Συναντούν Κοντονή για πρωτάθλημα και εγγυητικές

Φώτης Καρακούσης
Συναντούν Κοντονή για πρωτάθλημα και εγγυητικές

bet365

Συνάντηση με τον Σταύρο Κοντονή ζήτησε η Σούπερ Λίγκα προκειμένου να του παραθέσει τα προβλήματα και να τον πείσει να αρχίσει το πρωτάθλημα. Λογικά θα γίνει Πέμπτη καθώς ο Υφυπουργός απουσιάζει από την Αθήνα.

Την επόμενη βδομάδα θα υπάρξει η εκλογή του νέου προέδρου της Σούπερ Λίγκας, όπως αποφασίστηκε στο σημερινό ΔΣ. Με τα προβλήματα να τρέχουν όμως και να είναι και εξαιρετικά μεγάλα και σημαντικά, στον Συνεταιρισμό δεν σκοπεύουν να αφήσουν ούτε μία μέρα να πάει χαμένη, από την στιγμή που έτσι και αλλιώς υπάρχει η διοικούσα επιτροπή την οποία αποτελούν οι Δάρας, Σπανός και Κωστούλας η οποία έχει εξουσιοδοτηθεί να τρέξει τα θέματα.

Σήμερα κιόλας, υπήρξε επαφή με το Υφυπουργείο Αθλητισμού όπου και ζητήθηκε συνάντηση με τον Υφυπουργό Σταύρο Κοντονή. Ωστόσο επειδή απουσίαζε εκτός Αθηνών, ουσιαστικά κλείστηκε ραντεβού για την Πέμπτη, κάτι που θα φιξαριστεί αύριο. Στην συνάντηση αυτή δύο είναι τα βασικά ζητήματα που θα θίξει η τριμελής επιτροπή.

Αρχικά θα αναλύσει τα οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν στις περισσότερες ομάδες, ζητώντας από τον Υφυπουργό να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό το πρωτάθλημα ή έστω να μην αρχίσει μετά τις 11 Σεπτέμβρη (έως τότε έχει αναβληθεί). Οι ΠΑΕ θα τονίσουν πως έχουν βρεθεί σε αδιέξοδο, από την στιγμή που δεν έχουν έσοδα και γιατί δεν γίνονται οι αγώνες, αλλά και γιατί δεν έχουν λάβει χρήματα από τη NOVA τους τελευταίους δύο μήνες.

Χαρακτηριστικά και μιλώντας με αριθμούς πέρσι τέτοια εποχή είχαν λάβει 380.000 από το συνδρομητικό (μιλάμε για την κάθε ομάδα) και φέτος στο ίδιο διάστημα μόλις 95.000, με συνέπεια οι περισσότερες από τις λεγόμενες μικρομεσαίες ομάδες να βρίσκονται σε πολύ άσχημη κατάσταση.

Το δεύτερο επίσης σημαντικό θέμα που θα συζητηθεί στην συνάντηση, είναι αυτό των εγγυητικών που ζητάει η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού από τις ομάδες. Από την στιγμή που συστήθηκε εκ νέου η Επιτροπή, ζητάει από τις ομάδες εγγυητικές, ωστόσο δεν μπορούν να τις πάρουν αυτή την στιγμή, από την στιγμή που δεν έχουν έσοδα. Γιαυτό το αίτημα της Λίγκας θα είναι να δοθεί κάποια παράταση, προκειμένου να μπουν χρήματα στα ταμεία, να αποκτηθούν οι εγγυητικές και στην συνέχεια να κατατεθούν στην ΕΕΑ.

Το σίγουρο πάντως είναι πως τα προβλήματα για τις μικρομεσαίες ομάδες είναι πολλά και σημαντικότατα με την διοικούσα επιτροπή να είναι έτοιμη να τα πει στον Υφυπουργό, ζητώντας του να αρχίσει το πρωτάθλημα, καθώς αν αυτό γίνει τότε είναι δεδομένο πως θα μπουν χρήματα στα ταμεία των ομάδων. Μένει βέβαια να δούμε την στάση που θα τηρήσει ο Υφυπουργός, με την βδομάδα που διανύουμε ως την ερχόμενη Τετάρτη να είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για την Σούπερ Λίγκα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα