Τοp class!

Τοp class!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Τοp class!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τον Κρίστοφερ Σάμπα που βρίσκεται στο στόχαστρο του Παναθηναϊκού και αναλύει γιατί το «τριφύλλι» πρέπει να κάνει την υπέρβαση με τον θηριώδη στόπερ!

Kαλός και αξιόπιστος ο Γκόρντον Σίλντενφελντ, θα είναι μεγάλη υπόθεση αν καταφέρει ο Παναθηναϊκός να τον ντύσει στα πράσινα ολοκληρώνοντας με επιτυχία ακόμη ένα σίριαλ το φετινό καλοκαίρι, αλλά ο Κρίστοφερ Σάμπα που «παλεύει» το τελευταίο διάστημα το «τριφύλλι» είναι στόπερ από το πιο πάνω ράφι της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής αγοράς!

Ο Αφρικανός κεντρικός αμυντικός είναι μία περίπτωση από... άλλη εποχή του «τριφυλλιού» όπως και αρκετές από τις φετινές μεταγραφικές κινήσεις, όπως για παράδειγμα ο Ιμπάρμπο και ο Λεντέσμα και αυτό οφείλεται τόσο στην ατζέντα του Αντρέα Στραματσόνι όσο και στην διάθεση της διοίκησης του συλλόγου να ικανοποιήσει τα «θέλω» των επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Ο Σάμπα έκανε σημαντική καριέρα σε Αγγλία(Μπλάκμπερν) και Ρωσία(Ανζί, Ντινάμο Μόσχας) έχοντας σε υψηλό επίπεδο συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που τον βοήθησαν να ξεχωρίσει:

*Είναι πολύ δυνατός. Ένας από τους πιο δυνατούς ποδοσφαιριστές αυτή την στιγμή στην Ευρώπη. Με ύψος 1.93 και σωματοδομή «θηρίου» αποτέλεσε φόβητρο για κάθε αντίπαλο επιθετικό και σημείο αναφοράς όπου και αν αγωνίστηκε.

*Ανίκητος στον αέρα. Το ύψος του και φυσικά η αντίληψη των φάσεων τον έκαναν πολύ «δυνατό» στον συγκεκριμένο τομέα της ανασταλτικής λειτουργίας.

*16 γκολ στην Μπλακμπερν, 3 στην Ανζί, 6 στην Ντινάμο Μόσχας. Στατιστική επίδοση που φανερώνει την ανεπτυγμένη αίσθηση του γκολ που διαθέτει ο γαλλοθρεμένος αμυντικός. Πραγματικό «υπερόπλο» στις στημένες φάσεις!

*Παρά το ύψος και την σωματοδομή του, ο Σάμπα είναι άρτιος τεχνικά, έχει καλές επαφές με την μπάλα και μπορεί να «φτιάξει» παιχνίδι από πίσω, ξεκινώντας με ασφάλεια και ποιότητα το build up.

Πέρυσι έκανε μόλις τέσσερις συμμετοχές εξαιτίας μίας επέμβασης στην σπονδυλική στήλη αλλά στο φινάλε της σεζόν επέστρεψε και ήταν βασικός στα τελευταία παιχνίδια.

Η περίπτωση του φυσικά και όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό μόνο εύκολη δεν είναι για αυτό και το όνομά του δεν είχε δει το φως της δημοσιότητας μέχρι και σήμερα. Τα καλά νέα για τον Παναθηναϊκό είναι πως έχει πολύ καλή σχέση με τον Στραματσόνι(τον ήθελε στην Ίντερ) και τον Γουακάσο(φίλοι στην Ρωσία), ότι συζητάει το ενδεχόμενο να έρθει στην Αθήνα που για κάποιο άγνωστο λόγο λατρεύει και πως έχει απορρίψει όλες τις προτάσεις που είχε από το ρώσικο πρωτάθλημα, θέλοντας να αλλάξει περιβάλλον!

Τα άσχημα νέα έχουν να κάνουν με το υψηλό κασέ του στην Μόσχα(1.6 ετησίως) αλλά ο Παναθηναϊκός έχει δείξει πως έχει τον τρόπο να φτάνει την διαπραγμάτευση εκεί που θέλει, όπως έγινε με τον Λεντέσμα. Το 1.2 της Σάντος, έγινε περίπου 400.000 και αρκετά μπόνους στόχων. Με τα μπόνους «παίζει» και σε αυτή την περίπτωση το «τριφύλλι».
Σε αυτό το σημείο να ξεκαθαρίσουμε κάτι: Ο Σάμπα δεν είναι εναλλακτική του Σίλντενφελντ που πλέον έχει... παρέα στο κάδρο! Δεν θα μπορούσε κιόλας ένας τόσο υψηλού επιπέδου παίκτης να είναι... plan b! Ο «βράχος» ήταν στην κορυφή της λίστας από την αρχή του καλοκαιριού και έπρεπε να φτάσουμε μέσα Αυγούστου για να δει... φως ο Παναθηναϊκός στις επαφές με την πλευρά του παίκτη.

Όπως και να'χει οι «πράσινοι» είναι διατεθειμένοι να παλέψουν μέχρι τέλους την υπόθεση που αν ολοκληρωθεί θετικά, τότε θα έχει δημιουργήσει ένα ανεπανάληπτο, σούπερ δίδυμο(Μολέδο-Σάμπα) στο κέντρο των μετόπισθεν του Παναθηναϊκού που αυτομάτως γίνεται πανίσχυρος για τα ελληνικά δεδομένα!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.