Μπαρτσελόνα - Σεβίλλη 3-0

Gazzetta team
Μπαρτσελόνα - Σεβίλλη 3-0

bet365

Η Μπαρτσελόνα πήρε την κούπα στο Πιθχουάν (2-0) και τη σήκωσε στο Καμπ Νου (3-0)! Δεύτερη νίκη κόντρα στη Σεβίλλη, με τους Καταλανούς να φτάνουν τις δώδεκα κατακτήσεις.

Πριν τρεις μέρες η Μπαρτσελόνα έκανε το μεγάλο βήμα για την κούπα επικρατώντας με 2-0! Το βράδυ της Τετάρτης απλά επιβεβαίωσε την ανωτερότητά της, νίκησε 3-0 τη Σεβίλλη και κατέκτησε το 12ο Σούπερ Καπ. Αλλωστε, αυτό ήταν και το μοναδικό τρόπαιο που έλειπε από τη συλλογή του προπονητή Λουίς Ενρίκε! Οι Καταλανοί μπήκαν με το δεξί στη νέα χρονιά και τον Μέσι σε μεγάλα κέφια. Ασίστ, γκολάρα από τον Αργεντίνο που μαζί με τον Αρντά Τουράν ήταν οι κορυφαίοι του γηπέδου. Ιδανικό... αντίο από τον Μπράβο, αφού στο τελευταίο του ματς (υπογράφει στη Σίτι) απέκρουσε και πέναλτι. Εκτός Σουάρες, Ινιέστα, τραυματίστηκε και αποχώρησε ο Μασκεράνο.


Η Σεβίλλη ήταν αυτή που μπήκε δυνατά στο ματς, εκμεταλλεύθηκε το μουδιασμένο ξεκίνημα των Καταλανών και είχε φάσεις για γκολ. Ωστόσο, οι Γιεντέρ, Γκάνσο και Μαριάνο δεν κατάφεραν να σκοράρουν. Αντίθετα, η Μπαρτσελόνα στην πρώτη της φάσης, στο 10' μπόρεσε να ανοίξει το σκορ! Μεγάλη ασίστ από τον Μέσι και ο Τουράν με ιδανικό πλασέ πέτυχε το 1-0. Ηταν το 52ο γκολ στο οποίο συμμετείχε ο Αργεντίνος το 2016 (35 γκολ - 17 ασίστ). Ο Μέσι στο 17' θα μπορούσε να πετύχει γκολ, αλλά ήταν άτυχος...Οι Σεβιγιάνοι στο 31' είχαν τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσουν, αφού στο σουτ του Κορέα η μπάλα βρήκε στο χέρι του Ουμτιτί. Ο Ιμπόρα ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ο Μπράβο με εξαιρετική επέμβαση έσωσε! Οι φιλοξενούμενοι ήταν άτυχοι, αφού στο 45' η κεφαλιά του Μερκάδο βρήκε το δοκάρι!

Ιδανικότερο ξεκίνημα στην επανάληψη δεν μπορούσε να φανταστεί ο Λουίς Ενρίκε, αφού στο 46' ο Τουράν εκμεταλλεύθηκε τη γκέλα της αντίπαλης άμυνας και με υπέροχο σουτ πέτυχε το 2-0! Μάλιστα, στο 52' ο Τούρκος είχε τεράστια ευκαιρία χαμένη για χατ τρικ! Στο 55' ήταν η σειρά του Μέσι να αποθεωθεί. Ο Ντιν έκανε τη σέντρα και ο Αργεντίνος με εντυπωσιακή κεφαλιά διαμόρφωσε το 3-0. Ηταν το 100ο τέρμα με τον Λουίς Ενρίκε στον πάγκο, αλλά και το 26ο του απέναντι στους Σεβιγιάνους. Ο ρυθμός έπεσε, η Μπαρτσελόνα κρατούσε άνετα, ωστόσο ολοκλήρωσε το ματς με παίκτη λιγότερο, αφού ο Μασκεράνο τραυματίστηκε και αποχώρησε.

 

Τελευταία Νέα