Η Μπρόντμπι σε... ακτινογραφία!

Η Μπρόντμπι σε... ακτινογραφία!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Η Μπρόντμπι σε... ακτινογραφία!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου είδε τον θρίαμβο της Μπρόντμπι επί της Χέρτα, στιγμιότυπα από αναμετρήσεις των Δανών και γράφει για την αντίπαλο του Παναθηναϊκού στον δρόμο προς τους ομίλους του Europa League.

H Mπρόντμπι έκανε την μεγάλη έκπληξη στα παιχνίδια του τρίτου προκριματικού γύρου του Europa League, απέκλεισε την θεωρητικά πολύ ανώτερη Χέρτα και βρίσκεται στον δρόμο του Παναθηναϊκού, ο οποίος καλείται να πέρασει ακόμη ένα εμπόδιο από την Σκανδιναβία μετά την ΑΪΚ Στοκχόλμης.
Το εντυπωσιακό 3-1 των Δανών δημιούργησε την εντύπωση στο ελληνικό κοινό πως οι Δανοί είναι μία σούπερ ομάδα που «πάτησε» τους Γερμανούς αλλά η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική, καθώς η ομάδα από το Βερολίνο πραγματικά έκανε λάθη ερασιτεχνικού επιπέδου ανασταλτικά και τα... πλήρωσε στον απόλυτο βαθμό, χάρη στην ευστοχία του Πούκι.

Φυσικά η Μπρόντμπι είναι πολύ καλύτερη ομάδα από την ΑΪΚ, διαθέτει μεγαλύτερη ποιότητα στο δημιουργικό της κομμάτι και δεν έχει καμία σχέση με το περυσινό σύνολο που... ισοπεδώθηκε από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Σίγουρα τα πράγματα θα ήταν πιο εύκολα αν ερχόταν η Παρτιζάνι Τιράνων που έφτασε μια... ανάσα αλλά ο σοβαρός Παναθηναϊκός δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από την Μπρόντμπι. Η είσοδος του Παναθηναϊκού στους ομίλους του Europa League δεν είναι στόχος, είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ. Πάμε παρακάτω...

Μετά την παρακολούθηση ολόκληρου του θριάμβου επί της Χέρτα αλλά και στιγμιοτύπων από τα πρώτα παιχνίδια στο πρωτάθλημα και την Ευρώπη, ας δούμε τα συμπεράσματα που προκύπτουν για την αντίπαλο του Παναθηναϊκού.

Η ΔΙΑΤΑΞΗ

Συμπέρασματα για μία ομάδα μπορείς να βγάλεις με μεγαλύτερη ασφάλεια όταν την βλέπεις να αγωνίζεται απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο. Το crash τεστ για την Μπρόντμπι κόντρα στην Χέρτα έφερε μία σπουδαία πρόκριση, με τον Ζόρνιγκερ να παρατάσει την ομάδα του με 4-3-1-2.

Ο Ρόνοου ήταν κάτω από τα δοκάρια. Στο κέντρο της άμυνας ο 36χρονος Άλμπρετσεν με τον Ρέκερ. Δεξί μπακ ο Λάρσον και αριστερό ο Κρόνε. Στην τριάδα της μεσαίας γραμμής κεντρικό χαφ ήταν ο Νόργκαρντ, όπου πλαισιωνόταν από τον Χουλσάγκερ και τον Φίρι δεξιά και αριστερά αλλά στην ίδια ευθεία. Ο Μουκτάρ σε ρόλο επιτελικού μέσου και στην κορυφή της επίθεσης ο Πούκι με τον Βίλτσεκ.

ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Μετά το build up με την αρκετά ενεργή συμμετοχή των δύο στόπερ, οι επιλογές της Μπρόντμπι για την δημιουργία του παιχνιδιού ήταν δύο. Στο μεγαλύτερο ποσοστό η εντολή προς τους μπακ και τους χαφ ήταν η άμεση μεταφορά της μπάλας προς το επιθετικό δίδυμο, τον Πούκι και τον Βίλτσεκ. Δηλαδή βαθιές μπαλιές με στόχο να βρουν έναν από τους δύο κοντά στο «κουτί» και να δημιουργηθούν επικίνδυνες κατάστασεις. Με αυτό ακριβώς τον τρόπο οι Δανοί άνοιξαν το σκορ κόντρα στην Χέρτα.

Η δεύτερη οδηγία ήταν για παιχνίδι από τα άκρα, σχεδόν πάντα από τα δεξιά, με την ομάδα του Ζόρνιγκερ να βγάζει κάποιους αυτοματισμούς αλλά όχι κάτι το ιδιαίτερο. Όσον αφορά την κυκλοφορία της μπάλας, η Μπρόντμπι είχε τον έλεγχο αλλά αρκετές φορές όταν η Χέρτα πίεζε, έκανε το εύκολο λάθος και δεν μπορούσε να βρει σωστές επιλογές στο επιθετικό τρίτο του γηπέδου.

ΤΟ ΔΥΝΑΤΟ ''ΧΑΡΤΙ''

Παρακολουθώντας το παιχνίδι απέναντι στην Χέρτα, αυτό που προκαλεί την μεγαλύτερη εντύπωση είναι ο τρόπος που πρεσάρε η Μπρόντμπι ακόμη και όταν το σκορ ήταν στο 1-0. Οι Δανοί μετά την δεύτερη πάσα στο «χτίσιμο» της Χέρτα, πίεζαν έξω από την περιοχή των Γερμανών με «αιχμή» τον Μουκτάρ και συμπαραστάτες τους δύο στράικερ. Το επίπεδο του πρέσινγκ ήταν υψηλό, καθώς εκτός από τις απαραίτητες δυνάμεις, είχαν και το τέλειο timing, βάζοντας δύσκολα στους Γερμανούς.

Αυτό είναι ένα κομμάτι που θα πρέπει να προσέξει πολύ ο Παναθηναϊκός. Ειδικά αν αναλογιστούμε το εξής: Τόσο το δεύτερο όσο και το τρίτο γκολ της Μπρόντμπι κόντρα στην Χέρτα ξεκινά από κλέψιμο της μπάλας «ψηλά».

ΟΙ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ

Στα δύο ματς με την Χέρτα τα στόπερ των Δανών(Άλμπρετσεν-Ρέκερ) αντιμετώπισαν μεγάλο πρόβλημα από τον Ιμπίσεβιτς, ο οποίος σκόραρε δύο φορές, αμφότερες αμαρκάριστος από το ύψος της μικρής περιοχής! Το δίδυμο των στόπερ έδειξε αρκετά αργό, είχε θέματα κόντρα στον ποιοτικό Βόσνιο στράικερ και αυτά είναι καλά νέα για τον Παναθηναϊκό που διαθέτει Μπεργκ, Λέτο και Ιμπάρμπο στην γραμμή κρούσης!

Από κει και έπειτα, οι επιστροφές της Μπρόντμπι, δηλαδή το αμυντικό τρανζίσιον έχει «θέματα», τα οποία θα πρέπει να εκμεταλλευθεί το «τριφύλλι». Ειδικά από αριστερά, ο νεαρός μπακ Κρόνε ήταν τακτικά απείθαρχος και άφηνε κενά. To γκολ του Ιμπίσεβιτς στην Δανία είναι συνδυασμός των δύο παραπάνω αδυναμιών που αναφέραμε.

Ακόμη μία σημαντική αδυναμία εντοπίζεται στην αντιμετώπιση των στημένων φάσεων. Στο εντός έδρας 0-1 από την Χιμπέρνιαν που οδήγησε την σειρά στην παράταση και τελικά στα πέναλτι, οι Δανοί δέχθηκαν ένα «φτηνό» γκολ από κόρνερ και φάση διαρκείας στα καρέ τους. Σε μία φάση... καρμπόν(κόρνερ, αδυναμία να απομακρυνθεί η μπάλα από την περιοχή) στην ήττα με 1-0 από την Χέρτα στο Βερολίνο, δέχθηκαν το 2-0 αλλά μετά από λανθασμένη υπόδειξη του επόπτη το τέρμα ακυρώθηκε!

ΤΟ «ΒΑΡΟΜΕΤΡΟ»

Ο Πούκι είναι ο μεγάλος σταρ της ομάδας, ο Πούκι πέτυχε χατ-τρικ κόντρα στην Χέρτα και ανέβασε κατακόρυφα τις μετοχές του και σίγουρα θέλει μεγάλη προσοχή, καθώς είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικός. Δεν είναι όμως, εκείνος το βαρόμετρο της Μπρόντμπι.
Χάνι Μουκτάρ. Ο βραχύσωμος(1.74) διεθνής Γερμανός με την Ελπίδων που ανήκει στην Μπενφίκα, αποτελεί τον πιο σημαντικό παίκτη στο δημιουργικό κομμάτι για την Μπρόντμπι. Ο 21χρονος άσος αγωνίζεται ως επιτελικός μέσος πίσω από τους επιθετικούς και κάνει σημαντική δουλειά τόσο στην ανάπτυξη όσο και στο πρέσινγκ.

*Στο 3-1 επί της Χέρτα είναι εκείνος που πιέζει σαν... σκύλος και δημιουργεί πρόβλημα στους Γερμανούς στο δεύτερο και το τρίτο γκολ. Στο πρώτο πατάει περιοχή και κάνει την ασίστ στον Πούκι.

*Διαθέτει εξαιρετική τεχνική κατάρτιση και όταν πάρει την μπάλα έξω από την περιοχή ψάχνει το κάθετο παιχνίδι για τους δύο στράικερ της ομάδας του.

*Είναι ταχύτατος, γεγονός που του δίνει πλεονέκτημα στο πρεσάρισμα ψηλά και θέλει τεράστια προσοχή στο build up του Παναθηναϊκού.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.