Παναθηναϊκός - Μπρόντμπι 3-0 (vids&pics)

Παναθηναϊκός - Μπρόντμπι 3-0 (vids&pics)

Κώστας Ζάλιαρης
Παναθηναϊκός - Μπρόντμπι 3-0 (vids&pics)

bet365

Οι συνθήκες ήταν ιδανικές! Η Μπρόντμπι στο 52' έμεινε με 9 παίκτες και με 2-0 πίσω στο σκορ! Φυσικά η ευκαιρία δεν θα μπορούσε να πάει χαμένη για τον εξαιρετικό Παναθηναϊκό που με το 3-0 πάει στην Δανία για να... τσεκάρει το εισιτήριο των ομίλων! Χαμένες ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ.

Ήταν νύχτα που δεν έπρεπε και δεν μπορούσε να φύγει ανεκμετάλλευτη! Ο Panathinaikos είχε υπομονή, είχε σωστή άμυνα για να μη μπλέξει όταν η Μπρόντμπι έδειξε θρασύτητα στη Λεωφόρο κι όταν το ματς ήρθε στα ... ίσα του, οι «πράσινοι» έδειξαν πως σέβονται τη μοίρα. Με αριθμητικό πλεονέκτημα δύο παικτών και μάλιστα την πρώτη αποβολή των Δανών από το 32', η ομάδα του Στραματσόνι δεν έπρεπε να κάνει τίποτα λιγότερο απ' όσα τελικά έπραξε! Έφτασε σε τρία γκολ (45' + 2' και 84' Μπεργκ, 54' Λεντέσμα πεν.), θα μπορούσε να έχει πετύχει πολλά περισσότερα, αλλά πηγαίνει πλέον στη ρεβάνς με προβάδισμα που προσφέρει αρκετά μεγάλη ασφάλεια για την επιστροφή στους ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης και δη του Γιουρόπα Λιγκ.

Πως παρατάχθηκε:

Ο Αντρέα Στραματσόνι εμπιστεύθηκε την ίδια ακριβώς ενδεκάδα που παρέταξε και στο εντός έδρας ματς με την ΑΪΚ Στοκχόλμης, όταν πάλι το σκορ ήταν τέτοιο που έδινε στην ομάδα του προβάδισμα πρόκρισης.

Με τον Στιλ κάτω απ' τα δοκάρια και τους Μολέδο, Ιβανόφ, Κουτρουμπή στην τριπλέτα των στόπερ. Στη μεσαία γραμμή, το σύστημα από 3-4-3 πολλές φορές άλλαζε ξανά σε 3-5-2 ανάλογα με τις κινήσεις του Γουακάσο που άφηνε μόνους μπροστά τους Ιμπάρμπο και Μπεργκ. Οι Μέστο και Χουλτ ήταν οι δύο φουλ μπακ, με τους Ζέκα και Λεντέσμα στο χώρο του κέντρου.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο σχηματισμός των «πράσινων» άλλαξε σε 4-4-2 από το 58', όταν και μπήκε στο ματς ο Σεμπάστιαν Λέτο. Με τον Στραματσόνι να βγάζει τον Κουτρουμπή, η άμυνα πλέον απαρτιζόταν από δύο καθαρά μπακ και τους Ιβανόφ – Μολέδο στα στόπερ, ενώ ο Αργεντινός αστέρας έγινε παρτενέρ του Μπεργκ, με τους Γουακάσο και Ιμπάρμπο να μετατοπίζονται στη μεσαία γραμμή.

Ζορίστηκε αλλά το άξιζε

Ο Παναθηναϊκός άργησε να πάρει μέτρα στο γήπεδο και να περιορίσει τη δράση των Δανών. Η Μπρόντμπι μπήκε θρασύτατα στο γήπεδο, προσπάθησε να τρέξει, επιβεβαίωσε τον Στραματσόνι σε ό,τι αφορούσε την πίεση που ασκούσαν οι φιλοξενούμενοι στην άμυνα του «τριφυλλιού» σε κάθε ευκαιρία και στο 5ο λεπτό, από εκτέλεση φάουλ από αριστερά, λίγο έλειψε ο Μέστο να σημειώσει άθελα΄του αυτογκόλ με κεφαλιά, με τη μπάλα να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι. Το παιχνίδι είχε ένταση, είχε δυνατές μονομαχίες ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές, πολλές φορές ο υπερβάλων ζήλος οδηγούσε σε σκληρά μαρκαρίσματα. Η πρώτη καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο 19' με μια κομπίνα από εκτέλεση κόρνερ που επέτρεψε στον Μπεργκ να σουτάρει μόνος αλλά δυνατά και ψηλά.

Το παιχνίδι έβρισκε ισορροπία, οι παίκτες του Στραματσόνι άρχισαν να «ρολάρουν» και στο 33' ο Κρονέ αντίκρισε σωστότατα τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ στον Μέστο, πολύ απλά για να ... δώσει σπίθα στον Παναθηναϊκό! Η ατμόσφαιρα ζεστάθηκε, ο Ιμπάρμπο στο 37' με κεφαλιά από το δεύτερο δοκάρι εξανάγκασε τον Ρόνοου σε σωτήρια επέμβαση, όπως όμως έγινε και από τον Στιλ στο 39' σε ξαφνικό δεξί σουτ του Πούκι. Στις καθυστερήσεις, ήρθε η στιγμή, η λίγο διαφορετική, αυτό που χρειαζόταν, με την εξαιρετική προωθημένη του Γουακάσο για τον Μπεργκ και τη «λόμπα» του σούπερ σταρ από τη Σουδία για το 1-0! Και αμέσως μετά, ο επόπτης εφηύρε οφσάιντ σε τακουνιά του σκόρερ για τον Μέστο που και με γυμνό μάτι φάνηκε να μην υπάρχει τίποτα, για να έρθει το ριπλέι να επιβεβαιώσει το λάθος του βοηθού, με τον Παναθηναϊκό να στερείται τεράστια ευκαιρία!

Την τελείωσε δικαιότατα!

Το γκολ, η αδικία στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους και το αριθμητικό πλεονέκτημα, έβγαλε τον Παναθηναϊκό από τ' αποδυτήρια για την επανάληψη με αποφασιστικότητα για να εξασφαλίσει όσο γινόταν ασφαλέστερο αβαντάζ πρόκρισης! Και από το 50' όλα έγιναν ακόμα καλύτερα, με τη Μπρόντμπι να μένει με εννέα παίκτες! Από φάση στην οποία συμμετείχε ο Μπεργκ, μεταβίβασε στον Ζέκα κι αυτός προώθησε στον Ιμπάρμπο, ο Κολομβιανός «χόρεψε» τον Γιούλσγκαρντ στην περιοχή, ανατράπηκε από τον πορτιέρο, Ρόνοου και κέρδισε τη δεύτερη αποβολή των Δανών, με τον Λεντέσμα να ευστοχεί από την άσπρη βούλα για το 2-0 στο 54ο λεπτό! Όλα πήγαιναν πρίμα για το «τριφύλλι» στην αναμέτρηση!

Από νωρίς προβάδισμα δύο τερμάτων, αριθμητική υπεροχή δύο ανδρών, ένα γήπεδο που πλέον έδινε τρομερή ώθηση, παίκτες με αυτοπεποίθηση, δυνατότητα για ακόμα μεγαλύτερο σκορ. Ο Λέτο στο 59' έβγαλε μαγική πάσα με λόμπα στον Μπεργκ, που τσίμπησε με το μυτάκι για να πλασάρει τον Τοπέλ, ο οποίος όμως στάθηκε τυχερός και απέκρουσε. Ευκαιρίες... με το τσουβάλι άρχισε να χάνει ο Παναθηναϊκός που έψαξε κι άλλα γκολ, όμως, τις περισσότερες φορές έμοιαζε ανορθόδοξος ο τρόπος και άναρχος. Στο 72' από ωραία σέντρα του Ζέκα από δεξιά ο Γουακάσο προσπάθησε να πιάσει το μονοκόματο σουτ με το αριστερό αλλά ήταν κακό το τελείωμα και ακολούθησαν στιγμές... κατηφόρας στα καρέ της Μπρόντμπι! Ο Λεντέσμα στο 76' έψαξε την κλειστή γωνία του Τοπέλ, ο οποίος όμως ήταν σε εγρήγορση και τελικά στο 82' από κάθετη του Λεντέσμα, ο Μάρκους Μπεργκ έγραψε το τελικό 3-0 με δεξί πλασέ εν μέσω αποθέωσης! Δευτερόλεπτα αργότερα ο Βιγιαφάνιες «χόρεψε» από δεξιά μέσα στην περιοχή, «έστρωσε» στον Λέτο που σε κενή εστία... βρήκε κόντρα σε πόδι αντιπάλου και η μπάλα έφυγε κόρνερ.

MVP: Ο Μάρκους Μπεργκ έβαλε ... φωτιά στη Λεωφόρο με το μαγικό του γκολ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, κάνοντας αυτό που ξέρει και μπορεί και που τον καθιστά ίσως τον πιο ποιοτικό φορ που υπάρχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο αυτή τη στιγμή! Έτρεξε στην πλάτη της άμυνας από την... απομάκρυνση – ασίστ του Γουακάσο και «κρέμασε» τον Ρόνοου για το 1-0. Είχε ευκαιρίες για περισσότερα γκολ, είχε καλές συνεργασίες με τους Ιμπάρμπο και Λέτο, ήταν τρομερά άτυχος στο 59' όταν το έξυπνο πλασέ του απομακρύνθηκε από τον Τοπέλ και ήταν γι' ακόμα μια φορά, μονάδα που έκανε τη διαφορά. Έχει συμμετοχή και στο δεύτερο γκολ προτού ο Ζέκα στείλει τον Ιμπάρμπο στην περιοχή, ενώ το τρίτο γκολ ήταν ό,τι ακριβώς έπρεπε για να γίνει (όσο δύναται) πιο σίγουρη η πρόκριση.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Σβεν Κρόνε. Ο... άνθρωπος του Παναθηναϊκού! Άντεξε... λίγο παραπάνω από μισή ώρα στο παιχνίδι, έχοντας δει την κίτρινη κάρτα στο 9' και το 32', για να δώσει ουσιαστικά το έναυσμα στους «πράσινους» για το κυνήγι του θετικού αποτελέσματος.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Μοιράζουμε το ... βραβείο ανάμεσα σε Νίκλας Χουλτ και Ροντρίγκο Μολέδο. Ο Σουηδός ήταν πιο τίμιος και απ' την τιμιότητα ως αριστερός φουλ μπακ! Με συνεχείς προωθήσεις, ανεξάντλητο τρέξιμο (γνώριζε εξ αρχής ότι αυτό ήταν απαραίτητο απέναντι στη Μπρόντμπι) με σωστές τοποθετήσεις, με ψυχραιμία ακόμα και σε στιγμές πίεση στην άμυνα του Παναθηναϊκού, έκανε το καλύτερό του παιχνίδι με την πράσινη φανέλα. Σωστός σε όλα του γι' ακόμα ένα ματς ο θηριώδης στόπερ από τη Βραζιλία, έπαιξε ξανά με πάθος και με μυαλό και όταν ήταν υπ' ευθύνει του, δεν επέτρεψε καμία επικίνδυνη στιγμή για την εστία του Στιλ.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Ίστβαν Βαν εκνεύρισε παίκτες και κόσμο στη Λεωφόρο, με την ανοχή που επιδείκνυε σε μαρκαρίσματα και καθυστερήσεις από τους ποδοσφαιριστές της Μπρόντμπι, πράττοντας εντελώς διαφορετικά σε περιπτώσεις που αφορούσαν τους «πράσινους». Δεν θα μπορούσε όμως να κάνει λάθος στην αποβολή του Κρονέ που αποχώρησε με δύο κίτρινες (9', 32'). Τρομερό λάθος από τον επόπτη στο φινάλε του πρώτου μέρους, όπου ο Μπεργκ βγάζει ολομόναχο στην περιοχή τον Μέστο, ο Ιταλός είναι δύο μέτρα πίσω κι όμως υποδεικνύεται σε θέση οφσάιντ! Σωστότατη και η απόφαση για αποβολή του Ρόνοου, που όντως ανέτρεψε τον Ιμπάρμπο στο 50', παρά τις διαμαρτυρίες του...

Η ΓΚΑΦΑ: Παραλίγο να γίνει στο 5ο λεπτό όταν η Λεωφόρος «πάγωσε» βλέποντας τη μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι του Στιλ από κεφαλιά που έκανε ο Μέστο, με τον Ιταλό να γλιτώνει το αυτοκόλ. Γκάφα τεράστια του επόπτη στο φινάλε του πρώτου μέρους με το οφσάιντ – εφεύρεση στον Μέστο, γκάφα θα ήταν για τον Παναθηναϊκό να μην πετύχει τουλάχιστον τρία γκολ σε μια τέτοια μεγάλη ευκαρία που του παρουσιάστηκε το βράδυ της Πέμπτης στη Λεωφόρο...

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Και στο βάθος... όμιλοι! Τρία γκολ, μηδέν στην άμυνα, συνθήκες που έκαναν το βράδυ καταπράσινο και η μοναδική γκρίνια ήταν για τις... χαμένες ευκαιρίες που είχαν οι παίκτες του Στραματσόνι ώστε να διασύρουν τη Μπρόντμπι. Το τελικό 3-0 στέλνει το «τριφύλλι» στη Δανία με τρομερές πιθανότητες πρόκρισης (τίποτα, ποτέ δεν μπορεί να θεωρηθεί σίγουρο αν δεν επιβεβαιωθεί επίσημα) και ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να μοιράζει υποσχέσεις για τη νέα σεζόν!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός: Στιλ, Μέστο, Χουλτ, Μολέδο, Κουτρουμπής (58' Λέτο), Ιβανόφ, Ζέκα, Λεντέσμα, Ιμπάρμπο, Γουακάσο (73' Βιγιαφάνιες), Μπεργκ (85' Ρινάλντι)

Μπρόντμπι: Ρόννου, Λάρσον, Άλμπρεχτσεν, Ρόκερ, Κρονέ, Νόργκααρντ, Πίρι, Χουλσάγκερ, Μουχτάρ (46' Γιούλσγκαρντ), Πούκι (53' Τόπελ), Βίλτσεκ (72' Χέρμανσον)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα