Να περάσει ο επόμενος!

Να περάσει ο επόμενος!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Να περάσει ο επόμενος!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τον Παναθηναϊκό που έκανε απλά το καθήκον του στην Στοκχόλμη και πάει τώρα στα... σοβαρά του Europa League!

Αποστολή εξετελέσθη και... next please! Ο Παναθηναϊκός έπραξε το αυτονόητο στην σειρά των παιχνιδιών με την ΑIK, πέρασε στην επόμενη φάση με δύο στα δύο και έφτιαξε το ευρωπαϊκό του κέφι ενόψει της συνέχειας που θα είναι σούπερ καθοριστική στην πρώτη φετινή υποχρέωση που δεν είναι άλλη από την είσοδο στους ομίλους του Europa League.

Λέγαμε στην αρχή της εβδομάδας πως αν το «τριφύλλι» είναι κυνικό στους χώρους που θα αφήσουν οι Σουηδοί, τότε θα περάσει και μάλιστα με σχετική ευκολία. Στο πρώτο ημίχρονο δεν το έκανε εξαιτίας εκνευριστικών λαθών στο επιθετικό τρίτο και μία λογική «μας κάνει και το 0-0», παρά τα αρκετά κλεψίματα «ψηλά» που έδιναν την δυνατότητα για επιθετικό τρανζίσιον σε λίγα μέτρα. Παρόλα αυτά η ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι δεν απειλήθηκε ούτε στιγμή, είχε συγκέντρωση στα «στημένα» των γηπεδούχων και κράτησε εύκολα το μηδέν.

Στο δεύτερο μέρος τα πράγματα απλοποιήθηκαν σε χρόνο... dt. Καταπληκτική συνεργασία των δύο επιθετικών, ο Ιμπάρμπο έκανε ότι δεν έκανε στην Λεωφόρο, «σκότωσε» τον αντίπαλο πορτιέρο και συνολικά το παιχνίδι. Στην πρώτη του ευκαιρία στο παιχνίδι, το «τριφύλλι» έφτασε στο ζητούμενο και αυτό σίγουρα συγκαταλέγεται στα πολύ θετικά αυτής της βραδιάς. Ο Παναθηναϊκός ήταν αδύνατο να δεχθεί τρία γκολ από αυτή την ομάδα σε ένα ημίχρονο και στην συνέχεια έγινε απλά το αυτονόητο βάσει της ποδοσφαιρικής λογικής.

Η ΑΪΚ έπαιξε φουλ επίθεση, βγήκε όλη μπροστά και ο Παναθηναϊκός στο ανοιχτό γήπεδο πέτυχε και δεύτερο γκολ. Αντεπίθεση για σεμινάριο από Γουακάσο και Μπεργκ, με τον Σουηδό να «σφραγίζει» στην πατρίδα του, το πρώτο «διπλό» του συλλόγου στην Ευρώπη μετά από δύο ολόκληρα χρόνια.

Μετά το 2-0 οι «πράσινοι» ήταν σαν να παράτησαν το παιχνίδι, «έφαγαν» πολλές φάσεις αλλά αυτή η αντίδραση ήταν φυσιολογική για τα δεδομένα της στιγμής. Η σεζόν είναι ακόμη στην αρχή αλλά για μία ομάδα αυτού του επιπέδου, το ζητούμενο είναι το τέλειο ή έστω το... σχεδόν τέλειο.

Ο Panathinaikos έκανε την δουλειά με τον σωστό τρόπο, ξεκινά την σεζόν ιδανικά δείχνοντας μάλιστα σημάδια δουλειάς του προπονητή και όλο το «ζουμί», όλη η ουσία είναι τα δύο ματς που ακολουθούν. Ο χρόνος κυλά υπέρ του Στραματσόνι για να δώσει μεγαλύτερη «χημεία» στην ομάδα του και για να δούμε τι κέφια θα έχει η κληρωτίδα...

Ατομική αξιόλογηση: Στιλ 6, Μέστο 5, Γουακάσο 7, Ιβάνοφ 6, Μολέδο 8, Κουτρουμπής 7, Λεντέσμα 6, Ζέκα 6, Λουντ 7, Ιμπάρμπο 7, Μπεργκ 9, Λέτο 5, Βιγιαφάνιες 5, Νάνο 5.

Υ.Γ1: Κάποιες στιγμές κατά την διάρκεια του ματς, ζώντας μία καταπληκτική ατμόσφαιρα σε ένα υπέροχο γήπεδο που ήταν όμως μισογεμάτο, φανταζόμουν πως θα ήταν εάν ο Παναθηναϊκός είχε ένα υπερσύγχρονο «στολίδι» σαν κι αυτό και το γέμιζε κάθε Κυριακή. Πάθαμε την πλάκα μας με το «Tele2Arena» και σκεφτείτε πως αυτό το γήπεδο ανήκει στην... Χάμαρμπι!

Y.Γ2: Θέλω τόσα πολλά να γράψω για όσα έγιναν το βράδυ της Τετάρτης στο Ισραήλ αλλά πραγματικά μόνο μία φράση μου έρχεται στο μυαλό. Ποδοσφαιρική και θεία δίκη! Έτσι είναι όταν σταματάς να «επενδύεις» από τα «σίγουρα» των ομίλων, έτσι είναι όταν τόσα χρόνια κάνεις το άσπρο-μαύρο σε όλα τα επίπεδα. Κάποια στιγμή θα γυρίσει ο τροχός...

*Η αποστολή στη Στοκχόλμη είναι μια ευγενική χορηγία της εταιρείας «Τζαμουράνης Δομικά Υλικά»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.