Αυτά δεν γίνονται ούτε στο ποδόσφαιρο…

Αυτά δεν γίνονται ούτε στο ποδόσφαιρο…

Αυτά δεν γίνονται ούτε στο ποδόσφαιρο…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου αναρωτιέται ακόμη για το πως ο ανώτερος ΠΑΟΚ αποκλείστηκε από τον Άγιαξ τονίζοντας παράλληλα ότι ο Δικέφαλος του Βορρά μεγαλώνει.

Το ποδόσφαιρο έχει χάσει τη μαγεία του για συγκεκριμένους λόγους. Ένας από αυτούς έχει να κάνει και με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια. Είναι αυτά που παίζονται σε ηλεκτρονικές κονσόλες (και όχι μόνο) εκεί όπου μεγαλώνουν γενιές και γενιές «μαθαίνοντας» ότι στο τέλος κερδίζει αυτός που: Διαθέτει πιο πολλά λεφτά, αυτός που έχει τους παίκτες με την μεγαλύτερη ευστοχία, ταχύτητα, δύναμη, ικανότητα στην πάσα και στις ντρίμπλες. Όλοι (πλέον) βλέπουν ποδόσφαιρο (μόνο) με τα «νούμερα».

Κανείς πλέον δεν θυμάται ότι σ’ αυτό το άτιμο πράγμα ΔΕΝ κερδίζει ΠΑΝΤΑ ο καλύτερος. Υπάρχουν και άλλοι αστάθμητοι παράγοντες που πολλές φορές ξεπερνούν την απόδοση, tτην δυνατότητα αλλά και την ικανότητα ομάδων και αθλητών.

Το κακό έρχεται όταν αυτές οι γενιές που έμαθαν να βλέπουν ποδόσφαιρο ανάλογα το τι έπαιξαν στο στοίχημα ή ανάλογα τα νούμερα της κάθε ομάδας στα γνωστά βιντεοπαιχνίδια, κρίνουν έναν ποδοσφαιρικό αγώνα με βάση ΜΟΝΟ το αποτέλεσμα.

Τότε γίνονται σημεία και τέρατα…

Πάμε σε ότι έγινε χθες…

Ο ΠΑΟΚ λοιπόν κέρδισε ΚΑΤΑ ΚΡΑΤΟΣ τον Άγιαξ!

Ο ΠΑΟΚ ήταν ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ανώτερος!

Ο ΠΑΟΚ ήταν η μοναδική ομάδα που έφτιαχνε φάσεις με κάθε πιθανό τρόπο!

Ο ΠΑΟΚ αμύνθηκε καλά και δεν άφησε τον αντίπαλο να δημιουργήσει μόνος του, ΟΥΤΕ μία φάση.

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ ήταν στημένοι πολύ καλύτερα, έτσι ώστε να αντιμετωπίσουν τα πλεονεκτήματα του αντιπάλου και να εκμεταλλευτούν τις αδυναμίες του. (Και αυτό έγινε χθες στην Τούμπα).

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ ήταν πολύ πιο αποφασισμένοι και κέρδιζαν τις προσωπικές μονομαχίες.

Ο ΠΑΟΚ δημιούργησε 13 τελικές προσπάθειες: Μεταξύ αυτών: Μεγάλη φάση με προβολή του Αθανασιάδη στο 23΄. Χαμένο τετ α τετ του Αθανασιάδη στο 26. Μεγάλη ευκαιρία με Σάκχοφ στο 32΄. Ευκαιρία με δοκάρι του Μυστακίδη στο 77΄. Δημιούργησε και άλλες φάσεις με Λέοβατς, Τζαβέλλα που έβγαλε ο αντίπαλος τερματοφύλακας, με Ροντρίγκεζ κτλ.

Από την άλλη ο Άγιαξ έκανε μία φάση με χέρι, κέρδισε ένα πέναλτι-δώρο και είχε άλλο ένα σουτ εκτός περιοχής.

Το σκορ του αγώνα: ΠΑΟΚ-Άγιαξ 1-2!

Δεν υπάρχει τίποτα άλλο ποδοσφαιρικό να σχολιάσεις… Πέρα από το ότι ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε και έχασε άλλη μία ευκαιρία.

Το τι φταίει, ποιος είναι ικανός και ποιος ανίκανος, ποιος θα την «πληρώσει», τι δεν πήγε καλά, γιατί δεν προκρίθηκε ο ΠΑΟΚ και όλα τα άλλα μετά από αυτό το συγκεκριμένο ποδοσφαιρικό παιχνίδι, είναι για σχολιασμό όλων όσων έμαθαν το ποδόσφαιρο από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και ξεχνάνε ότι… η πορεία της μπάλα ΔΕΝ καθορίζεται από τηλεχειριστήρια! Ο ΠΑΟΚ έκανε δεκάδες πράγματα σωστά και ανάγκασε τον Άγιαξ να κάνει πολλά πράγματα λάθος. Όσοι μετά από αυτά και λόγω του αποτελέσματος κάνουν "κριτική" αναζητώντας το τέλειο...στις κονσόλες και στους υπολογιστές!

* Πραγματικά πιστεύω ότι αυτό που έγινε χθες στην Τούμπα δεν μπορεί να ξαναγίνει ούτε σε γήπεδο με χόρτο, ούτε με πλαστικό, ούτε με τσιμέντο, ούτε με μπάλα τρίγωνη, ούτε σε λάπτοπ, ούτε σε υπολογιστή, ούτε πουθενά.

Αυτά που έγιναν έτσι ώστε ο συγκεκριμένος αγώνας να λήξει 1-2, δεν γίνονται ούτε… στο ποδόσφαιρο.

* Πολλοί ΠΑΟΚτσήδες δεν το αντέχουν αυτό το πράγμα. Κουράστηκαν. Καλή τους συνέχεια σε ότι και αν κάνουν… Δεν πειράζει. Δεν έχουν όλοι τις ίδιες αντοχές.

Για τους υπόλοιπους… Ο ΠΑΟΚ μεγαλώνει, ο ΠΑΟΚ «μαθαίνει», ο ΠΑΟΚ βελτιώνεται, ο ΠΑΟΚ κάνει μεγάλη προσπάθεια (εκτός όλων των άλλων) να καθαρίσει και το βρώμικο Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Καλή δύναμη σε όσους θα συνεχίσουν την προσπάθεια. Θέλει (πραγματικά) μεγάλη δύναμη.

* Ο Αθανασιάδης ένα πράγμα «πλήρωσε» χθες. Την αλαζονεία και την έπαρση μετά το πρώτο γκολ. Οι κινήσεις στο πανηγυρισμό (μέχρι και τα γράμματα στο όνομα έκανε πως σκουπίζει ) «τιμωρήθηκαν» στη συνέχεια. Και εκεί που ήθελε να βγει από επάνω, τώρα… θα χουμε συνέχεια στην «ποδοσφαιρομάνα» Θεσσαλονίκη. Καλό κουράγιο… (Πώς εγώ έγραφα... "δεν γλιτώνει ο Άγιαξ" και έγινε αυτό που έγινε… Έτσι και ο Αθανασιάδης με το αλαζονικό ξεσκόνισμα της φανέλας...)

* Στο χθεσινό παιχνίδι και στο δεύτερο ημίχρονο, ο Άγγλος διαιτητής έπαιξε ΠΑΟΚ με 70-30 τουλάχιστον. Γιατί το έκανε αυτό μετά τα όσα προηγήθηκαν στο πρώτο ημίχρονο, ΜΟΝΟ αυτός ξέρει.

* Και αφού τελειώνουμε (όπως πάντα) με διαιτησία, το 50-50 τελικά αποδεικνύεται ανίκητος αντίπαλος όσων έμαθαν εντός Ελλάδας να διασφαλίζουν τα πάντα πριν ξεκινήσει το παιχνίδι. Τι παθαίνεις αν τα αφήσεις όλα στην τύχη και δεν «φροντίσεις» από πριν…

Οι κρίσεις (σαν αυτή την τωρινή) θα ήταν δεκάδες, αν υπήρχε το 50-50 και αν όλα παίζονταν στα γήπεδα…

Άντε να δούμε τώρα ποιος ξέρει από κρίσεις και ποιος θα τις αντέξει…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.