Μονακό και... σοκ για Σαχτάρ! (vids)

Gazzetta team
Μονακό και... σοκ για Σαχτάρ! (vids)

bet365

H Mονακό ήταν εντυπωσιακή, ο Φαλκάο βρήκε πάλι δίχτυα και με το 3-1 επί της Φενέρ βρέθηκε στα πλέι οφ. Πέρασαν τα φαβορί και η... Ροστόφ, σοκ για Σαχτάρ στα πέναλτι.

Η Μονακό έκανε την ανατροπή μετά την ήττα 2-1 στην Πόλη, κέρδισε με 3-1 την Φενερμπαχτσέ και πήρε την πρόκριση για τα πλέι οφ. Οι Μονεγάσκοι μπήκαν πολύ δυνατά, η άμυνα των Τούρκων ήταν απούσα και μόλις στο 2’ ο Ζερμέν, που επέστρεψε από τον δανεισμό του στη Νις, έκανε το 1-0.

Στο 18’ ο Φαλκάο με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έκανε και το 2-0, όμως στο 53’ ο Εμενίκε ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα, μειώνοντας σε 2-1. Τα πάντα τελείωσαν στο 65’, όταν ο Ζερμέν με το δεύτερό του γκολ έκανε το τελικό 3-1 και έστειλε την Μονακό στην επόμενη φάση και μία ανάσα από τους ομίλους.

Στα πέναλτι η Γιουνγκ Μπόις!
Η Γιουνγκ Μπόις έκανε την μεγάλη έκπληξη, ανέτρεψε το 2-0 του πρώτου αγώνα και πήρε ιστορική πρόκριση στα πλέι οφ, αφήνοντας εκτός την Σαχτάρ! Οι Ουκρανοί εμφανίστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων και οι γηπεδούχοι το εκμεταλλεύτηκαν, κυριαρχώντας στη μεγαλύτερη διάρκεια. Τα γκολ ήρθαν στην επανάληψη, όταν ο Κούμπο στο 54’ και στο 60’ έκανε το 2-0, ενώ λίγο αργότερα οι Ελβετοί έφτασαν μία ανάσα και από το 3-0, όμως το δοκάρι έσωσε τον Πιάτοβ! Τελικά, το 2-0 έμεινε τόσο μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας όσο και μέχρι το τέλος της παράτασης και όλα κρίθηκαν στα πέναλτι. Εκεί, Φρεντ και Ρακίτσκι αστόχησαν για την Σαχτάρ, ο Χαντεργιονάι για την Γιουνγκ Μπόις και με σκορ 4-2 οι γηπεδούχοι πήραν την πρόκριση!

Μεγάλη πρόκριση η Ροστόβ!
Η Ροστόβ έκανε εκπληκτική εμφάνιση στο Βέλγιο, κέρδισε δίκαια με 2-0 την Άντερλεχτ μετά το 2-2 του πρώτου αγώνα και πήρε ιστορική πρόκριση στα πλέι οφ. Οι Ρώσοι ήταν ανώτεροι από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό, είχαν δοκάρι με τον Αζμούν και πήραν το προβάδισμα στο 27’ με μακρινό σουτ του Νομπόα. Οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν ποτέ να αντιδράσουν, ο Αζμούν έκανε το 0-2 με το ξεκίνημα της επανάληψης στο 47’ και απειλήθηκαν ελάχιστα μέχρι το τέλος, κρατώντας με άνεση το προβάδισμα και την πρόκριση.

Κοπεγχάγη για... ομίλους!
Το πρώτο βήμα είχε γίνει στη Ρουμανία και στη Δανία η Κοπεγχάγη ολοκλήρωσε το έργο της! Ανετη νίκη 3-0 επί της Αστρα και η πρωταθλήτρια Δανίας βρίσκεται ακόμα πιο κοντά στην επιστροφή της στους ομίλους τους Τσάμπιονς Λιγκ. Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο ματς και άνοιξαν το σκορ στο 15' με τον Κορνέλιους. Οι Δανοί ήταν εξαιρετικοί και ο Σανταντέρ στο 34' πέτυχε το 2-0! Στις καθυστερήσεις του α' μέρους ο Κορνέλιους διαμόρφωσε το 3-0 και σφράγισε την πρόκριση για τα πλέι οφ της διοργάωσης.

Στεάουα με γκολάρα!
Η Στεάουα στα πλέι οφ! Στην Πράγα απέσπασε ισοπαλία 1-1 και στο Βουκουρέστι σφράγισε την πρόκριση!
Η γκολάρα του Στάντσιου στο 31' άνοιξε το δρόμο για τα πλέι οφ και ο ίδιος παίκτης στο 62' διαμόρφωσε το 2-0! Οι Τσέχοι ήταν κακοί, έμειναν στο 51' με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Μπράμπεκ και δεν κατάφεραν να αντιδράσουν!

Από τη βούλα η Σέλτικ
Η Σέλτικ τα βρήκε σκούρα απέναντι στην Αστανά, όμως με πέναλτι στις καθυστερήσεις των δύο ημιχρόνων έφτασε στη νίκη με 2-1 και σε συνδυασμό με το 1-1 του Καζαχστάν, θα δώσει το παρών στα πλέι οφ. Οι Σκωτσέζοι πήραν το προβάδισμα στο 45+3’ με πέναλτι του Γκρίφιθς, όμως μετά από λάθος του τερματοφύλακα Γκόρντον ο Ιμπραΐμι έκανε το 1-1 στο 62’ με υπέροχο τελείωμα από μακριά! Στις καθυστερήσεις, όμως, οι γηπεδούχοι κέρδισαν και δεύτερο πέναλτι, με τον Σίτοβ να αποβάλλεται και τον Ντεμπελέ να κάνει το τελικό 2-1!

Η Σάλτσμπουργκ στα πλέι οφ!
Στην Αλβανία είχε πάρει το πάνω χέρι και στο Red Bull Arena επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί! Η Σάλτσμπουργκ επικράτησε 2-0 της Παρτιζάνι και με δυο νίκες βρέθηκε στα πλέι οφ. Οι Αλβανοί το πάλεψαν, έβαλαν δύσκολα στους Αυστριακούς, αλλά λύγισαν στο τέλος. Στο 76' ο Σοριάνο πέτυχε το 1-0 και πέντε λεπτά αργότερα ο Βαμπέρτο διαμόρφωσε το 2-0!

Αποτελέσματα

Κοπεγχάγη - Αστρα 3-0 (1-1)
Στεάουα - Σπάρτα 2-0 (1-1)
Χάποελ - Ολυμπιακός 1-0 (0-0)
Σάλτσμπουργκ - Παρτιζάνι 2-0 (1-0)
ΠΑΟΚ - Αγιαξ 1-2 (1-1)
Σέλτικ - Αστάνα 2-1 (1-1)
Λέγκια - Τρέντσιν 0-0 (1-0)
Αντερλεχτ - Ροστόφ 0-2 (2-2)
Μονακό - Φενέρμπαχτσε 3-1 (1-2)
Γιουνγκ Μπόις - Σαχτάρ 2-0 (4-2 πεν.)

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα