Γιουβέντους - Φιορεντίνα 2-1

Gazzetta team
Γιουβέντους - Φιορεντίνα 2-1

bet365

Ο Γκονσάλο Ιγουαΐν ήρθε από τον πάγκο, χρειάστηκε 9' για να πετύχει το πρώτο του γκολ και χάρισε στην Γιουβέντους τη νίκη επί της Φιορεντίνα με 2-1.

Πριν λίγες εβδομάδες ο Γκονσάλο Ιγουαΐν, ο άνθρωπος των 94 εκατ. ευρώ, πήρε το Νο 9 από τον Μοράτα. Με το... καλησπέρα έδειξε ότι μάλλον ήταν εκείνο που τα τελευταία χρόνια έψαχναν απεγνωσμένα οι μπιανκονέρι. Και τι δεν άκουσε για τα παραπανίσια του κιλά. Χρειάστηκε, όμως, μόλις 9’, για να ανοίξει λογαριασμό, δίνοντας στην Γιουβέντους τη νίκη με 2-1 επί της Φιορεντίνα στην πρεμιέρα της Serie A.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και πίεσαν από το πρώτο λεπτό. Έκλεισαν τους βιόλα, που δεν είχαν ούτε τελική προσπάθεια εντός εστίας στο πρώτο μέρος, στα καρέ τους και η πρώτη μεγάλη ευκαιρία χάθηκε στο 4’, όταν μετά από λάθος του Ταταρουσάνου, ο Κεντίρα δεν κατάφερε να τον νικήσει στο τετ α τετ. Ασαμόα και Λεμινά έκαναν πολλή δουλειά για την Γιουβέντους στη μεσαία γραμμή, όμως ο ρυθμός μετά το 20’ έπεσε.

Παρόλα αυτά, στο 37’ από το πουθενά οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα. Ο Κιελίνι έβγαλε τη σέντρα από αριστερά και ο Κεντίρα με δυνατή κεφαλιά δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Ταταρουσάνου για το 1-0! Ο Άλεξ Σάντρο θα μπορούσε να είχε κάνει καλύτερη επιλογή στο 44’, όταν προσπάθησε να τελειώσει τη φάση από πολύ δύσκολη γωνία και τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το ημίχρονο.

Ο ρυθμός δεν ήταν καθόλου καλός στο δεύτερο ημίχρονο. Οι μπιανκονέρι οπισθοχώρησαν πολύ, όμως οι φιλοξενούμενοι κυκλοφορούσαν την μπάλα κυρίως στο δικό τους μισό, χωρίς να μπορούν να απειλήσουν με αξιώσεις τον Μπουφόν. Το παιχνίδι κυλούσε χωρίς ευκαιρίες μέχρι το 70’, όταν οι βιόλα πλήρωσαν τους γηπεδούχους με το ίδιο νόμισμα. Ο Ίλιτσιτς εκτέλεσε το κόρνερ, ο Κάλινιτς νίκησε τον Άλεξ Σάντρο στον αέρα και έκανε το 1-1!

Η χαρά της Φιορεντίνα, όμως, κράτησε μόλις για 5’. Ο Γκονσάλο Ιγουαΐν είχε ήδη έρθει από τον πάγκο και μετά την προσπάθεια του Κεντίρα, που κόντραρε, πήρε το ριμπάουντ, για να κάνει το 2-1 από κοντά στο 75’ με την τρίτη του επαφή με την μπάλα, μόλις 9’ μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο! Αυτή τη φορά οι παίκτες του Αλέγκρι δεν είχαν καμία διάθεση να δεχθούν ξανά την ισοφάριση, κράτησαν τον έλεγχο, απείλησαν με καλά μακρινά σουτ του Λεμινά, όμως τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, με την Γιουβέντους να ξεκινάει με το δεξί.

Γιουβέντους (Μάσιμο Αλέγκρι): Μπουφόν, Μπονούτσι, Μπαρτσάλι, Κιελίνι, Ντάνι Άλβες, Άλεξ Σάντρο, Κεντίρα (88’ Ερνάνες), Λεμινά, Ασαμόα, Ντιμπάλα (85’ Εβρά), Μάντζουκιτς (66’ Ιγουαΐν)

Φιορεντίνα (Πάουλο Σόουζα): Ταταρουσάνου, Τόμοβιτς, Ροδρίγκες, Αστόρι, Αλόνσο, Κιέζα (46’ Τέγιο), Μπαντέλι (65’ Σάντσες), Βεσίνο, Ίλιτσιτς (80’ Ρόσι), Μπερναρντέσκι, Κάλινιτς

 

SERIE A Τελευταία Νέα