Περί Φιγκέϊρας και Ντα Κόστα...

Περί Φιγκέϊρας και Ντα Κόστα...

Περί Φιγκέϊρας και Ντα Κόστα...

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος εξηγεί μέσα από το blog του στο Gazzetta κάποια πράγματα για τους Πορτογάλους του Ολυμπιακού…

Με βάση όσα διάβαζαν κι άκουγαν οι φίλοι του Ολυμπιακού περίμεναν μετά τον αποκλεισμό από την πρωταθλήτρια Ισραήλ να έφευγαν άμεσα κάποιοι παίκτες από την ομάδα. Για παράδειγμα ο Φιγκέϊρας κι ο Ντα Κόστα.

Ο Πορτογάλος δεξιός μπακ κατάφερε να μην θέλουν να τον βλέπουν οι Ολυμπιακοί από τα δύο πρώτα παιχνίδια του στην ομάδα (!) κι ο επίσης Πορτογάλος σέντερ μπακ γιουχαίστηκε έντονα στο τέλος του πρώτου αγώνα με τη Χάποελ στο Καραϊσκάκη.

Κι ο Φιγκέϊρας, όμως, κι ο Ντα Κόστα είναι εδώ. Ακόμη. Γιατί; Σίγουρα έχει παίξει ρόλο η παρουσία του καινούργιου, συμπατριώτη τους προπονητή, του Πάουλο Μπέντο. Όμως, ας το δούμε το θέμα στην πραγματική του διάσταση.

Ας τα βάλουμε κάτω τα πράγματα…

Ο Ολυμπιακός σε οκτώ ημέρες παίζει ευρωπαϊκό παιχνίδι. Κι ο Ομάρ είναι τραυματίας-ούτε καν εντός λίστας στην ΟΥΕΦΑ. Τραυματίας είναι κι ο Σιόβας, που δεν προλαβαίνει να παίξει. Ποιος θα παίξει δεξί μπακ; Ποιος στόπερ; Υπάρχουν για δεξιά ο Φιγκέϊρας κι ο Βούρος (ο Μανιάτης είναι κι αυτός υπ΄ ατμόν). Υπάρχουν για το κέντρο της άμυνας οι Μποτία, Ντα Κόστα, Ρέτσος. Η συγκυρία έφερε να είναι τσίμα τσίμα οι λύσεις. Ακόμη κι από αριστερά εκτός του Ντε Λα Μπέγια υπάρχει μόνο ο πιτσιρικάς Τσιμίκας.

Κι αν ακόμη στον Ολυμπιακό επιλέξουν να παίξουν στην Πορτογαλία κόντρα στην Αρόουκα με δεξί μπακ τον Βούρο (μάλλον απολύτως λογικό) και στόπερ δίπλα στον Μποτία τον Ρέτσο, τι θα γίνει αν υπάρξουν τραυματισμοί; Χωρίς Φιγκέϊρας και Ντα Κόστα δεν θα υπάρχουν καν άλλες επιλογές-για δεξιά καμία και για το κέντρο μόνο η οπισθοχώρηση του Μιλιβόγεβιτς…Να θυμίσω δε ότι στο πρώτο ματς με τη Χάποελ βγήκε με θλάση από το 40’ ο Σιόβας και στη ρεβάνς ζήτησε αλλαγή στο 50’ ο Φιγκέϊρας…

Ας τα σκεφτούμε λοιπόν αυτά τα πράγματα, κι ας κατανοήσουμε κάποιες καταστάσεις, σε συνδυασμό με την παρουσία ενός νέου προπονητή, που ακόμη δεν έχει κάνει καν προπόνηση, αλλά και τη δυνατότητα του Ολυμπιακού να κάνει μία αλλαγή στη λίστα για τα πλέϊ οφς του Europa League…

Παρεμπιπτόντως, αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι, ο Ντα Κόστα, όπως κι ο Μποτία, ήταν αν μη τι άλλο αξιοπρεπείς στο Ισραήλ. Η ήττα (0-1) κι ο αποκλεισμός δεν ήρθε τόσο από την καρδιά της άμυνας, όσο από την χαρακτηριστική αδυναμία της ομάδας να παράξει ευκαιρίες.

Χωρίς αυτό φυσικά να σημαίνει ότι οι Μποτία, Ντα Κόστα είναι ένα…ονειρεμένο δίδυμο για τον Ολυμπιακό. Με τον Ισπανό να κάνει εύκολα το φάουλ (όπως στη φάση που ξεκίνησε το γκολ της Χάποελ) και τον Πορτογάλο να κάνει εύκολα την επιπολαιότητα-όπως π.χ. στο φιλικό με την Μπεσίκτας στο 90’, που αντί να πασάρει δίπλα σε συμπαίκτη του πήγε να σουτάρει ενώ είχε μπροστά αντίπαλο, με συνέπεια να βγάλουν αντεπίθεση οι Τούρκοι και να υποχρεωθεί σαν φάουλ και κίτρινη ο Τσιμίκας για να μην μπει και δεύτερο γκολ.

Και με την ευκαιρία κάτι για τον νεαρό αριστερό μπακ: όταν πρέπει να κάνει το φάουλ, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση, ασφαλώς και να το κάνει. Αλλά τα αχρείαστα και πολλά φάουλ είναι άλλο θέμα…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.