Ντιναμό Τιφλίδας - ΠΑΟΚ 0-3 (pics & vid)

Ντιναμό Τιφλίδας - ΠΑΟΚ 0-3 (pics & vid)

Ντιναμό Τιφλίδας - ΠΑΟΚ 0-3 (pics & vid)

bet365

Ο Μάτος άνοιξε το σκορ, ο Κρέσπο σφράγισε την νίκη κι ο Περέιρα έδωσε διαστάσεις θριάμβου! Το εύκολο και θεαματικό 0-3 του ΠΑΟΚ κόντρα στην Ντινάμο, τον έστειλε από το πρώτο ματς να... κουνήσει το σεντόνι των ομίλων του Europa League! Τιφλίδα, αποστολή: Σταύρος Σουντουλίδης.
Ο «Δικέφαλος» του β’ μέρους έδειξε γιατί αδίκησε τον εαυτό του κόντρα στον Άγιαξ. Στα πρώτα 45 λεπτά είχε προβλήματα, ήταν μέτριος ως κακός, αλλά από την στιγμή που στη μηχανή του προστέθηκαν Κάνιας και Μπίσεσβαρ ήταν άλλη ομάδα!Η πιο συνεπής ομάδα, με παρουσίες και προκρίσεις στους ομίλους του Γιορόπα Λιγκ, μετρώντας 5 προκρίσεις σε 7 συμμετοχές στα πλέι οφ, ήταναυτή που πήρε μια καθαρή και άνετη νίκη στην Τιφλίδα.
Στη ρεβάνς της Τούμπας, ο ΠΑΟΚ απλά θα τσεκάρει το ασπρόμαυρο εισιτήριο για τους ομίλους, αλλά ο… εφιάλτης του Άγιαξ θα στριφογυρίζει στο μυαλό όλων. Πάει, όμως, πέρασε…Οι Γεωργιανοί μπήκαν με ενθουσιασμό στο χορτάρι του «Μπόρις Παϊχάτζε», σε αντίθεση με τους παίκτες του Ίβιτς, που παρότι μετρούσαν τρία επίσημα παιχνίδια (ο Σέρβος τεχνικός επέλεξε την ίδια ακριβώς ενδεκάδα μ’ αυτήν στα δύο ματς κόντρα στον Άγιαξ) έδειχναν να μην πατάνε καθόλου καλά.
Όμως, στο ποδόσφαιρο όλα είναι θέμα λεπτομερειών και στιγμών. Ο Παπουνασβίλι «πέταξε στα σκουπίδια» την πρώτη καλή στιγμή της Ντιναμό (το σουτ του Γεωργιανού κατέληξε κόρνερ στο 17’), δεν έκανε το ίδιο ο Λέο Μάτος στο 20’.
Ο Βραζιλιάνος αμυντικός «έπιασε στον ύπνο» ολόκληρη την άμυνα της Ντιναμό. Με κεφαλιά «κάρφωσε» την μπάλα στα δίχτυα του Σκριμπέ εκθέτοντας την άμυνα των γηπεδούχων, που έκαναν κάτι πρωτόγνωρο. Άφησαν αμαρκάριστους τέσσερις παίκτες του «Δικεφάλου» στην εκτέλεσητου κόρνερ από τον Ροντρίγκες. Και το πλήρωσαν…
Η Ντιναμό επιχείρησε, μετά το 30ο λεπτό, να απειλήσει με στημένες μπάλες, η αμυντική συμπεριφορά των ποδοσφαιριστών του έκανε έξαλλο τον Ίβιτς, που έβλεπε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και στη μεσαία γραμμή, με το δίδυμο Χαρίση – Τσίμιροτ να έχουν αρκετές κακές επιλογές. Ήταν θέμα χρόνου να σηκωθεί για ζέσταμα ο Χοσέ Κάνιας, καθώς τα προβλήματα στο χώρου του κέντρου καλά κρατούσαν, όπως και οι απειλές των Γεωργιανών με σέντρες στην καρδιά της ασπρόμαυρης άμυνας.
Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον ΠΑΟΚ να έχει κάνει τη δουλειά, να προηγείται 1-0, αλλά τους αριθμούς να δείχνουν ότι κάτι έπρεπε να αλλάξει για να κάνει ακόμη πιο εύκολη τη ζωή του. Η υπεροχή της Ντιναμό ήταν σ’ όλες τις στατιστικές κατηγορίες (5-3 προσπάθειες για γκολ, 62%-38% η κατοχή της μπάλας), αλλά ευτυχώς οι αριθμοί δεν παίζουν μπάλα, απλά δείχνουν το πρόβλημα.
Με την είσοδο του Κάνιας ο «Δικέφαλος» ηρέμησε στη μεσαία γραμμή και στο 50’ ο Γκάρι Ροντρίγκες έχασε την σπουδαία ευκαιρία να τελειώσει το ματς και να «κλειδώσει» την πρόκριση. Στα επόμενα λεπτά, οι παίκτες του Ίβιτς θέλησαν να διαχειριστούν το προβάδισμα και να τελειώσουν το ματς είκοσι λεπτά πριν από το φινάλε. Με σκόρερ τον Χουάν Κρέσπο και δημιουργό τον Γιώργο Τζαβέλλα, που με καταπληκτικό τακουνάκι γύρισε την μπάλα στον αμαρκάριστο Ισπανό παρτενέρ του στην άμυνα. Κι όταν ο Γλύκος δοκιμάστηκε από τη βολίδα του Γιγκαούρι στο 73’ δήλωσε «παρών» κρατώντας το μηδέν για την εστία του.
Το ίδιο έκανε και στο 79’ ο Λέο Μάτος, με αποτέλεσμα ο Δικέφαλος να φύγει με τη νίκη και το εισιτήριο για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ από το «Μπόρις Παϊχάτζε).
Ο Φακούντο Περέιρα απλά έβαλε το κερασάκι στην τούρτα της νίκης του ΠΑΟΚ. Χάρη στην έμπνευση και την σέντρα «πάρε – βάλε» του Μπίσεσβαρ ο Αργεντινός με κεφαλιά – ψαράκι υπέγραψε τη νίκη του «Δικεφάλου».
MVP: Ο Λέο Μάτος δεν σκόραρε απλά με το κεφάλι το παρθενικό γκολ του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ.
Ο Βραζιλιάνος ήταν σοβαρός, πειθαρχημένος, σταμάτησε με αριστοτεχνικό τρόπο τον Κιτεϊσβίλι στο τετ α τετ του Γεωργιανού, ενώ προσπάθησε να καλύψει και το κενό του απόντα σήμερα, Τζάλμπα Κάμπος στη δεξιά πλευρά.
Στο ύψος του: Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ μπήκε σχεδόν στο 70’ και στο 20λεπτο της συμμετοχής του έδειξε ότι ο Βλάνταν Ίβιτς έχει μια ποιοτικήεπιλογή στα χέρια του.
Ναι, σκόραρε ο Περέιρα, ναι έκαναν καλό παιχνίδι οι δύο κεντρικοί (Τζαβέλλας-Κρέσπο), αλλά ο Ολλανδός έδωσε ποιότητα και άλλο χρώμα στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ.
Αδύναμος κρίκος: Ο Χάρης Χαρίσης, σε αντίθεση με τα ματς κόντρα στον Άγιαξ, ήταν σε κακή βραδιά, έχασε τις περισσότερες μονομαχίες στημεσαία γραμμή, φτάνοντας στο σημείο να βγάλει τον Ίβιτς «έξω από τα ρούχα του».
Το στραγάλι: Ο Λιράν Λιάνι από το Ισραήλ δεν έκανε το μεγάλο λάθος. Ήταν κοντά στις φάσεις, δεν έχασε τον έλεγχο του αγώνα σ’ ένα γενικά ήσυχο βράδυ.
Η γκάφα: Στο 50’ ο Γκάρι Ροντρίγκες, από την εκπληκτική κάθετη μπαλιά του Τσίμιροτ, βρέθηκε τετ α τετ με τον Σκρίμπε, αλλά αντί να τελειώσει το ματς, πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων την σπουδαία στιγμή για τονΠΑΟΚ. Ο μεσοεπιθετικός από το Πράσινο Ακρωτήρι ήταν σε πολύ μέτρια βραδιά και αυτό φάνηκε και σε άλλες στιγμές που του δόθηκαν μέσα στο παιχνίδι.
Το ταμείο του GAZZETTA: Ο ΠΑΟΚ δεν πήρε απλώς τη νίκη, αλλά έφτασε σε μια ευρείας έκτασης νίκη επί της Ντιναμό μετατρέποντας σε τυπική διαδικασία τη ρεβάνς στην Τούμπα το βράδυ της ερχόμενης Πέμπτης.
ΝΤΙΝΑΜΟ: Σκρίμπε, Λομπζανίτζε (58’ Τεβζάντζε), Αμισουλασβίλι, Τσιντσάτζε (70’ Αλβάρο), Χαντουρισβίλι, Παπουνασβίλι (63’Ντβαλισβίλι), Κιτεϊσβίλι, Παρουνασβίλι, Ρενέ Σάντος, Γιγκαούρι, Τσελίντζε.
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Μάτος, Κρέσπο, Τζαβέλλας, Λέοβατς, Χαρίσης (46’ Κάνιας), Σάχοφ (68’ Μπίσεσβαρ), Τσίμιροτ, Κάμπος (83’ Περέιρα), Ροντρίγκεζ, Αθανασιάδης
 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα