«Χτύπημα» στην... τσέπη του Ολυμπιακού

«Χτύπημα» στην... τσέπη του Ολυμπιακού

Gazzetta team
«Χτύπημα» στην... τσέπη του Ολυμπιακού

bet365

Ο Ολυμπιακός δέχτηκε... χτύπημα στην τσέπη του, μετά τον αποκλεισμό από το Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς δε συγκρίνονται τα ποσά της μεγαλύτερης διασυλλογικής διοργάνωσης με αυτά του Γιουρόπα Λιγκ.

Για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2010-2011, ο Ολυμπιακός δε θα αγωνιστεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και αυτό σημαίνει... χτύπημα και στην τσέπη του. Τα ποσά που θα έπαιρναν οι «ερυθρόλευκοι», αν προκρίνονταν στη μεγαλύτερη διασυλλογική ευρωπαϊκή διοργάνωση απλά δε συγκρίνονται με αυτά του Γιουρόπα Λιγκ.

Πιο συγκεκριμένα, τώρα ο αποκλεισμός απέφερε 400 χιλιάδες ευρώ και άλλα 250 χιλιάδες λόγω του ότι είναι πρωταθλητής Ελλάδας. Πλέον, μεταφέρεται στα πλέι οφ του Γιουρόπα και η πρόκριση στους ομίλους θα φέρει 2,4 εκατομμύρια ευρώ συν τα έσοδα από το market pool, τα οποία διαιρούνται ανάλογα με τον αριθμό των ομάδων από τη χώρα μας που θα μπουν στους ομίλους (τα προηγούμενα χρόνια ήταν η μοναδική ομάδα που προκρινόταν στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και έπαιρνε όλα τα χρήματα από το market pool)!

Από εκεί και πέρα έχουμε 360 χιλιάδες για κάθε νίκη στους ομίλους και 120 χιλιάδες για κάθε ισοπαλία, με τον πρώτο του ομίλου να παίρνει 500 χιλιάδες και τον δεύτερο 250 χιλιάδες, ενώ άλλες 500 χιλιάδες παίρνουν όλες οι ομάδες που συμμετέχουν στη φάση των «32».

Επίσης, αν προκρινόταν στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ και από εκεί αποκλεινόταν και συνέχιζε στους ομίλους του Γιουρόπα, τότε θα έβαζε στα ταμεία του 3 εκατομμύρια ευρώ. Πάμε τώρα σε αυτά που θα έπαιρναν οι Πειραιώτες, αφού κατάφεραναν να συνεχίσουν στο CL.

Η πρόκριση στα πλέι οφ θα ενίσχυε τα ταμεία με 2 εκατομμύρια και άλλα 12 αν έμπαινε στους ομίλους συν τα χρήματα από το market pool. Εκεί θα είχε 1,5 εκατομμύριο για κάθε νίκη και 500 χιλιάδες για κάθε ισοπαλία, ενώ μία πρόκριση στους «16» θα πρόσθετε άλλα 5,5 εκ., με το συμπέρασμα να είναι πως ο Ολυμπιακός θα περιοριστεί αρκετά στο οικονομικό σκέλος, σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα