Τα νούμερα και το...κόλπο Μαρίν!

Τα νούμερα και το...κόλπο Μαρίν!

Τα νούμερα και το...κόλπο Μαρίν!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει δύο πράγματα στο blog του στο gazzetta για τον Μάρκο Μαρίν.

Η απόκτηση του Μάρκο Μαρίν από τον Ολυμπιακό λογικά είναι το θέμα των ημερών στην ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα. Δεν έρχεται κάθε…μέρα στην ελληνική Λίγκα ένας τέτοιος παίκτης στα 27 προς 28 χρόνια του.

Ασφαλώς πάνω απ΄ όλα καθρέφτη για κάθε ποδοσφαιριστή είναι το γήπεδο. Εκεί θα τον δούμε και τον Γερμανό. Αλλά ας ρίξουμε και μία ματιά στους αριθμούς του Μαρίν, σε αυτή την ηλικία-γιατί έχει κι αυτό τη σημασία του. Κατά σειρά τις ομάδες του, τις συμμετοχές του σε όλες τις διοργανώσεις, τα γκολ και τις ασίστ του:

Βέρντερ 116 (13+35)

Γκλάντμπαχ 72 (12+28)

Σεβίλλη 30 (2+7)

Τράμπζονσπορ 29 (2+5)

Γερμανία 16 (1+3)

Τσέλσι 16 (1+1)

Άντερλεχτ 8 (0+0)

Φιορεντίνα 4 (2+0)

Σύνολο: 291 επίσημα παιχνίδια, με 33 γκολ και 79 ασίστ. Χωρίς να υπολογίζουμε τα 41 παιχνίδια του (8 γκολ) στις μικρές εθνικές ομάδες της Γερμανίας...

Με παρουσία, αλλού μικρότερη κι αλλού μεγαλύτερη, και στα τέσσερα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, συν το βελγικό και το τούρκικο.

Κι επειδή καμιά φορά τα νούμερα κουράζουν, δείτε μέσα από αυτό το link (http://metro.co.uk/2015/12/16/chelsea-winger-marko-marin-invents-the-human-nutmeg-with-ingenious-piece-of-skill-5568931/) τι κόλπο έκανε ο Μαρίν σε ένα παιχνίδι για το Κύπελλο Τουρκίας και τι σχολίασε σχετικά μία αγγλική ιστοσελίδα για την εξυπνάδα του Μάρκο…

Παρεμπιπτόντως, αναφορικά με το Νίλμαρ δεν έχω αλλάξει αίσθηση. Νομίζω πως θα πάει κι αυτό καλά.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.