ως έφηβοι και να ανδρώνονται σιγά σιγά μπροστά στα μάτια μου, αλλά με τους προπονητές, τέτοιες ευκαιρίες ξεκινήματος... σπανίζουν. Παρακολούθησα με προσήλωση την συνέντευξη Τύπου του Ίβιτς ενόψει Ντιναμό, επειδή περίμενα πως θα επιχειρούσε να διευθετήσει κάπως, τις όποιες εκκρεμότητες υπάρχουν κατά κύριο λόγο για την υπόθεση Τζιόλη, αλλά και για τον Κάτσε. Και είμαι ικανοποιημένος. Και θα παραμείνω ικανοποιημένος, ακόμη κι αν την αλήθεια για όλους και για όλα, αργήσουμε να την μάθουμε ή ακόμα και αν δεν την μάθουμε ποτέ. Και θα εξηγηθώ.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ διαχώρισε με σαφήνεια τις δυο περιπτώσεις. Για το νεαρό Αλβανό διεθνή, έκανε σαφές πως ενημερώθηκε από την διοίκηση πως υπήρχε σχέδιο και απόφαση πώλησης. Τέλος. Για τον Τζιόλη όμως, το πήρε (και) πάνω του. Έδωσε ποδοσφαιρική απάντηση: “Αποφασίσαμε να παίξουμε πιο πιεστικά και πιο γρήγορα”. Δε μπορεί κανείς να του πει πως, “ξέρεις, ο Τζιόλης μπορεί να παίξει έτσι”, διότι εάν υπήρχε τέτοιος, θα ήταν ειδικός του κέρλινγκ. Πρόσθεσε επίσης: “Ο Κάνιας κι ο Σάκχοφ, ήρθαν γι αυτές τις θέσεις. Παίζουν και στο “6” και στο “8”.” Τελειώσαμε κύριοι. Μπορεί εγώ να λέω πως ένα ακόμα καθαρό “6άρι”, θα βοηθούσε τον προπονητή περισσότερο. Εκείνος έχει αναλάβει την... πολιτική ευθύνη να πάει έτσι και την υποχρέωση να με διαψεύσει στην οικονομία της σεζόν.

Ο Τζιόλης είναι αργός και δίχως καμιά συνεισφορά στην δημιουργία. Αλλά είναι έμπειρος και συνήθως (ειδικά ξεκούραστος), “καθαρό μυαλό”. Ο Κάτσε είναι γρήγορος και πιεστικός. Αλλά η διοίκηση αποφάσισε πως πρέπει να απομακρυνθεί. Η συζήτηση πως ο ένας τουλάχιστον “χωρούσε” στο βάθος του πάγκου, σε μια σεζόν με πρωτάθλημα, κύπελλο και ομίλους Europa League τουλάχιστον, δε χρειάζεται να συνεχιστεί – παραβιάζουμε... ανοιχτές πόρτες. Αλλά είναι δεδομένο πως ο... Γενάρης και μόνο θα μας δώσει ουσιαστική απάντηση για την ορθότητα ή όχι, της επιλογής, να μείνει η θέση του αμυντικού χαφ, με αυτές τις επιλογές.

Σούμα: Η επιλογή να φύγει ο Κάτσε είναι της διοίκησης. Η επιλογή να φύγει ο Τζιόλης, είναι του προπονητή. Η επιλογή να μην παρθεί άλλος για εκεί, είναι και των δυο. Αλλά σάμπως, έχει καμιά σημασία; Ίβιτς και Μίχελ, μοιάζουν σε απόλυτη σύμπνοια. Θα μπορούσε να πει κανείς, πως είναι το μόνο, τόσο “δεμένο” δίδυμο στελεχών αυτόν τον καιρό στην Τούμπα... Οι δυο τους, άλλοτε προτείνοντας ο τεχνικός διευθυντής και συμφωνώντας ο προπονητής κι άλλοτε ανάποδα, έφτιαξαν τη φετινή ομάδα. Στις λεπτομέρειες δεν πρόκειται ούτε να πάρει κανείς όλα τα “μπράβο” μόνος του, ούτε όλα τα “ανάθεμα”.

Τέλος, σχετικά με την χρονική στιγμή που ενημερώθηκε ο Τζιόλης πως πρέπει να αποχωρήσει, δεν έχω λόγο να μην πιστεύω τον Ίβιτς, όταν λέει πως “ποτέ δε θα ειδοποιούσε έναν ποδοσφαιριστή ότι δεν τον χρειάζεται, λίγο πριν τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου”. Ο Αλέξανδρος είναι σοβαρός επαγγελματίας και άνθρωπος με προσωπικότητα. Αν νιώσει πως υπάρχει διαστρέβλωση, φαντάζομαι πως θα τοποθετηθεί.

Ο επιθετικός...

Υπενθυμίζω, πως “παίρνω” τις συνεντεύξεις Τύπου των προπονητών “τοις μετρητοίς”. Δε με ενδιαφέρει αν μιλούν βαρετά ή αν είναι “μπαξέδες”, αν είναι σοβαροί ή αν είναι αστείοι, αν κάνουν πολιτική με τις δηλώσεις τους ή αν μιλούν μόνο ποδοσφαιρικά, αν τα λένε για να τους ακούνε οι παίκτες τους ή ο κόσμος – ας αποφασίζουν εκείνοι γι αυτά. Εγώ τιμώ τα λεγόμενά τους ως σοβαράμ αληθινά και έγκυρα. Ανέκαθεν. Και τα αξιοποιώ για να μεταφέρω και όποια παραπάνω συμπεράσματα εξάγω στον κόσμο.

Ο Ίβιτς λοιπόν, επιβεβαίωσε και την αναζήτηση επιθετικού, ακόμα μια φορά. Να ξεκαθαρίσω κάτι: Ο ΠΑΟΚ οφείλει να πάρει παίκτη στην επίθεση και εκτιμώ ότι θα πάρει. Όχι... “για να πάρει”, αλλά επειδή αναζητά. Θέλω να πω, πως μια ομάδα που τεχνικός διευθυντής και προπονητής είναι σε αγαστή συνεργασία από την άνοιξη, που έχουν ιδιοκτήτη με χρήματα και που έχουν αποφασίσει πως ψάχνουν κάτι, θα είναι λίγο... γκέλα να μην βρουν κάτι κοντινό σε αυτό που ψάχνουν.

Θα είναι όμως εκτός κι από γκέλα, πολύ άδικο κι επικίνδυνο για την ομάδα, να “φορτωθεί” ακόμα περισσότερο η πλάτη του Κλάους. Δεν πωλήθηκε πρόπερσι κι αυτό από άποψη σχεδιασμού ενός τόσο ξεχωριστού δημιουργήματος των ακαδημιών μιας ομάδας ήταν διαχειριστικό λάθος. Ας μην πιεστεί μέχρι... αφανισμού, από την έλλειψη κουράγιου για μια ακριβή εισήγηση στον Σαββίδη. Λύση – τσαπουτσουλοκάλυψης της θέσης του φορ είναι ο Περέιρα. Ας μην θυμηθούν όταν θα είναι αργά πως συχνά, “πνίγεται” αγωνιζόμενος μόνος του στην επίθεση. Και λύση “λαχείο” θα είναι ο Κουλούρης. Οι νεαροί ποδοσφαιριστές είναι λάθος να φορτώνονται με την υποχρέωση να βγάλουν κάστανα, που άλλοι πέταξαν στη φωτιά. Και τα γράφω από σήμερα και θα ισχύουν, ακόμα και σε περίπτωση... χατ τρικ ή καρέ, ενός από τους δύο, απέναντι στους Γεωργιανούς.

Μια ομάδα που έχει στόχους, πρέπει πριν νικήσει τους αντιπάλους της, να νικήσει τις δικαιολογίες... Η δικαιολογία του επιθετικού, μένει μια βδομάδα για να εξαλειφθεί. Γιατί αν λείψει το δεύτερο... 6άρι, που ο ΠΑΟΚ είχε σε ζεύγος μέχρι τις 24 Αυγούστου, δικαιολογίες δεν θα υπάρχουν για κανέναν.

Υγ Καταπληκτική η ιδέα για διεξαγωγή του τελικού κυπέλλου στη Γερμανία από την ΕΠΟ! Όταν ένας... καλλιτέχνης δει το κοινό του να φυλλορροεί στη χώρα, συνηθίζεται να “θυμάται” τους ομογενείς. Αναρωτιέμαι απλώς πόσα μέλη ΔΣ νυν και πρώην, στελέχη, συνεργάτες και διαιτητές της, θα μπορέσουν να παραβρεθούν σ' αυτήν την... παράσταση. Γιατί είναι και κάτι απαγορεύσεις εξόδου από τη χώρα, στη μέση.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Νίκος Τζαντζαράς
Νίκος Τζαντζαράς

Δηλώνει πρόσφυγας, "ασπρόμαυρος" και ραδιοφωνατζής.

Το 1970 γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη, με ρίζες από Πόλη, Σμύρνη και Μακεδονία.

Το 1976 πρωτομπήκε στην Τούμπα, που θα τον "αιχμαλώτιζε" με μιάς, διά παντός.

Το 1986 πρωτο - βρίσκεται μπροστά σε ("πειρατικό") μικρόφωνο. Ένιωσε να "χωράει" κάπου ολόκληρος... Δεν ξανασηκώθηκε.

Το 1988 η εισαγωγή του στην Φιλοσοφική Θεσσαλονίκης (Γερμανικό), συμπίπτει με τη νομιμοποίηση της "ιδιωτικής ραδιοφωνίας", που τον βρίσκει στο "Ράδιο Θεσσαλονίκη". Η επιλογή γίνεται αυτόματα...

Θα εργαστεί μέχρι και το 2003 ως ρεπόρτερ/ αρχισυντάκτης/ παρουσιαστής/ αρθρογράφος/ σύμβουλος έκδοσης/ διευθυντής σε Αθλητική Μ.Θ., Αθλητικό Metropolis, Δημοτικό Ραδιόφωνο Καλαμαριάς, Μetrosport, Ωμέγα τηλεόραση, Alpha TV, Ήλιο των Σπορ, με τρελή αδυναμία στα... ξεκινήματα. Θα συνιδρύσει τον Libero 107,4.

Από τον Οκτώβρη 2004 και για τέσσερα χρόνια, ζει στην Αθήνα και παρουσιάζει καθημερινές εκπομπές στον Sport fm, αρθρογραφεί στην Sportday και... εκμαυλίζει αθώες ψυχές στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ, μιλώντας τους για "Παραγωγή και παρουσίαση ραδιοφωνικών εκπομπών".

Τον Μάρτιο του 2013 ξεκινά το FatGames.gr από τα "Χοντρά παιχνίδια", τίτλο επί πολλά χρόνια της ραδιοφωνικής του εκπομπής. Τον Ιούνιο του 2014 επιστρέφει στο επαγγελματικό... πατρικό του, το "Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5".

Σήμερα κοκορεύεται πως είναι ο μόνος Έλληνας blogger, που εργάζεται για όλες του τις υποχρεώσεις (Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5 Δε-Πα 13.00-16.00, FatGames.gr, Fatgames on YouTube και Gazzetta.gr) από το γραφείο/studio του σπιτιού του.