ΑΕΚ: Ένα βήμα πάνω: Πρωτάθλημα!

ΑΕΚ: Ένα βήμα πάνω: Πρωτάθλημα!

Γιώργος Τσακίρης
ΑΕΚ: Ένα βήμα πάνω: Πρωτάθλημα!

bet365

Η ΑΕΚ επιβεβαίωσε με τον πιο ηχηρό τρόπο την επιστροφή της με... χαστούκια σε όλους στα ντέρμπι και κούπα, τώρα κοιτάζει δικαιλογημένα ακόμη πιο ψηλά...

Η επιστροφή της ΑΕΚ στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς... θόρυβο και επιτυχία. Αυτό πρόσταζε η ιστορία της, ο κόσμος της και η τεράστια σε βάρος και επιτυχίες φανέλα της, αυτό και έκανε!

Στην πρώτη της σεζόν η Ένωση κατάφερε να γίνει η μοναδική ομάδα που κατάφερε να κερδίσει τον Ολυμπιακό σε 2 από τις 3 συνολικά αναμετρήσεις και ταυτόχρονα να τον... ταπεινώσει στον τελικό Κυπέλλου κατακτώντας το τρόπαιο στο come back της στο... άδειο δυστυχώς ΟΑΚΑ.

Από πέρυσι φάνηκε λοιπόν ξεκάθαρα πως η ΑΕΚ επέστρεψε και αποτελεί την ομάδα που μπορεί να βάλει τέλος στην εποχή της κυριαρχίας του Ολυμπιακού, κάτι που δεν έκανε καμία άλλη ομάδα και κατάφερε να το κάνει η Ένωση ακόμη και την περίοδο απουσίας της από την κατηγορία στην οποία ανήκει, όταν λίγο έλειψε να τον αποκλείσει από το Κύπελλο...

Η περσινή κούπα και το ατελείωτο γλέντι στην Νέα Φιλαδέλφεια από δεκάδες χιλιάδες οπαδούς της ΑΕΚ ήταν μόνο η αρχή. Τώρα όλοι θέλουν το επόμενο βήμα, όλοι θέλουν το πρωτάθλημα. Η ομάδα διατήρησε τη βασική της δύναμη, έχει ομοιογένεια και ενισχύθηκε τόσο σημαντικά και ουσιαστικά που... απογείωσε το ρόστερ της με αποτέλεσμα να μπορεί να φωνάζει: Είμαστε εδώ για τους τίτλους! Στο τιμόνι της ένας δεδομένα ικανός προπονητής που γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει να είσαι το αφεντικό του ποδοσφαιρικού τμήματος της ΑΕΚ, ο Τιμούρ Κετσπάγια...

ΗΡΘΑΝ: Λέσκοτ, Χριστοδουλόπουλος, Μπάρκας, Τσιγκρίνσκι, Ντίας, Ροδρίγκες, Αλμέιδα, Μπακασέτας και Μανωλάς.

ΕΦΥΓΑΝ: Μπαρόχα, Σοϊλέδης, Ανάκογλου, Σβάρνας, Ανδρεόπουλος, Φαγέ, Μπρέσεβιτς, Ζουκουλίνι, Κρισάντους, Τζιμπούρ, Καραγκιολίδης, Άρθο, Βασιλαντωνόπουλος, Nτούνης, Κορδέρο,

ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΣΑΜΠΑΝΙΕΣ ΑΝ: Έρθει το νταμπλ! Τόσο απλά, ειλικρινά και ξεκάθαρα. Προσθέστε εδώ και το ενδεχόμενο να έπαιζε αυτόματα στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, επίσης θα άνοιγαν σαμπάνιες στην ΑΕΚ και πιο συγκεκριμένα στη διοίκηση της ομάδας αλλά και στις τάξεις των φίλων της Ένωσης...

Όπως σημειώνουμε πάντα έπειτα από την εύκολη κατάκτηση του Κυπέλλου απέναντι στον Ολυμπιακό, οι προσδοκίες και οι απαιτήσεις για την ΑΕΚ που επέστεψε με εκκωφαντικό τρόπο έχουν απογειωθεί και πλέον όλοι κοιτάζουν τη μεγάλη κούπα...

Η ΑΕΚ θέλει να κερδίσει το πρωτάθλημα, δεν υπάρχει άλλη σκέψη και πλέον ο στόχος μεταφέρεται στο ποδοσφαιρικό τμήμα και σε όλους στην Ένωση με τη μορφή... εμμονής!

Ταυτόχρονα η όποια ουσιαστική και θετική εξέλιξη του γηπέδου και της ανέγερσης αυτού στο οικόπεδο που βρίσκεται στην Νέα Φιλαδέλφεια θα υποχρεώσει τους πάντες στην ΑΕΚ να το γιορτάσουν με τη ψυχή τους. Άστεγοι από το 2003 δεν το λες και λίγο...

ΠΙΚΡΟΣ ΚΑΦΕΣ ΑΝ: Μείνει εκτός τίτλων, μακριά από τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος όπως έγινε την περασμένη χρονιά και δεν προχωρήσει στο Κύπελλο που κατέκτησε πέρυσι...

Αυτό θα σημαίνει την απόλυτη αποτυχία για μία σεζόν που ξεκινά με μεγάλες προσδοκίες και ελπίδες για επιστροφή έπειτα από πολλά χρόνια στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Δεν χωράει άλλη λέξη από την αποτυχία στο παραπάνω ενδεχόμενο γεγονός που γνωρίζουν άλλωστε πολύ καλά άπαντες στο... στρατόπεδο της ΑΕΚ.

Επιπρόσθετα θα έχει προκύψει και θέμα με την... γκαντεμιά στο θέμα της ενίσχυσης της ομάδας στη θέση του φορ. Η ΑΕΚ ποντάρει πολλά στον Αλμέιδα και αν δεν καταφέρει να πάει για πρωτάθλημα και ταυτόχρονα μείνει εκτός Κυπέλλου θα σημαίνει πως οι υπεύθυνοι απέτυχαν, ξανά (είχε προηγηθεί του Τζιμπούρ πέρυσι) που θα αποδεικνύει ένα σημαντικό πρόβλημα.

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ: ΤΖΟΝΛΕOΝ ΛΕΣΚΟΤ
Μια ματιά στο ρόστερ της ΑΕΚ θα μας... διχάσει για το ποιος μπορεί να είναι το μεγάλο αστέρι. Ωστόσο ποδοσφαιριστής με τίτλους Πρέμιερ Λιγκ, Κύπελλο και Λιγκ Καπ Αγγλίας και διακρίσεις με τα Λιοντάρια κερδίζει αυτόματα θαρρώ τον τίτλο του ''αστεριού'' της ΑΕΚ.

Υπάρχουν, βέβαια, οι Αλμέιδα και Τσικρίνσκι με δυνατό βιογραφικό και μεγάλη καριέρα. Όμως ο Τζονλέον Λέσκοτ είναι αναμφισβήτητα ένα (ίσως και περισσότερα) κλικ πάνω από τους προαναφερθέντες, τη στιγμή που μπορεί πολλοί να σκεφτούν και άλλους ποδοσφαιριστές του νυν ρόστερ των Κιτρινόμαυρων.

Ένα πρόσωπο το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από την περσινή σεζόν είναι (και) ο Ρόναλντ Βάργκας, ο μετρ των ντέρμπι... Ξέρω ότι θα πείτε: Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος και άλλους, αλλά παίδες αυτοί είναι οι ΥΠΕΡΠΟΛΙΤΙΜΟΙ, οι κορυφαίοι, αλλά δεν τους ταιριάζει το «αστέρι», δεν το θέλουν καν!

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΤΙΜΟΥΡ ΚΕΤΣΠΑΓΙΑ
Ήρθε στη... σκιά του ναυάγιου της υπόθεσης Μοντανιέ με αποτέλεσμα να μην τον ακολουθήσουν... αφιερώματα καριέρας, επαινετικά σχόλια και κείμενα, μεγάλα λόγια και πανηγυρικό κλίμα. Ήρθε ήσυχα και χαλαρά για να αναλάβει ένα πολύ δύσκολο και βαρύ φορτίο με τα ευρωπαϊκά ματς να βρίσκονται προ των... πυλών (κι αν είχε στη ρεβάνς με τους Γάλλους τον Γιόχανσον ίσως να μιλούσαμε διαφορετικά τώρα)!

Δε μάσημε όμως και δεν το σκέφτηκε ιδιαίτερα. Κι αυτό διότι πιστεύει πολύ στον εαυτό του. Ανέλαβε την ΑΕΚ και άρχισε με το... καλημέρα τη δουλειά. Σκληρή και απόλυτα ουσιαστική ταυτόχρονα, γεμάτη ουσία που ευελπιστεί να φέρει εξέλιξη και πρόοδο στο ήδη έτοιμο και δουλεμένο κομμάτι που βρήκε.

Ο Γεωργιανός τεχνικός είναι ιδιαίτερα έξυπνος σαν άνθρωπος και ως προπονητής. Δεν έτρεξε να αλλάξει τα καλά που βρήκε παρά μόνο να τα φτιάξει, να τα κάνει καλύτερα! Και σε μεγάλο βαθμό το κατάφερε... Έχει πετύχει σε πολλούς πάγκους. Τούτη η φορά όμως είναι (γνωρίζει και ο ίδιος) το πιο ουσιαστικό και βασικό στοίχημα καριέρας μετά το πέρασμά του και από τον πάγκο του Ολυμπιακού που τον... έφαγαν έχοντας αποδείξει ότι μπορούσε. Τώρα θέλει να το επιβεβαιώσει με τον πιο σπουδαίο τρόπο, φέρνοντας την ΑΕΚ εκεί που της αρμόζει, στην κορυφή, αυτό του ζητάνε άλλωστε!

ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ
Κι όμως είμαι ακόμη εδώ, κι αυτή τη σεζόν! Η ΑΕΚ για μια ακόμη σεζόν θα βρίσκεται στο ΟΑΚΑ. Μπορεί να τρέχει (να... βαδίζει πιο σωστά) το θέμα του γηπέδου της Ένωσης στα πατρογονικά της εδάφη στην Νέα Φιλαδέλφεια, ωστόσο, το δεδομένο για μία ακόμη χρονιά είναι το ΟΑΚΑ.

Το αχανές, κρύο και παγωμένο Στάδιο στο Μαρούσι... Βέβαια η ΑΕΚ κατάφερε πολλές χρονιές να το αξιοποιήσει και να το κάνει «κάστρο». Μία από αυτές η περσινή όπου η Ένωση έκανε ρεκόρ συγκομιδής βαθμών σε εντός έδρας ματς (δεν είναι τυχαίο μάλιστα ότι πήρε όλα τα ντέρμπι στο ΟΑΚΑ και όλα με 1-0 σκορ).

SITE AEK: AEKFC.GR

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα