Ίβιτς: «Να παίρνουμε πρωτοβουλίες»

Ίβιτς: «Να παίρνουμε πρωτοβουλίες»

Ίβιτς: «Να παίρνουμε πρωτοβουλίες»

bet365

Ο Βλάνταν Ίβιτς ζητάει από τους παίκτες του να παίρνουν πρωτοβουλίες και σε αυτό στάθηκε και στη συνέντευξη Τύπου. Τιφλίδα, αποστολή: Σταύρος Σουντουλίδης

Μόνο ευχαριστημένος θα μπορούσε να είναι ο Βλάνταν Ίβιτς με το 3-0, όμως δε θα μπορούσε να μην αναφερθεί στο κακό πρώτο ημίχρονο. Ο Σέρβος τόνισε ότι ζητάει από τους παίκτες του να παίρνουν πρωτοβουλίες, κάτι στο οποίο στάθηκε στη συνέντευξη Τύπου.

Ακόμη, τόνισε και ότι είναι δύσκολο με νέα ομάδα ο ΠΑΟΚ να παίξει από τώρα καλό και ποιοτικό ποδόσφαιρο. «Είμαι ευχαριστημένος με το σκορ. Κάναμε ένα καλό δεύτερο ημίχρονο. Το πρώτο ημίχρονο δεν ήταν καθόλου καλό. Υπήρχαν αρκετά προβλήματα στην κατοχή, στις επαφές με τους αντιπάλους.

Χάσαμε αρκετές μονομαχίες. Δεν κάναμε οργανωμένο πρέσινγκ. Δεν είχαμε καλή κίνηση με τη μπάλα. Το δεύτερο ημίχρονο ήταν διαφορετικό. Μας βοήθησαν οι αλλαγές. Και οι άλλοι παίκτες έκαναν μια προσπάθεια και έδωσαν βοήθεια για να έχει αυτή τη στιγμή η ομάδα αυτό το σκορ», είπε, αρχικά.

Στη συνέχεια, μίλησε:

Για το ότι ο ΠΑΟΚ έχανε πολύ εύκολα τη μπάλα στο πρώτο ημίχρονο όπως και με τον Αγιαξ: «Με προβληματίζει όταν η ομάδα μου είναι όπως στο πρώτο ημίχρονο, αυτή είναι η αλήθεια. Από την άλλη πλευρά, ήταν το τρίτο μας επίσημο παιχνίδι. Η ομάδα δεν έχει μπει ακόμα στο ρυθμό που θέλω.

Ίσως να είμαι κι εγώ λίγο περισσότερο απαιτητικός από αυτό που μπορεί να κάνει τώρα η ομάδα μου. Με τους παίκτες που έχουμε, θέλω να έχουμε την μπάλα, να έχουμε την πρωτοβουλία. Αυτό που ήθελα ήταν να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα για να προχωρήσουμε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Το ποδόσφαιρο δε γίνεται χωρίς λάθη. Το θέμα είναι ότι όταν κάνεις λάθος, πρέπει να παλέψεις να το διορθώσεις όσο πιο γρήγορα γίνεται. Να καταλάβεις ότι δεν πρέπει να το ξανακάνεις. Αυτό ζητάω από τους παίκτες. Να παίρνουν πρωτοβουλίες. Αυτό που δε μου αρέσει είναι να κρύβεται κάποιος στον αγωνιστικό χώρο».

Για την εικόνα της Ντιναμό Τιφλίδας, αλλά και τα νέα πρόσωπα στο ρόστερ του ΠΑΟΚ: «Ο αντίπαλος έχει καλή ομάδα κατά την άποψη μου. Έχουν καλή ποιότητα. Στο πρώτο ημίχρονο ήταν καλύτεροι από εμάς και βάλαμε το γκολ από στημένη μπάλα. Στο πρώτο ημίχρονο μπορούσε να ήταν αλλιώς το σκορ, αν και δεν είχαν πολλές ευκαιρίες.

Γνωρίζω ότι ήταν απώλεια για την ομάδα τους που ο βασικός επιθετικός είχε έναν τραυματισμό και δεν μπορούσε να ξεκινήσει το παιχνίδι, όπως και ο αριστερός μπακ. Από την άλλη πλευρά, εμείς κάναμε ένα πολύ καλό δεύτερο ημίχρονο. Ακόμα και αυτό το ημίχρονο που κάναμε είναι στο 60-70% από αυτά που μπορούμε να κάνουμε.

Είναι φυσιολογικό κατά την άποψη μου για την περίοδο που βρισκόμαστε. Έχουμε αρκετούς καινούργιους παίκτες στην ομάδα. Σήμερα έπαιξαν έξι και δεν είναι καθόλου εύκολο για καμία ομάδα από την αρχή με τόσους καινούργιους παίκτες να κάνει πολύ καλά και ποιοτικά παιχνίδια».

Για τη δήλωση που έκανε μια ημέρα πριν από το παιχνίδι και σύμφωνα με την οποία οι δύο ομάδες έχουν μοιρασμένες πιθανότητες: «Το πίστευα γιατί η Ντιναμό έχει κάνει αρκετά επίσημα παιχνίδια. Για εμάς ήταν τρίτο επίσημο παιχνίδι και σε εμάς υπάρχουν αρκετοί καινούριοι παίκτες που πρέπει να προσαρμοστούν στην ομάδα».

Για την αναβολή του πρωταθλήματος σε αυτό το χρονικό διάστημα: «Ναι θα είναι πρόβλημα. Για εμάς δεν είναι καλό που δε θα παίξουμε. Θέλαμε να παίξουμε. Ξεκινήσαμε προετοιμασία 22 Ιουνίου με το δεδομένο ότι το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει τώρα, έχοντας τρία επίσημα παιχνίδια όταν θα ξεκινούσε. Θέλαμε να κάνουμε και επίσημα παιχνίδια πρωταθλήματος, μέχρι τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, αν και ακόμα δεν έχει τελειώσει η πρόκριση, γιατί υπάρχει και η ρεβάνς».

Για τη ρεβάνς της Τούμπας μετά το 0-3 στην Τιφλίδα: «Ο ΠΑΟΚ πρέπει να είναι σοβαρός. Πρέπει να παίξει στο δεύτερο παιχνίδι, όπως στο δεύτερο ημίχρονο σήμερα. Από το πρώτο λεπτό να πάρει πρωτοβουλίες , να παίζει επιθετικά και βέβαια οργανωμένα στην άμυνα. Αυτό είναι που ζητάω και καθημερινά στις προπονήσεις. Εχουμε μία εβδομάδα για να προετοιμαστούμε και να κάνουμε ένα καλό δεύτερο παιχνίδι».

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα