Tελικός Κυπέλλου στη... Γερμανία!

Δημήτρης Τομαράς
Tελικός Κυπέλλου στη... Γερμανία!

bet365

Φοβερά πράγματα από την ΕΠΟ, που μετά από εισήγηση του προέδρου της πέρασε απόφαση για διεξαγωγή του τελικού του Κυπέλλου στη... Γερμανία!
Η απόφαση είχε ληφθεί από τις 11 Αυγούστου. Καθυστέρησε να γίνει γνωστή διότι ο πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας.
Το βασικό είναι να προσπαθήσει να καταλάβει κανείς το σκεπτικό της ΕΠΟ. Γιατί στη Γερμανία; Η απάντηση της Ομοσπονδίας είναι πως εκεί ζουν πολλές χιλιάδες ομογενείς που θα δημιουργήσουν ένα εξαιρετικό κλίμα και να γίνει ένα ματς - γιορτή σε αντίθεση με το περσινό ΑΕΚ - Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ. Επίσης ότι υπάρχουν πολλά γήπεδα που πληρούν όλες τις προδιαγραφές και τις προϋποθέσεις.
Πως θα καλυφθούν τα έξοδα μετακίνησης ομάδων, διαιτητών και ότι άλλο χρειαστεί; Η απάντηση είναι πως τα έσοδα του τελικού είναι τέτοια που μπορούν να καλύψουν κάθε κόστος. Όσο για τα τηλεοπτικά; Από την στιγμή που τα δικαιώματα τα έχει ο OTE TV εκείνος καλύπτει τα όποια έξοδα κάλυψης ενός τέτοιου αγώνα.
Αναλυτικά η απόφαση και το σκεπτικό μετά την συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής:
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στην συνεδρίαση της Πέμπτης 11.08.2016 (νο 61) ενέκρινε την εισήγηση του προέδρου για τη δυνατότητα της ΕΠΟ να ορίζει ως έδρα διεξαγωγής του τελικού αγώνα Κυπέλλου γήπεδο εκτός Ελλάδας με πρώτη επιλογή γήπεδο της Γερμανίας τροποποιώντας αναλόγως τη σχετική προκήρυξη.
Ως εκ τούτου η προκήρυξη του κυπέλλου επαγγελματικών ομάδων περιόδου 2016/2017 στο άρθρο 3 διαμορφώνεται ως ακολούθως:
Έκτη φάση / τελικός αγώνας
Η έδρα του τελικού αγώνα του Κυπέλλου επαγγελματικών ομάδων θα αποφασιστεί από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ μετά από πρόταση της επιτροπής κυπέλλου μετά την ολοκλήρωση των αγώνων της δεύτερης φάσης η ΕΠΟ δύναται να ορίσει ως έδρα διεξαγωγής του τελικού αγώνα γήπεδο εκτός Ελλάδος με πρώτη επιλογή γήπεδο της Γερμανίας σύμφωνα με τις διατάξεις των κανονισμών FIFA / UEFA. Ως ημερομηνία διεξαγωγής του ορίζεται το Σάββατο 6 Μαΐου 2017 εκτός αν προκύψουν λόγοι ανωτέρας βίας.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα