Εκκαθαρίσεις στο… ξεχειλωμένο ρόστερ

«ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ» Ο ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΜΙΧΕΛ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΝ ΣΧΕΔΟΝ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ!

Εκκαθαρίσεις στο… ξεχειλωμένο ρόστερ

Πάνω από 35 ενεργούς ποδοσφαιριστές έχει αυτή την στιγμή στο ρόστερ του ο ΠΑΟΚ, αριθμός ακατάλληλος για οποιοδήποτε προπονητή. Κι ο Μίχελ καλείται να βρει λύσεις…

Εκκαθαρίσεις στο… ξεχειλωμένο ρόστερ

Πολύ δουλειά περιμένει τον Λούμπος Μίχελ, μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, καθώς είναι αρκετά τα ανοικτά ζητήματα, που αναζητούν λύση, ειδικά σ’ ότι αφορά το ρόστερ του ΠΑΟΚ, το οποίο δεν είναι απλά πλήρες, αλλά κινδυνεύει να… ξεχειλώσει.

Αυτή την στιγμή υπάρχουν 35+ ποδοσφαιριστές, σύμφωνα με την αναφορά στο επίσημο site της ομάδας, που αποκλείεται όλοι τους να βρουν χρόνο συμμετοχής κατά τη διάρκεια της χρονιάς, όσοι αγώνες κι αν έρθουν για τον ΠΑΟΚ.

Στην Τιφλίδα έπαιξαν δεκατέσσερις, ταξίδεψαν εικοσιδύο και στη Θεσσαλονίκη παρέμειναν άλλοι δεκατρείς, κι αν εξαιρέσεις κάποιους νεαρούς που θα δοθούν δανεικοί, υπάρχουν ακόμη 7-8 ποδοσφαιριστές για τους οποίους ο Σλοβάκος πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα πρέπει να βρει σύντομα λύση πριν από το τέλος της μεταγραφικής περιόδου.

Μιλάμε για τους παίκτες που ήδη τους έχει ανακοινωθεί ότι δεν υπολογίζονται από τον Βλάνταν Ίβιτς και προπονούνται μόνοι τους (Σκόνδρας, Χατζηισαΐας, Δεληγιαννίδης, Σάμπο, Αντώνης) για τους οποίους αναζητείται λύση, επίσης, το θέμα του Κάτσε παραμένει σε εκκρεμότητα, ενώ ουδείς μπορεί να αποκλείσει κάποια έκπληξη σ’ ότι αφορά τις αποχωρήσεις ποδοσφαιριστών, που είτε δεν θα έχουν πολύ χρόνο συμμετοχής, είτε φαίνεται να μην έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη του Ίβιτς.

Το παράδειγμα με τον Τζιόλη, για τον οποίο οι πληροφορίες λένε ότι έχει βρεθεί ομάδα που συζητά με τον ίδιο και τον ΠΑΟΚ, δείχνει που βαδίζει το πράγμα, ενώ και άλλοι παίκτες που συνεχίζουν απλά να προπονούνται (πχ. Βελλίδης) μάλλον είναι «τελειωμένοι».

Μια καλή λύση για τον ΠΑΟΚ θα ήταν η δημιουργία του ΠΑΟΚ Β’ στα πρότυπα των ευρωπαϊκών ομάδων, αλλά κάτι τέτοιο θα αργήσει πολύ να γίνει πράξη στην Ελλάδα, με τον Μίχελ να έχει προτείνει στον Ιβάν Σαββίδη την συνεργασία του «Δικεφάλου» με τέσσερις πέντε ομάδες του εξωτερικού προκειμένου να μπορεί να διοχετεύσει τους υπεράριθμους ποδοσφαιριστές.

Ο Δικέφαλος διοχέτευσε αρκετούς ποδοσφαιριστές σε Αιγινιακό, Πανσερραϊκό, κάποιοι νεαροί (Πόποβιτς, Παπαδόπουλος) έφυγαν σε ομάδες του εξωτερικού, αλλά το πρόβλημα παραμένει μεγάλο και έντονο.

Να φανταστείτε, ότι ο νεαρός Τάσος Δημητριάδης, που έκανε κανονικά προετοιμασία με την πρώτη ομάδα, υπολογίζεται για το μέλλον, επέστρεψε στην Κ20 για να πάρει παιχνίδια στα πόδια του αγωνιζόμενος στο φιλικό με τον Πιερικό στην Κατερίνη.

Ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν από πίσω αρκετοί νεαροί παίκτες της Κ20, που υποχρεωτικά βάσει νόμου κάποια στιγμή γίνονται επαγγελματίες, με το πρόβλημα να διογκώνεται και όλοι να αντιλαμβάνονται, ότι δεν υπάρχει χώρος και δυνατότητα για να προωθηθούν ταλέντα από τις ομάδες των ακαδημιών.

Τα εμπόδια για παίκτες που έχουν συμβόλαιο με την ομάδα είναι πολλά, το κυριότερο είναι ότι δύσκολα θα βρουν συλλόγους να καλύπτουν τα συμβόλαιά τους. Κι όταν οι ποδοσφαιριστές βάζουν το οικονομικό πάνω από το αγωνιστικό, τότε τα προβλήματα γίνονται μεγαλύτερα για τους παράγοντες.

Best of internet