Μπαρτσελόνα – Μπέτις 6-2

Γιώργος Καραμάνος
Μπαρτσελόνα – Μπέτις 6-2

bet365

Μέσι, Αρντά Τουράν και Λουίς Σουάρες (χατ τρικ) είχαν κέφια και οδήγησαν τους πρωταθλητές σε εντυπωσιακό ξεκίνημα και στο 6-2 επί της κακής Μπέτις του Πογιέτ.

Από το Σούπερ Καπ Ισπανίας φάνηκε ορεξάτη, όταν καθάρισε την κούπα με δύο νίκες επί της Σεβίλλης. Τώρα όμως, στην πρεμιέρα της La Liga και πάλι με αντίπαλο από την ίδια πόλη, το... παράκανε. Η Μπαρτσελόνα διέλυσε 6-2 τη Μπέτις, κρύβοντας σε αρκετές στιγμές το τόπι. Μέσι, Αρντά Τουράν και Λουίς Σουάρες ήταν σε τρομερή κατάσταση και ενώ όλη η ομάδα ρολάρισε ιδανικά, για να φτάσει σε αυτό το εντυπωσιακό αποτέλεσμα, σε περίοδο που υποτίθεται ότι θα ήταν ανέτοιμη. Παραδόξως, το σκορ είναι τιμητικό για τους φιλοξενούμενους, που θα μπορούσαν να έχουν δεχτεί τα διπλάσια και είχαν κορυφαίο τον πορτιέρο, Αδάν.

Οι Καταλανοί δεν άφησαν το πόδι από το γκάζι σε όλο το ματς και όλα τα γκολ τους ήταν πανέμορφα, όπως και των αντιπάλων τους βέβαια. Στο 6' ο Μέσι έκανε την κλασική διαγώνια σέντρα, ο Ζόρντι Αλμπα την χαμηλή παράλληλη και ο Αρντά Τουράν που ξεκινάει τη σεζόν τέλεια, έβαλε με κοντινό πλασέ το τρίτο γκολ του μέχρι στιγμής (δύο στο Σούπερ Καπ). Στο 21' όμως απάντησε η Μπέτις, με τον θρυλικό σκόρερ της, Ρουμπέν Κάστρο να βάζει στον Μπράβο το 11ο γκολ-φάουλ που δέχεται στην καριέρα του στη La Liga (σ.σ.: αυτό ήταν εκτός απροόπτου το τελευταίο παιχνίδι του, καθώς μετακομίζει στη Σίτι).

Στο 31' ο απίστευτα ορεξάτος Μέσι σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι, αλλά έξι λεπτά αργότερα πυροβόλησε με φάλτσο από το ημικύκλιο στην δεξιά γωνία για το 2-1. Μέσι και Αρντά Τουράν συνδυάστηκαν εκ νέου (42'), ο Σέρζι Ρομπέρτο έκανε την χαμηλή παράλληλη και ο Λουίς Σουάρες πλάσαρε τέλεια στην κίνηση. Στην επανάληψη δεν άλλαξε απολύτως τίποτα. Στο 56' και σε φοβερή αντεπίθεση, ο Μέσι έπαιξε το 1-2 με τον, Αρντά και κέρασε την ασίστ στον Λουίς Σουάρες. Στο 58' ο Αργεντινός μάγος δεν την έδωσε σε κανέναν και κράτησε το γκολ για τον εαυτό του.

Υπήρχε όμως και δυναμικό φινάλε. Αυτό ανήκε στον Λουίς Σουάρες, που έβαλε γκολάρα-φάουλ (82') και έφτασε τα 17 τέρματα στα έξι τελευταία παιχνίδια του από το περσινό φινάλε (είχε κλείσει τη σεζόν επίσης με χατ τρικ). Μάλιστα έγινε ο πρώτος για τη Μπάρτσα που σημειώνει χατ τρικ στην πρεμιέρα, μετά τον Ρομάριο το 1993. Η Μπέτις μείωσε με τον Ρουμπέν Κάστρο (84') να γίνεται ο πρώτος που βάζει δύο γκολ στην έδρα της Μπαρτσελόνα σε πρεμιέρα από το 1943.

Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Μπράβο, Ουμπτιτί, Πικέ, Ζόρντι Αλμπα (76' Ντιν), Σέρζι Ρομπέρτο, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς, Αρντά Τουράν, Ντένις Σουάρεθ (70' Μουνίρ), Μέσι, Λουίς Σουάρες

Μπέτις (Γκουστάβο Πογιέτ): Αδάν, Μαντί, Πετσέλα, Μπρούνο, Θεχούδο, Ντουρμίσι, Φελίπε (54' Μουσόντα), Πετρός, Ζόνας (35' Θεμπάγιος), Σανάμπρια, Ρουμπέν Κάστρο.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα