Ντόρτμουντ - Μπάγερν 0-2

Ντόρτμουντ - Μπάγερν 0-2

bet365

Η Ντόρτμουντ είχε τον ενθουσιαμό, η Μπάγερν την ουσία και οι Βαυαροί επιβλήθηκαν με 2-0, για να κατακτήσουν το Σούπερ Καπ.

Η σεζόν στην Γερμανία ξεκίνησε με το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα σε Ντόρμτουντ και σε Μπάγερν, με τους Βαυαρούς να φτάνουν στη νίκη με 2-0 και να κατακτούν το Σούπερ Καπ για πρώτη φορά μετά το 2012. Οι Βεστφαλοί έπαιξαν με μεγαλύτερο ενθουσιασμό, όμως δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες τους, σε αντίθεση με την ομάδα του Αντσελότι, που είχε την ουσία.

Ο Τούχελ έκανε πολλές εκπλήξεις στην 11άδα, αφήνοντας εκτός – μεταξύ άλλων – τους Γκέτσε και Σίρλε, όμως η ομάδα του ήταν καλύτερη στο πρώτο μέρος. Ο Ομπαμεγιάνγκ (8’, 11’) είχε τις πρώτες καλές στιγμές, με τους Βεστφαλούς να ζητούν (άδικα) πέναλτι σε χέρι του Τσάμπι Αλόνσο και (δίκαια) κόκκινη στον Ριμπερί, πριν πέσουν πάνω στον εκπληκτικό Νόιερ. Ντεμπελέ (32’) και Ράμος (38’) δεν κατάφεραν να τον νικήσουν, τη στιγμή που η Μπάγερν δεν είχε βρει ρυθμό, όμως πρόλαβε να χάσει τεράστια διπλή ευκαιρία με τον Βιδάλ στο 38’. Ο Μπούρκι και η αστοχία του Χιλιανού, όμως, εσωσαν την Μπορούσια, με το 0-0 να μένει μέχρι το ημίχρονο.

Ο Νόιερ ανέλαβε δράση και στο δεύτερο μέρος, όταν στο 50’ έβγαλε το σουτ του Πάσλακ και τελικά το γκολ ήρθε για τους φιλοξενούμενους. Στο 58’ ο Βιδάλ έκανε το δυνατό σουτ, ο Μπούρκι έβγαλε αρχικά, όμως δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την μπάλα και ο Χιλιανός πήρε το ριμπάουντ, για να κάνει το 0-1! Κάπου εκεί οι Βεστφαλοί έχασαν την ψυχολογία, οι παίκτες του Αντσελότι έπαιζαν με μεγαλύτερη σιγουριά και μετά από κάποιες μικροευκαιρίες, ήρθε και το δεύτερο γκολ.

Κόρνερ του Τιάγκο, κεφαλιά του Χούμελς, που αποδοκιμάστηκε έντονα σε κάθε του επαφή με την μπάλα, και ο Μίλερ από κοντά έκανε το 0-2, για να τελειώσει τα πάντα. Οι Βεστφαλοί προσπάθησαν, η καλύτερη ευκαιρία χάθηκε για την Μπάγερν με τον Κίμιχ (86’) και τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, με τον Αντσελότι να ξεκινάει με τίτλο στον πάγκο των Βαυαρών.

Ντόρτμουντ (Τόμας Τούχελ): Μπούρκι, Πάσλακ, Παπασταθόπουλος, Μπάρτρα, Σμέλτσερ, Ρόντε, Κάστρο, Καγκάβα, Ντεμπελέ (68’ Σίρλε), Ράμος (69’ Βάιγκλ), Ομπαμεγιάνγκ (78’ Μορ)

Μπάγερν (Κάρλο Αντσελότι): Νόιερ, Αλάμπα, Χούμελς, Μαρτίνεθ, Λαμ, Βιδάλ (71’ Κίμιχ), Τιάγκο, Τσάμπι Αλόνσο, Μίλερ (86’ Ραφίνια), Ριμπερί (65’ Κομάν), Λεβαντόφσκι

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα