Στο άρμα της...προπαγάνδας!

Στο άρμα της...προπαγάνδας!

Χρύσανθος Τσαλτίδης Χρύσανθος Τσαλτίδης
Στο άρμα της...προπαγάνδας!

bet365

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για τις στοχευμένες επικοινωνιακές επιθέσεις στον Άρη και τον Καρυπίδη με... παιδικά επιχειρήματα.

Όταν παρουσιάστηκε πριν από ένα χρόνο στα δρώμενα του ΑΡΗ ο Θόδωρος Καρυπίδης, δέχθηκε επικοινωνιακά ένα πρωτοφανές πόλεμο. Το...δόλωμα για να τσιμπήσει ο Αρειανός (και αρκετοί το έκαναν) ήταν πιασάρικο. Μία φωτογραφία με τον Ιβάν Σαββίδη και κατευθείαν... μπροστινός του Ρώσου. Στην συνέχεια ανέλαβαν δράση οι γνωστοί ραδιοφωνικοί παραγωγοί και ο ΑΡΗΣ βαφτίστηκε “PAOK B”.

Στην πορεία που ξεκάθαρα φάνηκε ότι όλο αυτό ήταν μία κατάπτυστη προπαγάνδα, υπήρξαν τα γνωστά θέματα. Αδειοδότηση, εκκαθάριση, Ρύσιο, Μαρούπα, ΕΕΑ, Παναγόπουλος, τα χρέη από το παρελθόν που θα επιστρέψουν και όλα αυτά που καθημερινά και επί ένα χρόνο έκαναν τσατάλια τα νεύρα του Αρειανού που έβλεπε ότι αγωνιστικά γίνεται αυτό που πρέπει και η ομάδα ανέβηκε από του...Αγίου Νικολάου.

Όταν όλοι αυτοί έφαγαν στην κυριολεξία τα μούτρα τους αρχικά με την καταβολή του 1.2 εκ ευρώ από την πλευρά Καρυπίδη, αλλά κυρίως εξευτελίστηκαν με την αδειοδότηση της ομάδας για να παίξει στην football league και την εγγραφή της νέας ΠΑΕ στα μητρώα του ΓΕΜΗ και ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ ΚΑΘΑΡΗ ΧΩΡΙΣ ΧΡΕΗ, βρήκαμε το νέο θέμα.

Ο ΑΡΗΣ ανέβηκε στο άρμα του Ολυμπιακού! Η αλήθεια είναι βοήθησε την προπαγάνδα τους το φιλικό παιχνίδι με τον πρωταθλητή. Το blog δεν απευθύνεται φυσικά στους φίλους άλλων ομάδων που για τους δικούς τους λόγους και το αντιλαμβάνομαι αρέσκονται στο να μειώνουν τον ΑΡΗ. Όλοι όσοι κάτω και από αυτό το blog έγραφαν όσα άκουγαν και διάβαζαν από συγκεκριμένα κέντρα προπαγάνδας κατά του συλλόγου φυσικά και πλεόν δεν κάνουν καμία αναφορά σε όλα αυτά πέρα από τα περί αρμάτων.

Απλά δυσκολεύονται τις τελευταίες μέρες με δεδομένο ότι ο ΑΡΗΣ είναι κοντά στο να αποκτήσει δανεικό τον Χουχούμη από τον Παναθηναικό και πλέον οριστικοποιήθηκε και φιλικό παιχνίδι με την ΑΕΚ στο Κλ. Βικελίδης! Με βάση τα (αστεία) επιχειρήματά τους ο ΑΡΗΣ εκτός από το άρμα του Ολυμπιακού, ανέβηκε και στο άρμα της ΑΕΚ και ολίγον από Παναθηναικό!

Όλα αυτά τα σημειώνω για να μην μπαίνει ο Αρειανός στην διαδικασία της εσωστρέφειας και της αντιαπαράθεσης με τον συναρειανό του για τέτοια ζητήματα που μόνο στόχο έχουν να καλλιεργήσουν την γκρίνια και την μίρλα εντός του συλλόγου.

Αυτό που δεν καταλαβαίνουν όλοι αυτοί που λένε και αναπαράγωγουν όλες αυτές τις ανοησίες είναι ότι ο ΑΡΗΣ δεν ήταν, δεν είναι και δεν θα είναι ποτέ σε κανένα άρμα γιατί πολύ απλά το μέγεθος, η ιστορία του και ο λαός του δεν θα το επιτρέψουν ποτέ. Φυσικά θα κάνει και συμμαχίες, φυσικά και θα πάρει θέσεις, αλλά θα πρέπει να αντιληφθούν και όλοι αυτοί που επιχειρούν ένα επικοινωνιακό bulling ότι πλέον δεν έχουν καμία τύχη.

Η μεγαλύτερη πλάκα βέβαια είναι ότι αυτά περί αρμάτων τα γράφουν και τα λένε οι ίδιοι άνθρωποι που έλεγαν ότι ο Καρυπίδης είναι μπροστινός του Σαββίδη. Αν υποθέσουμε όμως ότι ο Καρυπίδης έχει καλές σχέσεις με τον Μαρινάκη, θα πρέπει να τις χαλάσει γιατί δεν τα πάει καλά με τον τελευταίο ο Σαββίδης ή ο Μελισσανίδης;

Και αφού είναι στο άρμα του ΟΣΦΠ, πως δέχεται η ΑΕΚ να έρθει να παίξει φιλικό παιχνίδι μέσα στο Βικελίδης ή ο Παναθηναικός συζητά να δώσει δανεικό τον Χουχούμη; Από όλα αυτά αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι οι επικινωνιακές μέθοδοι προπαγάνδας πλέον δεν ξεγελούν ούτε μικαρά παιδιά. Ο ΑΡΗΣ θα κάνει ότι πρέπει να κάνει για τον ΑΡΗ και μόνο. Όπως άλλωστε κάνουν και όλες οι υπόλοιπες ομάδες και πολύ καλά κάνουν...

ΥΓ1 Ο ΑΡΗΣ έκλεισε 3 φιλικά με ομάδες της Λίγκας μέσα σε μία εβδομάδα. Τρια φιλικά με Κέρκυρα, ΑΕΚ και Ξάνθη που έχουν ολοκληρώσει την πρεοτοιμασία τους σε αντίθεση με τον ΑΡΗ που έχει ένα μήνα μπροστά του. Ο Αναστόπουλος μου δείχνει ότι δεν θέλει να...κερδίσει εντυπώσεις με νίκες επί ομάδων μικρότερων κατηγοριών, αλλά να προετοιμάσει όσο το δυνατόν καλύτερα την ομάδα για ένα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα. Απαιτείται όμως ενίσχυση της ομάδας με 3-4 ακόμα κινήσεις. Και είναι πολύ πιθανόν αυτές να δρομολογηθούν πριν το ματς με την ΑΕΚ.

ΥΓ2 Τα 3 φιλικά είναι μία πολύ καλή ευκαιρία για να δούμε ΑΡΗ. Πρέπει όμως ο κόσμος μετά τις πράξεις που είδε σε διοικητικό επίπεδο να στηρίξει και αυτός από την πλευρά του. Διαρκείας και μαζική παρουσία στο γήπεδο είναι η μόνη διασφάλιση για τα συμφέροντα του ΑΡΗ και απέναντι σε κάθε έναν που δεν θέλει τον σύλλογο δυνατό και ανεξάρτητο σε όλα τα επίπεδα.

ΥΓ3 Άλλο θέμα, αλλά και τόσο σχετικό με το τι γίνεται στην όμορφη Θεσσαλονίκη...επικοινωνιακά. Προφανώς και θα είστε ενήμεροι και σε άλλα μέρη της Ελλάδας για το τι γίνεται με τον ΟΑΣΘ και τις παρατεταμένες απεργίες, επισχέσεις εργασίας κτλ από τους εργαζόμενους που πάνε για τρίτο μήνα απλήρωτοι. ΤΟΥ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΜΕΣΟΥ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΣΤΗ ΝΥΦΗ ΤΟΥ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ. Διάβασα και την ανακοίνωση του Υπ. Μεταφορών που στην κυριολεξία ξεμπροστιάζει την διοίκηση του ΟΑΣΘ. Την ίδια στιγμή, λοιπόν, που είναι απλήρωτοι οι εργαζόμενοι, στην Θεσσαλονίκη βλέπω διαφήμιση του ΟΑΣΘ σε συγκεκριμένα site και παράλληλα ακούω (και) σε πολιτικά(!) ραδιόφωνα ότι ο ΟΑΣΘ είναι χορηγός της προετοιμασίας του συμπολίτη. Φυσικά και τα ΜΜΕ πολύ καλά κάνουν και προβάλλουν έναν χορηγό και πραγματικά δεν υπάρχει καμία μομφή προς αυτά, αν κάποιος σκέφτηκε...πονηρά.

Και σε μένα να έρχονταν φυσικά θα τους έβαζα, αλλά φαίνεται ότι η γραμμή “10 Χαριλάου-ΝΣ.Σταθμός” δεν...πουλάει! Πώς γίνεται όμως να είναι απλήρωτοι οι εργαζόμενοι, αλλά εσύ να μπαίνεις χορηγός και μάλιστα ενώ είσαι ένας οργανισμός με κρατική επιχορήγηση; Θέτω το ερώτημα, εκτός και αν συμβαίνει κάτι άλλο και δεν πληρώνει ο ΟΑΣΘ, αλλά προβάλλονται οι καταπληκτικές του υπηρεσίες στα πλαίσια της κοινωνικής προσφοράς. Καταθέτω το ερώτημα και αναμένω την απάντηση δημόσια και φυσικά δεσμεύομαι ότι εφόσον υπάρξει απάντηση θα δημοσιευτεί.

Για την βδομάδα πάντως που έρχεται οι εργαζόμενοι συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας... Μήπως να επέμβει επιτέλους επί της ουσίας η Πολιτεία και κάποιος να διερευνήσει τι ακριβώς συμβαίνει και που πηγαίνουν τα χρήματα; Να μας πουν δηλαδή ότι η διοίκηση του ΟΑΣΘ δεν έκανε κακοδιαχείριση, ΟΠΩΣ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ και πώς πρέπει να μπαίνει χορηγός προετοιμασίας μόνο του συμπολίτη και καμίας άλλης ομάδας... Μάλλον γιατί η γραμμή “14 Τούμπα-Ν.Σ.Σταθμός τα “σπάει”.

ΥΓ4 Για όσους δεν είναι από Σαλόνικα οι δυο γραμμές που προανέφερα είναι αυτές που καθημερινά δέχονται τον περισσότερο κόσμο από οποιαδήποτε άλλη και σίγουρα θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν οι εικόνες από τα λεωφορεία στην επόμενη διαφήμιση... παστωμένης σαρδέλας. Γιατί έτσι είναι οι επιβάτες μέσα στα λεωφορεία! Είναι και μία καλή ιδέα αυτή πρόεδρε για την επόμενη χορηγία...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Χρύσανθος Τσαλτίδης
Χρύσανθος Τσαλτίδης

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης ασκεί την δημοσιογραφία από τον… περασμένο αιώνα και το μακρινό 1995! Από την Αθλητική Μακ-Θρακ ξεκίνησε μία πορεία στον έντυπο τύπο (Metrosport, Arena Press, ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ), στα ραδιόφωνα (Metropolis 95,5, Alphanews, Αθλητικά Νέα, ARIS FM, LIBERO 107.4) και στην TV (TIME channel, ΑLPHA TV-Alpha Digital και TV100). Η θέση του διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΡΗΣ αποτέλεσε φροντιστήριο… εντός των τειχών και τα… blog (sport.gr, sdna.gr,sentragoal.gr και φυσικά gazzetta.gr) φροντιστήριο φιλάθλων-οπαδών! Πλέον ως γενικός διευθυντής του www.allaboutaris.gr, αλλά και του ενημερωτικού www.googlareis.gr, βγάζει τα μούτρα του… YOUTUBER στο ALLABOUTARIS TV και φιλοδοξεί να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό στο κορυφαίο αθλητικό διαδικτυακό portal στην Ελλάδα, όπου πλέον θα BLOG-AΡH!