Μπέντο και τέσσερις μεταγραφές

Μπέντο και τέσσερις μεταγραφές

Διονύσης Δελλής Διονύσης Δελλής
Μπέντο και τέσσερις μεταγραφές

bet365

Ο Διονύσης Δελλής γράφει για την έλευση του Μπέντο και τις κινήσεις που θα γίνουν για να διορθωθούν τα λάθη και ο Ολυμπιακός να βρει και πάλι τον δρόμο του.

Προφανώς δεν είναι νορμάλ αυτό που έχει συμβεί φέτος το καλοκαίρι. Να έχει ο Ολυμπιακός 9 Ιουνίου προπονητή τον Σίλβα, 9 Ιουλίου τον Βίκτορ και 9 Αυγούστου τον Μπέντο. Ούτε το να αποκτά τώρα τον Αντρέ Μάρτινς, έναν ελεύθερο ποδοσφαιριστή που είχε κλείσει πριν από δύο ολόκληρους μήνες, αλλά που τότε το deal δεν ολοκληρώθηκε διότι οι Πειραιώτες είχαν ανεβάσει τον πήχη στον... Τόνι Βιλένα.

Γεγονότα είναι αυτά, όχι υποθέσεις. Γεγονότα που αναδεικνύουν σε μεγάλο βαθμό την φετινή αναστάτωση. Έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα όμως οι μόνες που δεν πρέπει να ενδιαφέρουν τους Πειραιώτες αυτόν τον καιρό είναι οι «εντυπώσεις». Έκαναν λάθη. Τα πλήρωσαν με έναν σοκαριστικό αποκλεισμό και όχι μόνο. Πρέπει να πάνε παρακάτω. Το δύσκολο τώρα είναι να σηκωθείς.Να μην πάει στράφι ολόκληρη η σεζόν. Να γίνουν μια σειρά από διορθωτικές κινήσεις, ώστε η ομάδα να ξαναβρεθεί σε «κανονικό περιβάλλον». Γιατί αν δεν διορθωθούν τα πράγματα; Ο Ολυμπιακός παραμένει σε αχαρτογράφητα νερά. Και το τι ακολουθεί δεν μπορεί να το προβλέψει κανείς.

Από χθες λοιπόν ξεκίνησε όντως η προσπάθεια για να ξεμπερδέψει αυτό το «κουβάρι». Ο Μπέντο δεν είναι ο... Μουρίνιο. Είναι όμως ένας προπονητής με καλό βιογραφικό που η παρουσία του αυτομάτως θα φέρει ένα πρώτο κύμα ηρεμίας. Εντός και εκτός ομάδας. Μια καλή αλλαγή προς τη σωστή κατεύθυνση. Χθες στις συζητήσεις με τη διοίκηση ζήτησε τέσσερις-πέντε ημέρες. Να δει την ομάδα στις προπονήσεις. Να κάνει μια πρώτη αξιολόγηση του υλικού. Και στη συνέχεια να δώσει μια πρώτη λίστα με τις «ανάγκες». Για εκείνους που θα έρθουν, αλλά και για εκείνους που δεν θα είναι εδώ τον Σεπτέμβρη.

Μέχρι τις 16 του μήνα θα γίνει σίγουρα μια μεταγραφή, την οποία θα επιλέξει ο ίδιος (πιθανότατα winger). Μια μεταγραφή που θα μπει με «αλλαγή» στη λίστα της Ευρώπης. Και μετά θα γίνουν και τα υπόλοιπα βήματα για την τελική μορφή του ρόστερ. Έχει χαθεί ήδη πολύς χρόνος. Δεν χωράνε άλλες λάθος κινήσεις στο τραπέζι. Το κοντέρ πρέπει να «μηδενίσει». Και κυρίως; Πρέπει να υπάρξει εμπιστοσύνη σε εκείνον που ήρθε να αναλάβει την ευθύνη. Σε αυτόν που επιλέχθηκε για να κάνει τη δουλειά.

Εμπιστοσύνη και στήριξη. Με δύο-τρεις καλές κινήσεις που θα ανεβάσουν την ποιότητα του ρόστερ, αλλά και την ψυχολογία. Αλλά και με το δικαίωμα να αποφασίσει ο προπονητής τι θα κάνει με τους υπάρχοντες. Η απόκτηση του Μάρτινς λογικά ανοίγει την πόρτα της εξόδου στον Μανιάτη. Αντίθετα η πρόσληψη του Πορτογάλου πιθανότατα δίνει δεύτερη ευκαιρία στον Φιγκέιρας που πλέον έχει πολλές πιθανότητες παραμονής. Αν τον θέλει ο Μπέντο προφανώς θα τον κρατήσει. Στόπερ, δύο εξτρέμ και ένας επιθετικός. Αυτές είναι οι τέσσερις μεταγραφές που λογικά θα ακολουθήσουν ως το φινάλε του καλοκαιριού. Και άντε να δούμε τι έρχεται...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Διονύσης Δελλής
Διονύσης Δελλής