Ο Στραματσόνι ξέρει από... προβάδισμα

Ο Στραματσόνι ξέρει από... προβάδισμα

Νίκος Ρόλλας
Ο Στραματσόνι ξέρει από... προβάδισμα

bet365

Το Gazzetta.gr κάνει ένα flashback στα ευρωπαϊκά παιχνίδια του Αντρέα Στραματσόνι, που δείχνουν οτι ο Ιταλός τεχνικός ξέρει να κρατάει το προβάδισμα.

Το 1-0 της Λεωφόρου με το γκολ του Ροντρίγκο Μολέντο μπορεί να δίνει ένα προβάδισμα στον Παναθηναϊκό, όμως σε καμία περίπτωση δεν του προσφέρει σιγουριά για την πρόκριση στα PlayOffs. Πέρα όμως από την δεδομένη διαφορά κλάσης και ποιότητας μεταξύ των δύο ομάδων, υπάρχει ακόμη ένα θετικό στοιχείο που μπορεί να προκαλέσει αισιοδοξία στους «πράσινους».

Αυτό δεν είναι άλλο από την ιστορία, έστω και αν αυτή περιορίζεται μόλις σε μία σεζόν, του Αντρέα Στραματσόνι στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όντας στον πάγκο της Ίντερ. Μπορεί ο 40χρονος προπονητής να γεύτηκε το Europa League μόνο την σεζόν 2012-13 με τους «νερατζούρι», όμως το δείγμα αυτό δείχνει οτι ξέρει να υπερασπίζεται το προβάδισμα που έχει η ομάδα του. Είτε πρόκειται για νοκ άουτ ματς, είτε για αγώνες σε φάση ομίλων.

Συνολικά λοιπόν στην παρθενική του θητεία ως πρώτος προπονητής αντιμετώπισε 4 ομάδες σε νοκ άουτ φάση και εξασφάλισε μία πρόκριση από την φάση των ομίλων. Με εξαίρεση το αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι με την Νέφτι Μπακού στο «Τζουζέπε Μεάτσα» που έληξε 2-2, δεν υπήρχε κανένα ματς που ο νυν τεχνικός του Παναθηναϊκού να μην υπερασπίστηκε επιτυχώς το προβάδισμα της ομάδας του.

Στα προκριματικά εκείνης της σεζόν, κατάφερε να «καθαρίσει» και τις δύο προκρίσεις από τα πρώτα ματς, που μάλιστα ήταν και εκτός έδρας... Την Χάιντουκ την κέρδισε 3-0 και την Βασλούι 2-0 (2-2 στην ρεβάνς), με αποτέλεσμα οι ρεβάνς να έχουν διαδικαστικό χαρακτήρα, έστω και αν οι Κροάτες με το 0-2 στο 58' της ρεβάνς στο Μιλάνο, άγχωσαν λίγο τους «νερατζούρι», χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να ολοκληρώσουν την ανατροπή.

Από εκεί και πέρα, στην φάση των ομίλων, κλήθηκε να αντιμετωπίσει την Ρούμπιν Καζάν, την Παρτιζάν και την Νέφτι. Σε όσα από αυτα τα παιχνίδια η Ίντερ προηγήθηκε, κατάφερε να κερδίσει, με εξαίρεση όπως είπαμε το ισόπαλο 2-2 με την Νέφτι, στο αδιάφορο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής, έχοντας απολογισμό στα 6 παιχνίδια, 3 νίκες, 2 ισοπαλίες και 1 ήττα. Η Ρούμπιν μάλιστα αποδείχθηκε κάτι σαν κακός δαίμονας, καθώς στο «Μεάτσα» προηγήθηκε δύο φορές, αλλά οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν ισάριθμες φορές, ενώ στο Καζάν οι Ρώσοι κέρδισαν 3-0.

Στους «32» η Κλουζ αποτέλεσε εύκολο αντίπαλο για τον Αντρέα Στραματσόνι, ο οποίος κέρδισε 2-0 στο Μιλάνο και 3-0 στην Ρουμανία, ενώ στην αμέσως επόμενη φάση αντίπαλος κληρώθηκε η Τότεναμ. Τα «σπιρούνια» επικράτησαν 3-0 στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν», η ρεβάνς πήγε στην παράταση αλλά το γκολ του Αντεμπαγιόρ στο 96' έκρινε την πρόκριση, καθώς η Ίντερ αρκέστηκε στη νίκη με 4-1.

Βέβαια, διαφορετικό μέγεθος η Ίντερ και διαφορετικό ο Παναθηναϊκός, όμως όπως και να'χει, δείχνει κάτι για την ικανότητα του 40χρονου τεχνικού στην διαχείριση ενός ευρωπαϊκού παιχνιδιού που κρίνεται μία πρόκριση. Σήμερα το βράδυ, καλείται να την επιβεβαιώσει...

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα