Απλά, ωραία και Παναθηναϊκά!

Απλά, ωραία και Παναθηναϊκά!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Απλά, ωραία και Παναθηναϊκά!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για το πάρτι πρόκρισης του Παναθηναϊκού στην Λεωφόρο, τους απίθανους Μπεργκ-Λεντέσμα και την «δουλειά» που δεν τελειώνει απόψε αλλά στην Κοπεγχάγη.

Αρχικά να σας αποκαλύψω πως έπειτα από το «2 στα 2» μετά της συζύγου(μεγάλη γουρλού το Χρυσουλάκι με 100% επιτυχία) μακριά από τα δημοσιογραφικά μπουθ λόγω άδειας, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο για μόνιμη μετακόμιση στην θύρα 10 αρκεί να βρεθεί ένα γραφειάκι να γίνεται η δουλειά, εκεί δύο σειρές πάνω από τον πάγκο. Πάμε τώρα στο... ψητό.

Τρία και λίγα ήταν! Ο Παναθηναϊκός έστησε μεγάλο πάρτι πρόκρισης με καλεσμένη την Μπρόντμπι, η οποία θα πρέπει να πει ένα μεγάλο «ευχαριστώ» που δεν πήρε και άλλα τρία γκολ για το... σπίτι! Το «τριφύλλι» έκανε ένα τεράστιο βήμα για την είσοδο του στους ομίλους του Europa League αλλά να εξηγούμαστε για να μην παρεξηγούμαστε. Απόψε στο «καμίνι» της Λεωφόρου έγινε απλά το πρώτο-μεγάλο-βήμα. Οι «πράσινοι» είναι το απόλυτο φαβορί, θα μείνουν εκτός μόνο αν... αυτοκτονήσουν και για αυτό θα πρέπει να είναι το ίδιο σοβαροί και στην ρεβάνς της Κοπεγχάγης, ώστε να μην απειληθούν ούτε λεπτό και να πάρουν το «διπλό», το οποίο έχει τόσο μεγάλη ανάγκη ο σύλλογος για το ολικό λίφτινγκ στην ευρωπαϊκή του βαθμολογία.

Για να έρθει αυτό το 3-0 χρειάστηκε η αποβολή του Κρόνε στο 32'. Εκεί άλλαξε όλη η εικόνα του παιχνιδιού, εκεί έγειρε η πλάστιγγα υπέρ του Παναθηναϊκού που μέχρι εκείνο το σημείο είχε «βραχυκυκλώσει» από την πίεση ψηλά των Δανών και αδυνατούσε να κυκλοφορήσει σωστά την μπάλα, προσπαθώντας να «χτίσει» επιθέσεις με μεγάλες μπάλες που καμία τύχη δεν είχαν. Σε μία από τις ελάχιστες φορές που το build up έγινε με ψυχραιμία, υπομονή και την μπάλα κάτω, οι ισορροπίες άλλαξαν.

Για να ευλογήσουμε και λίγο τα... γένια που δεν έχουμε, γράφαμε στην ανάλυση για την Μπρόντμπι πως «ο νεαρός μπακ Κρόνε ήταν τακτικά απείθαρχος και άφηνε κενά». Να είναι καλά το παλικάρι που στο χορτάρι της Λεωφόρου επιβεβαίωσε όλα του τα αρνητικά αγωνιστικά στοιχεία.

Η απίθανη έμπνευση του Γουακάσο στο φινάλε του πρώτου μέρους και η μεγάλη αδυναμία στο κέντρο της άμυνας των Δανών(''στα δύο ματς με την Χέρτα τα στόπερ αντιμετώπισαν μεγάλο πρόβλημα από τον Ιμπίσεβιτς και έδειξε αρκετά αργό'' γράφαμε μετά την επική πρόκριση της Μπρόντμπι επί των Γερμανών) έφερε τον Μάρκους Μπεργκ σε θέση βολής και ο κορυφαίος επιθετικός των ελληνικών γηπέδων «έγραψε» το 1-0 με υπέροχη λόμπα.

Στο δεύτερο μέρος το «τριφύλλι» έπρεπε απλά να εκμεταλλευθεί τους χώρους, το μομέντουμ και την τεράστια ποιότητα που διαθέτει φέτος στο δημιουργικό κομμάτι. Χορευτικό από τον Ιμπάρμπο, πέναλτι-αποβολή και 2-0 ο Λεντέσμα.

Με δύο παίκτες παραπάνω και τους φιλοξενούμενους να την έχουν... ακούσει από την ζέστη, ο Στραματσόνι έπαιξε για τα περισσότερα γκολ και πολύ καλά έκανε, μην αφήνοντας την ευκαιρία για... check in να πάει χαμένη. Έβαλε στο ματς τον Λέτο, έπαιξε... κάτι σαν 4-3-3(Ζέκα, Γουακάσο, Λεντέσμα στα χαφ, Λέτο, Μπεργκ στην κορυφή και δεξιός επιθετικός ο Ιμπάρμπο) και βρήκε ακόμη ένα γκολ χάρη στην τεράστια ποιότητα του Λεντέσμα(μία και μία οι μεταβιβάσεις του) και την εκτελεστική δεινότητα του Μπεργκ, ο οποίος φέτος είναι έτοιμος για πολύ μεγάλα πράγματα!

Ο Παναθηναϊκός σταμάτησε στο 3-0. Θα μπορούσε να πετύχει πολλά περισσότερα αν δεν σπαταλούσε τις μεγάλες του ευκαιρίες και αν ο αναπληρωματικός πορτιέρο της Μπρόντμπι δεν έκανε τις αποκρούσεις της ζωής του! Με αυτό το σκορ, το «τριφύλλι» πηγαίνει στην Δανία για να ολοκληρώσει το αυτονόητο, τον αυτοσκοπό αυτού του καλοκαιριού, δηλαδή την είσοδο του στους ομίλους του Europa League. Δεν είναι ώρα για πανηγυρισμούς, ούτε για μεγάλα λόγια. Το «τριφύλλι» ως ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ του ελληνικού ποδοσφαίρου, κάνει απλά το καθήκον του και τίποτα παραπάνω, σκορπώντας στους φίλους του ελπίδα για όσα έρχονται!

Και κάτι ακόμη: ο ΠαναθηναΪκός αυτό το καλοκαίρι έχει και κάτι που τα προηγούμενα χρόνια στους προκριματικούς διέθεταν σε αφθονία οι αντίπαλοι του. Έχει ρέντα. Πέρυσι η κεφαλιά του Μέστο στο 5' δεν θα είχε πάει στο δοκάρι αλλά στο βάθος της εστίας του Στιλ, πρόπερσι το σουτ του Πούκι στο 0-0 που βρίσκει στα σώματα δεν θα είχε περάσει κόρνερ, αλλά θα κατέληγε στην εστία. Μπορεί να ακούγεται λίγο... μεταφυσικό, μπορεί να μην αποτελεί και το πιο ποδοσφαιρικό επιχείρημα αλλά όπως και να το κάνουμε υπάρχει και η ρέντα στον αθλητισμό...

Ατομική αξιολόγηση: Στιλ 7, Χουλτ 8, Μέστο 7, Μολέδο 8, Ιβάνοφ 7, Κουτρουμπής 7 Λεντέσμα 9, Ζέκα 7, Γουακάσο 7, Ιμπάρμπο 8, Μπεργκ 9, Λέτο 6, Βιγιαφάνιες 6, Ρινάλντι 5

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.