Λες και είναι... Αντιπολίτευση

Λες και είναι... Αντιπολίτευση

Λες και είναι... Αντιπολίτευση

Έπειτα από είκοσι μήνες, δεν φτάνουν οι διαπιστώσεις. Εκτός αν όλα όσα συζητάμε είναι "ομολογία" αποτυχίας...

Αναμενόμενη η κίνηση του Σταύρου Κοντονή να περάσει στην... αντεπίθεση. Θέλησε ο Υφυπουργός Αθλητισμού για πολλοστή φορά να απαντήσει «γενικώς». Και να δώσει τέλος πάντων το στίγμα του, για την μια ακόμη απόφαση «σταμάτα-ξεκίνα» στο ποδόσφαιρο. 
 
Πολύ σωστή η επιλογή του να «μιλήσει». Να επικοινωνήσει τις ενστάσεις αλλά και τις καταγγελίες του. Δημοκρατία έχουμε. Έτσι πρέπει να συμβαίνει. 
 
Πόσο μάλλον από τον άνθρωπο που κρατά, στα χέρια του, τον χαρτοφύλακα των σπορ μιας χώρας. Πρέπει να εξηγήσει τους λόγους, που το πρωτάθλημα δεν ξεκινά στην ώρα του. Το μοναδικό σε ολόκληρη την Ευρώπη. 
 
Αλήθεια όμως έχει καταλάβει ο ίδιος ότι εδώ και είκοσι μήνες είναι Κυβέρνηση και όχι... Αντιπολίτευση; Είκοσι ολόκληροι μήνες έχουν περάσει. Και επιμένει στα ίδια. Για το ποδόσφαιρο της «διαφθοράς». Για την... ακολασία της μπάλας. Για το αντικείμενο της διαφθοράς, της καχυποψίας, της βίας. 
 
Τι έχει κάνει λοιπόν ο ίδιος για να το αλλάξει αυτό; Ανοίγει και κλείνει κερκίδες οργανωμένων οπαδών όποτε το αποφασίσει. Αναβάλλει αγωνιστικές στο πρωτάθλημα. Διέσυρε τον θεσμό του κυπέλλου, όντας ο πρώτος που αποφάσισε την διεξαγωγή του τελικού κεκλεισμένων των Θυρών. Μας έφτασε στα πρόθυρα του Grexit. 
 
Σε τι ακριβώς συνέβαλλαν όλες αυτές οι αποφάσεις του, για να γίνει το ποδόσφαιρο στη χώρα μας καλύτερο; Ποια ακριβώς είναι η επιτυχία της αποστολής του; Να θυμηθούμε το «φιάσκο» της συνάντησης των τεσσάρων ιδιοκτητών των μεγάλων κλαμπ; Να θυμηθούμε εκείνο το φοβερό «τρικ» να γίνει ο τελικός του κυπέλλου με παιδιά στις κερκίδες, σε περίοδο που τα σχολεία ήταν κλειστά; Να θυμηθούμε την απόφαση για «κεκλεισμένων των θυρών» σε Πλατανιάς-Λεβαδειακός, όταν τρεις μέρες μετά έγινε με 60.000 κόσμο τον Μάρτη του 2015, ο προημιτελικός ΆΕΚ-Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ;
 
Τι έχει καταφέρει ακριβώς ο Σταύρος Κοντονής; Έπειτα από είκοσι ολόκληρους μήνες. Σίγουρα έχει κερδίσει την επωνυμία, μιας και η βάση δεδομένων του πρώτου σε δημοφιλία σπορ είναι τεράστια. Κάτι άλλο όμως; Ποιες είναι οι λύσεις που προτείνει; Και πως ακριβώς έχει συμβάλει ο ίδιος να βάλει έστω ένα λιθαράκι για να γίνει το ποδόσφαιρο καλύτερο; Σε τι διαφέρει με τους προκατόχους του;
 
«Αυτό είναι το ποδόσφαιρο στο οποίο επιθυμούν να βάζουν τα χρήματά τους οι ιδιοκτήτες των ομάδων της Superleague; Για αυτό το ποδόσφαιρο εργάζονται τόσοι άνθρωποι;» αναρωτιέται. Ποιον ακριβώς ρωτά όμως; Αν το πρωτάθλημα είναι «κάλπικο» και εξευτελίζει την χώρα, όπως ο ίδιος εκτιμά μήπως πρέπει τη θέση του Υφυπουργού Αθλητισμού να την αναλάβει κάποιος που πέρα από «διαπιστώσεις» έχει και προτάσεις; 

Best of internet