Υπερήφανοι ως Ηπειρώτες!

Θοδωρής Βασίλης
Υπερήφανοι ως Ηπειρώτες!

bet365

Ο Θοδωρής Βασίλης γράφει για τον ΠΑΣ Γιάννινα που έζησε το ευρωπαϊκό όνειρο γεμίζοντας χαρά και περηφάνια όλη την Ήπειρο.

Μπορεί η Ήπειρος είναι η πιο φτωχή περιφέρεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά οι άνθρωποι της είναι φιλόξενοι, υποστηρικτικοί, και ιδιαίτερα υπερήφανοι για την καταγωγή τους. Πλέον, έχουν και άλλον έναν λόγο να αισθάνονται υπερήφανοι για την καταγωγή τους. Τον ΠΑΣ Γιάννινα!

Αυτό που έλαβε χώρα χθες στο Περιστέρι ήταν κάτι το φανταστικό. 4000 Ηπειρώτες είχαν στήσει πάρτι στις εξέδρες λέγοντας το δικό τους ευχαριστώ στους ανθρώπους που κατάφεραν να κάνουν το ευρωπαϊκό όνειρο πραγματικότητα.

Στο παρθενικό ταξίδι του ΠΑΣ στην Ευρώπη δεν μπορείς να βρεις ούτε ένα ψεγάδι. Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» κατάφερε να ζήσει το όνειρο όχι ως απλός κομπάρσος αλλά ως πρωταγωνιστής. Παρά το γεγονός ότι κλήθηκε άρον άρον να συμμετάσχει στο Europa League κατάφερε να συνδυάσει την παρθενική του συμμετοχή και με νίκη αλλά και με πρόκριση επί της νορβηγικής Οντ.

Κόντρα στην Άλκμααρ όλοι γνώριζαν ότι τα πράγματα θα ήταν δύσκολα, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τους παίκτες του Πετράκη να βάλουν δύσκολα στους Ολλανδούς. Το πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα ήταν ονειρώδες για τον ΠΑΣ. Με φτερά στα πόδια από τον κόσμο πίεσε την Άλκμααρ-η οποία έδειχνε να τα έχει χαμένα- και κατάφερε να προηγηθεί με τον Κόντε.

Στη συνέχεια η ομάδα γύρισε πίσω με στόχο να κλείσει όλους τους διαδρόμους. Οι Ολλανδοί πήραν μέτρα στο γήπεδο χωρίς όμως να δημιουργήσουν κάποια ευκαιρία. Οι λεπτομέρειες όμως είναι αυτές που ξεχωρίζουν τις μεγάλες ομάδες από αυτές που θέλουν να γίνουν. Και η Άλκμααρ η οποία έχει φάει με το κουτάλι τέτοια ματς, και βλέποντας την ολιγωρία και τα ατομικά λάθη του ΠΑΣ (και τα δύο γκολ στην πλευρά του Ναδάλες) κατάφερε να γυρίσει το ματς πριν αρχίσουν πιθανοί εφιάλτες.

Ο αποκλεισμός ήρθε, αλλά ελάχιστη σημασία έχει για τον ΠΑΣ. Ο «Άγιαξ» έκανε ένα όμορφο ταξίδι γεμίζοντας με πρωτόγνωρα συναισθήματα τους απανταχού Ηπειρώτες, έβγαλε στους δρόμους τον κόσμο του κι έστειλε μήνυμα ότι τα καλύτερα έρχονται.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα