ΠΑΟΚ: Έφτασε η ώρα να πρωταγωνιστήσει!

ΠΑΟΚ: Έφτασε η ώρα να πρωταγωνιστήσει!

Σταύρος Σουντουλίδης
ΠΑΟΚ: Έφτασε η ώρα να πρωταγωνιστήσει!

bet365

Ο ΠΑΟΚ άγγιξε το όνειρο του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά θα περιοριστεί σε πρωτάθλημα, κύπελλο και στο Εuropa League. Μοιάζει, όμως, ικανός και έτοιμος να πρωταγωνιστήσει. Θα τα καταφέρει;

Στην Τούμπα άπαντες είναι υποχρεωμένοι να συνέλθουν από το οδυνηρό φινάλε στο Τσάμπιονς Λιγκ και να επικεντρωθούν στο Πρωτάθλημα και στο Κύπελλο Ελλάδος, που είναι οι επόμενοι εγχώριοι στόχοι, αλλά και στο Γιουρόπα Λιγκ.

Ο αποκλεισμός από τον Άγιαξ, έτσι όπως ήρθε, ήταν ένα σκληρό μάθημα για τον Βλάνταν Ίβιτς και τους παίκτες του, αλλά όλοι αντιλαμβάνονται ότι ο φετινός ΠΑΟΚ έχει την ποιότητα και κυρίως το υλικό για να πρωταγωνιστήσει εντός των συνόρων. Οι μεταγραφές, όλες από το εξωτερικό, έγιναν με στόχο να «γεμίσει» η ομάδα από ποιοτικούς ποδοσφαιριστές και στο σύνολο τους, όχι όλες, δείχνουν να βοηθούν προκειμένου η ομάδα να αλλάξει επίπεδο.

Τι ΠΑΟΚ θα δούμε φέτος; Όχι αυτόν που όλοι είδαν στα δύο ματς με τον Άγιαξ. Ο Ίβιτς έχει δουλέψει και έχει στο μυαλό του έναν… άλλο ΠΑΟΚ. Μια ομάδα που θα έχει την κατοχή της μπάλας και θα παίζει ποδόσφαιρο κυριαρχίας.

Αν μάλιστα μπορέσει να διώξει τον «εφιάλτη» του γκολ, δυναμώνοντας στη θέση του σέντερ φορ, τότε θα είναι μια ομάδα «πρώτης γραμμής», ικανή για όλα…

ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΣΑΜΠΑΝΙΕΣ ΑΝ: … ο ΠΑΟΚ παραμείνει ανταγωνιστικός και στο… κόλπο του πρωταθλήματος μέχρι το τέλος. Τα προηγούμενα χρόνια η απόσταση, που τον χώριζε από την κορυφή, ήταν μεγάλη και στην Τούμπα θέλουν φέτος να «κλείσουν την ψαλίδα». Αν τους βγει στη διαδρομή το «κάτι παραπάνω» δεν θα πουν και όχι… Η λέξη «πρωτάθλημα» είναι απαγορευμένη, ο πήχης παραμένει χαμηλά, για μια ομάδα, που πάντως έχει αλλάξει προς το καλύτερο, διαθέτει ένα γεμάτο ρόστερ και δείχνει ικανή να πρωταγωνιστήσει. Το ζητούμενο για τον ΠΑΟΚ του Βλάνταν Ίβιτς είναι κατά πόσο θα αντέξει την αφόρητη πίεση, που καλώς ή κακώς, δημιουργεί το άκρως απαιτητικό κοινό της ομάδας.

ΠΙΚΡΟΣ ΚΑΦΕΣ ΑΝ: Έχουν περάσει 31 χρόνια από το τελευταίο πρωτάθλημα και 13 από το τελευταίο κύπελλο. Είναι πολλά, μα πάρα πολλά. Ο ΠΑΟΚτσής, όλα αυτά τα χρόνια, έχει μάθει να τρέφεται με εφήμερες επιτυχίες στην Ευρώπη, αλλά του λείπει πολύ ένας εγχώριος τίτλος. Ακόμη και η 2η θέση στο πρωτάθλημα, που ακόμη οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, δε φαίνεται να συγκινεί, πλέον, τον κόσμο του. Η φετινή σεζόν για τον ΠΑΟΚ πρέπει να έχει στο μενού της ΚΑΙ την Ευρώπη. Τα τελευταία χρόνια έμεινε σε δεύτερο πλάνο, αλλά μια καλή πορεία στο Γιουρόπα Λιγκ μπορεί να «γεμίσει» το κοινό του. Σε διαφορετική περίπτωση θα μιλάμε για «μια από τα ίδια…».

ΗΡΘΑΝ: Μάτος, Σάχοβ, Κάμπος, Κρέσπο, Μπίσεσβαρ, Κάνιας, Μπρκιτς, Βαρέλα, Τιαμ, Σταθόπουλος, Πούγγουρας, Γιαννούλης, Κουλούρης.

ΕΦΥΓΑΝ: Μακ, Γκολάσα, Βίτορ, Μπερμπάτοφ, Όλσεν, Κάτσε, Κωνσταντινίδης, Σάμπο, Ζάιρο, Αντόνις, Μελίσσας, Κ. Σαββίδης, Β. Παπαδόπουλος, Κάκο, Τσελεπίδης, Τοπαλίδης, Κούστα, Κιόσε.

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ: Θα μπορούσαμε εύκολα να χρίσουμε «αστέρι» είτε τον Στέφανο Αθανασιάδη, είτε τον Γιώργο Τζαβέλλα, αλλά στην Τούμπα οι Έλληνες ποδοσφαιριστές μοιάζουν να είναι κάτι το… απαγορευμένο. Πανεύκολα θα πηγαίναμε στο Λέο Μάτος. Μπακ υψηλότατων προδιαγραφών, αλλά πείτε μας, πότε ένα δεξί μπακ ήταν το αστέρι μιας ομάδας; Σχεδόν ποτέ... Γι' αυτό πάμε λίγο πιο μπροστά.

Ο κόσμος της ομάδας, εδώ και χρόνια, έχει μάθει να λατρεύει τους ξένους παίκτες, οπότε ας μη τους το χαλάσουμε. Ο Τζάλμα Κάμπος, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αγκολα, αλλά έμαθε ποδόσφαιρο στην Πορτογαλία. Μετά από πέντε διαδοχικούς δανεισμούς σε ομάδες της Τουρκίας, το καλοκαίρι έμεινε ελεύθερος από την Πόρτο και ο Λούμπος Μίχελ έτρεξε να τον φέρει στην Τούμπα πιστεύοντας στις επιθετικές ικανότητές του. Κάποια πρώτα καλά δείγματα γραφής υπάρχουν για τον Αγκολέζο, που θα τραβήξει φέτος πάνω του τα βλέμματα.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ο Βλάνταν Ίβιτς ανέλαβε τον περασμένο Μάρτιο τον ΠΑΟΚ, οδήγησε την ομάδα στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, με τη δουλειά του κέρδισε την εμπιστοσύνη του Ιβάν Σαββίδη, υπογράφοντας τον Ιούνιο τριετές συμβόλαιο. Για τον 39χρονο οξυδερκή και φιλόδοξο Σέρβο, ο ΠΑΟΚ είναι η πρώτη μεγάλη ευκαιρία της σύντομης προπονητικής καριέρας.

Στα συν του Ίβιτς η άριστη γνώση του «τι εστί ΠΑΟΚ». Μέχρι τώρα κατάφερε να απορροφήσει όλους τους κραδασμούς των δύσκολων ασπρόμαυρων αποδυτηρίων, απ’ όπου έχει περάσει ως ποδοσφαιριστής, δείχνει να θέλει και να μπορεί να περάσει τη δική του φιλοσοφία. Οι «φίλοι» του λένε ότι μοιάζει σε πολλά τον Φερνάντο Σάντος, οι εχθροί του λένε ότι είναι ακόμη πολύ άπειρος.

ΓΗΠΕΔΟ: Η Τούμπα των 28.703 θέσεων σε λίγες μέρες συμπληρώνει 57 χρόνια «ζωής», είναι ένα από τα πιο παλιά και πιο ιστορικά γήπεδα της Superleague, το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει υποστεί αρκετές επεμβάσεις. Το ερώτημα, «Τούμπα ή κάπου αλλού», απασχολεί έντονα την ασπρόμαυρη οικογένεια κάθε φορά που έρχεται στο προσκήνιο το θέμα της κατασκευής νέου γηπέδου από τον Ιβάν Σαββίδη.

SITE OMAΔΑΣ: www.paokfc.gr

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα