Στραματσόνι: «Πολύ σημαντικό το πρώτο ημίωρο»

Στραματσόνι: «Πολύ σημαντικό το πρώτο ημίωρο»

Gazzetta team
Στραματσόνι: «Πολύ σημαντικό το πρώτο ημίωρο»

bet365

Κομβικής σημασίας χαρακτήρισε το πρώτο ημίωρο της ρεβάνς με την Μπρόντμπι ο Αντρέα Στραματσόνι που πήρε θέση και για το θέμα που έχει δημιουργηθεί με τον Μάρκους Μπεργκ. Ζέκα: «Ακόμη δεν είμαστε στους ομίλους».

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του Ιταλού τεχνικού:

Πως έχετε διαχειριστεί την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τον Μπεργκ; Πως την αντιμετωπίσατε με τους παίκτες σας;

"Για να είμαι ειλικρινής, έχω αιφνιδιαστεί με όσα συνέβησαν. Ένας επίσημος από ένα μεγάλο κλαμπ όπως η Μπρόντμπ,ι είπε κάτι τρομερό. Δεν είναι δυνατόν να λέει κάτι τέτοιο για τον Μπεργκ. Είναι διεθνής, έχει μεγάλη καριέρα και δεν έχει δώσει δικαιώματα. Καταλαβαίνω τα νεύρα μετά το ματς, καταλαβαίνω ότι κάποιος προτιμά να μιλήσει για τον Μάρκους και όχι για το σκορ γιατί ήταν κακό για αυτόν. Αλλά επιμένουν. Επιμένουν. Ο Μάρκους είναι παράδειγμα και έχει διεθνή καριέρα. Τον ξέρω ένα χρόνο και δεν έχει κάνει κάτι αρνητικό. Στην καριέρα του ήταν μάρτυρας σε ρατσιστικό περιστατικό. Μιλήσαμε πολύ για αυτό και δεν κατανοώ γιατί. Θέλω να μιλήσω για το ποδόσφαιρο και δε ξέρω τι λέτε για τον Μάρκους, γιατί είναι ο καλύτερος παίκτης".

Φοβάστε μήπως η ομάδα εφησυχάσει από το σκορ του πρώτου παιχνιδιού;

"Είμαστε επαγγελματίες, σεβόμαστε την Μπρόντμπι, είναι καλή ομάδα με καλό προπονητή. Παίζει καλό ποδόσφαιρο αυτή την εποχή. Είμαστε ο Παναθηναϊκός και θέλουμε να πετύχουμε το στόχο μας, να προκριθούμε στους ομίλους. Οι παίκτες μου ξέρουν ότι τελείωσε το πρώτο ημίχρονο και όχι η πρόκριση. Η Μπρόντμπι σκόραρε πολλά γκολ στο προηγούμενο ματς με την Άαρχους και είναι σε καλή κατάσταση. Κανένας μας δεν πιστεύει ότι τελειώσαμε, έχουμε το δεύτερο ημίχρονο και είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι".

Θα προσαρμοστείτε στην Μπρόντμπι ή θα προσπαθήσετε να επιβάλλετε το δικό σας ρυθμό;

"Εναντίον της Μπρόντμπι δεν είχαμε εύκολη αρχή. Έπαιξαν πιεστικά, έβαλαν τη μπάλα στην περιοχή μας και επιτέθηκαν με πολλούς παίκτες. Όμως, δεν μπορούν να το κάνουν για όλο το ματς, αλλά έχουν στρατηγική. Με τη Χέρτα τους βγήκε γιατί σκόραραν γκολ αμέσως. Με εμάς δεν το κατάφεραν. Ξέρω το γήπεδο, γιατί είχα παίξει εδώ με τους Νέους της Ρόμα και μπορεί να δημιουργηθεί θερμή ατμόσφαιρα. Τα πρώτα 30 λεπτά είναι πολύ σημαντικά. Ο Παναθηναϊκός θα παίξει το παιχνίδι του. Σε τέτοια ματς μπορείς να κάνεις υπολογισμούς πέντε λεπτά πριν τη λήξη, όχι την αρχή".

Η επίτευξη της 100ης ευρωπαϊκής νίκης στην ιστορία της ομάδας, σας δίνουν ακόμα ένα κίνητρο;

"Τώρα μας δώσατε ακόμα ένα κίνητρο. Ο στόχος μας είναι να προκριθούμε, γιατί ξέρετε από την προηγούμενη σεζόν πόσο σημαντικό ήταν να περάσει ο Παναθηναϊκός στους ομίλους. Όλοι στην ομάδα, από τον κηπουρό, τον προπονητή, τους παίκτες, ξέρουμε πόσο σημαντικός είναι ο στόχος".

Ζέκα: «Δεν έχουμε περάσει»

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, Κάρλος Ζέκα, τόνισε από την πλευρά του:

Το 3-0 είναι ένα καλό αποτέλεσμα, αλλά ίσως αποδειχθεί δύσκολο στο χειρισμό του. Πως βλέπετε το παιχνίδι;

"Δεν είναι εύκολο. Έχουμε 90 λεπτά να παίξουμε, πήραμε καλό αποτέλεσμα στην Αθήνα αλλά εδώ θα είναι άλλο ματς. Ακόμα δεν είμαστε στους ομίλους. Θα είναι δύσκολο ματς και θα κάνουμε τη δουλειά μας για να περάσουμε στους ομίλους του Europa League".

Τι διαφορετικό περιμένετε από τη Μπρόντμπι σε σχέση με το ματς στην Αθήνα;

"Δεν περιμένω κάτι διαφορετικό από ό,τι στα πρώτα 25 λεπτά που έπαιξαν στην Αθήνα. Θα είναι επιθετικοί, θα ψάξουν ένα γκολ στα πρώτα λεπτά και η δουλειά μας είναι να μην τους αφήσουμε. Περιμένω να πιέσουν ψηλά και να ψάξουν το γκολ".

Πως αντιμετωπίζετε την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τον Μπεργκ; Πως μπορείτε να τον βοηθήσετε;

"Είναι επαγγελματίας. Ξέρει τη δουλειά του, είναι δύσκολη κατάσταση γι' αυτόν όταν ακούει όλα αυτά τα πράγματα για τον χαρακτήρα και την οικογένεια του. Γιατί το μεγαλοποίησαν. Ως συμπαίκτες του, τον στηρίζουμε και είμαστε δίπλα του. Αυτό του λέμε, ότι τον υποστηρίζουμε και είμαστε όλοι μαζί".

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα