ΑΕΚ - Σεντ Ετιέν 0-1

ΑΕΚ - Σεντ Ετιέν 0-1

Γιώργος Τσακίρης
ΑΕΚ - Σεντ Ετιέν 0-1

bet365

Η ΑΕΚ ήταν άτυχη πριν καν ξεκινήσει το ματς λόγω Γιόχανσον, έδειξε φόβο από τον πάγκο της και αυτό είχε ως αποτέλεσμα την ήττα-αποκλεισμό (0-1) από την Σεντ Ετιέν με το γκολ του Μπέριτς (22'). Θαυμασμός για τους 35.000 Ενωσίτες που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ!

Η απουσία του Γιόχανσον λόγω του προβλήματος των τελευταίων ημερών, ήταν η πρώτη ατυχία για την ΑΕΚ. Οι χαμένες ευκαιρίες η δεύτερη και το γκολ της Σεντ Ετιέν, από καραμπόλα, στην μοναδική της φάση, η τρίτη. Αν σε αυτά προσθέσουμε και το γεγονός ότι ο Τιμούρ Κετσπάγια έδειξε να φοβάται το ματς περισσότερο από όσο θα έπρεπε, μπορούμε να εξηγήσουμε το γιατί η ΑΕΚ αποκλείστηκε. Εχοντας εντυπωσιακή, σε παρουσία και παλμό, συμπαράσταση από τον κόσμο της, η Ενωση έδειχνε έτοιμη να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση αλλά το γκολ του Μπέριτς στο 22' έδωσε τη νίκη-πρόκριση στους Γάλλους (0-1). Καλές ευκαιρίες για την ΑΕΚ, για την οποία έκανε ντεμπούτο ο Αλμέιδα, με τους Μπαρμπόσα-Μάνταλο-Βάργκας, χωρίς φορ ουσιαστικά επέλεξε να παίξει στη μεγαλύτερη διάρκεια ο Κετσπάγια ενώ θα μπορούσε, για παράδειγμα, να ξεκινήσει τον Μάνταλο δίπλα στον Σιμόες, τον Μπακασέτα 10άρι και έναν εκ των Αραβίδη-Αλμέιδα μπροστά.

Από το ξεκίνημα φάνηκε η διάθεση της Σεντ Ετιέν να πάρει ττην κατοχή της μπάλας αλλά αυτό δεν ενοχλούσε καθόλου την ΑΕΚ. Αντιθέτως, μια χαρά έδειχναν τα πράγματα αφού στο 6' είχε την πρώτη ευκαιρία με τον Μάνταλο, ο οποίος δεν κατάφερε να πιάσει καλά την κεφαλιά από κοντά, για να ακολουθήσει η δεύτερη στο 15' με το σουτ του Μπακασέτα (εντός περιοχής) που έφυγε λίγο άουτ. Το ματς, γενικά, ήταν όπως θα το ήθελε ο Κετσπάγια στο πρώτο 20λεπτο, με την Ενωση να πιέζει ψηλά όταν έπρεπε, να είναι οργανωμένη πίσω και γενικά να μην νιώθει κάποια απειλή από τους Γάλλους.

Μερικές φορές, όμως, η ζημιά μπορεί να γίνει και από το πουθενά. Και αποδείχθηκε... Στο 22' μια καραμπόλα είχε ως συνέπεια η μπάλα να πάει δεξιά στον Αμουμά, αυτός σέντραρε και ο Μπέριτς από κοντά έκανε το 0-1. Η Σεντ Ετιέν είχε το γκολ που ήθελε, η ΑΕΚ δεν είχε ψυχολογία στα επόμενα λεπτά και εκεί παρενέβη ο κόσμος, ο οποίος έσπρωξε τους παίκτες του Κετσπάγια. Το αποτέλεσμα ήταν οι Κιτρινόμαυροι να αντιδράσουν σωστά αλλά δεν τελείωσαν και τις φάσεις σωστά...

Στο 34' βέβαια -και ενώ λίγα λεπτά πριν είχε μπει ο Παζό αντί του τραυματία Νταμπό για τους Γάλλους- ο Βάργκας το έκανε όσο καλύτερα γινόταν το σουτ αλλά ο Ρουφιέ βρήκε ελάχιστα την μπάλα για να αποτρέψει το 1-1. Τρία λεπτά μετά, το απέτρεψε ο... Μπαρμπόσα! Ο Πορτογάλος έκανε σωστή κίνηση, πήρε τέλεια την κεφαλιά μετά την τρομερή ενέργεια και σέντρα του Γκάλο από δεξιά αλλά με κάποιον τρόπο η μπάλα έφυγε δίπλα από το δοκάρι αντί να καταλήξει στα δίχτυα.

Η ΑΕΚ είχε αγγίξει το 1-1 αλλά στο 43' χρειάστηκε η επέμβαση του Ανέστη στο φάουλ του Τανάν για να μην γίνει το 0-2 και τελειώσουν όλα από το ημίχρονο. Αδικο για την Ενωση το 0-1 του πρώτου 45λεπτου αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο...

Τα πράγματα ήταν αρκετά δύσκολα για την ΑΕΚ και αποδείχθηκε στην επανάληψη. Οι Κιτρινόμαυροι το ήθελαν πολύ και φαινόταν, ο κόσμος είχε εντυπωσιακή συμπεριφορά και προσπαθούσε συνεχώς να σπρώξει την ομάδα αλλά είναι άλλο το «θέλω» και άλλο το «μπορώ». Η ΑΕΚ δεν άξιζε να είναι πίσω στο σκορ αλλά στη συνέχεια δεν έδειξε ότι άξιζε και να το γυρίσει ώστε να πάρει την πρόκριση.

Ο Κετσπάγια άρχισε τις αλλαγές με τον Πλατέλλα αντί του Βάργκας, ακολούθησε η είσοδος του Αραβίδη στη θέση του Μπαρμπόσα και έκλεισε με τον Αλμέιδα, ο οποίος μπήκε για να βγει ο Σιμόες. Η Ενωση το προσπαθούσε, έβγαινε εύκολα μπροστά αλλά μετά ήταν πολύ δύσκολο το να τελειώσει σωστά τις επιθέσεις της. Ετσι, η Σεντ Ετιέν μάλλον δεν δυσκολευόταν να κρατήσει το 0-1, αφού είχε να αντιμετωπίσει κυρίως σέντρες. Σέντρες, οι οποίες δεν έδιναν την λύση για την ΑΕΚ...

Ο κόσμος το πίστευε μέχρι το τέλος από ένα σημείο κι έπειτα ήταν φανερό ότι δεν το πίστευε η ομάδα, με συνέπεια η Ενωση να αποχαιρετίσει από νωρίς την Ευρώπη. Το ήξερε, με βάση τη βαθμολογία της UEFA, ότι θα ήταν πολύ δύσκολα τα πράγματα αλλά υπήρχε αισιοδοξία για την υπέρβαση....

Man of the match: Ο Μπέριτς. Δεν έκανε τίποτα τρομερό. Απλά έβαλε το γκολ που έκρινε την πρόκριση. Την σωστή στιγμή ήταν, δυστυχώς για την ΑΕΚ, στη σωστή θέση.

Αδύναμος κρίκος: Ολη η ΑΕΚ μεσοεπιθετικά. Ειδικά μετά το 0-1, δεν κατάφεραν να κάνουν φάσεις, να βάλουν δύσκολα στη Σεντ Ετιέν. Ειδικά από τον Μάνταλο, όλοι περίμεναν κάτι καλύτερο.

Στο ύψος του: Ο Λαμπρόπουλος έπαιξε για πρώτη φορά ως κόφτης και έκανε ό,τι μπορούσε. Στο ύψος του και ο Τσιγκρίνσκι, ο οποίος δεν είχε κάποιο πρόβλημα με τους αντιπάλους του.

Η γκάφα: Ο τρόπος με τον οποίο έχασε την μπάλα η ΑΕΚ και ο Κολοβέτσιος τον Μπέριτς, στη φάση του 0-1.

Το στραγάλι: Δεν έγινε κάποιο λάθος που να επηρέασε την εξέλιξη του ματς.

Το ταμείο του Gazzetta: Η ΑΕΚ το ήξερε από όταν έγινε η κλήρωση, δεν ήταν το φαβορί. Το πίστεψε μετά το 0-0 του πρώτου ματς, το πίστευε και όπως πήγαινε το ματς στο πρώτο 20λεπτο στο ΟΑΚΑ αλλά τελικά δέχθηκε από το πουθενά το γκολ και δεν απάντησε ποτέ...

ΑΕΚ (Τιμούρ Κετσπάγια): Ανέστης, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Λαμπρόπουλος, Σιμόες (67' Αλμέιδα), Μπαρμπόσα (61' Αραβίδης), Μάνταλος, Βάργκας (53' Πλατέλλας), Μπακασέτας.

Σεντ Ετιέν (Κριστόφ Γκατιέ): Ρουφιέ, Κατρέν, Πογκμπά, Περέν, Πολομά, Σελνές, Λεμουάν (79' Μονέ-Πακέ), Νταμπό (30' Παζό), Τανάν, Αμουμά (84' Ρου), Μπέριτς.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα