Το... αυτονόητο στην γηπεδάρα!

Το... αυτονόητο στην γηπεδάρα!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Το... αυτονόητο στην γηπεδάρα!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει από την Στοκχόλμη για τον μονόδρομο του Παναθηναϊκού, τα πλάνα του Στραματσόνι και την ζήλεια για το υπέροχο «Tele2Arena» με... ολίγον από Ρινάλντι!

Βασικά καλησπέρα σας-που έλεγε και ο τεράστιος Στάθης Ψάλτης στην ομώνυμη οσκαρική για τα 80's ταινία- από την πανέμορφη Στοκχόλμη, εδώ όπου το βράδυ της Πέμπτης ο Παναθηναϊκός καλείται να κάνει το αυτονόητο. Να «σφραγίσει» το εισιτήριο για τον επόμενο προκριματικό γύρο του Europa League, να δώσει το παρών στην κλήρωση της Παρασκευής και να κάνει το πρώτο βήμα για την επιστροφή εκεί που του αρμόζει, στο ευρωπαϊκό προσκήνιο, μετά τον περυσινό εφιάλτη με την Καμπάλα.

Το φετινό Αύγουστο οι «πράσινοι» παίζουν πολλά περισσότερα από δύο προκρίσεις, παίζουν το οικονομικό τους μέλλον, το πρεστίζ τους, την υπόλοιπη χρονιά. Το 1-0 της Λεωφόρου και η ποιοτική διαφορά των δύο ομάδων δίνει ξεκάθαρο προβάδισμα στον Παναθηναϊκό, όμως, ΠΡΟΣΟΧΗ! Κανείς δεν πέρασε από το πρώτο ματς, κανείς δεν πέρασε με... περίπατο και το «τριφύλλι» θα πρέπει να μπει στο χορτάρι με νοοτροοπία νικητή και όχι να παίξει με την φωτιά, παίζοντας για το 0-0 και βλέπουμε. Σαν να μην έγινε ποτέ το πρώτο παιχνίδι, σαν να μην έχει το «μαξιλαράκι» ασφαλείας. Σε αντίθετη περίπτωση θα έχει πρόβλημα.

Από κει και πέρα, ο Στραματσόνι αναμένεται να επιλέξει ξανά το 3-5-2 της Αθήνας και επί της ουσίας μία θέση είναι ανοιχτή. Αυτή στο αριστερό άκρο της άμυνας. Ο Χουλτ θέλει να παίξει σαν... τρελός, έχασε προπονήσεις το τελευταίο διάστημα και ο Ιταλός τεχνικός δεν θέλει σε καμία περίπτωση να ρισκάρει. Θα αποφασίσει τελευταία στιγμή, με τον Νάνο να έχει 51% να ξεκινήσει και τον Σουηδό 49%. Ο Στιλ θα είναι στην εστία. Ιβάνοφ, Μολέδο και Κουτρουμπής η τριάδα στα στόπερ, δεξί μπακ-χαφ ο Μέστο. Ζέκα, Λεντέσμα, Λουντ στον άξονα του κέντρου με τους Ιμπάρμπο και Μπεργκ στην κορυφή.

Ο «Στράμα», αν κρίνουμε από όσα είπε στην συνέντευξη Τύπου αλλά και στους παίκτες του, θα παρουσιάσει έναν Παναθηναϊκό που θα παίξει για την νίκη με σύνεση, προσοχή, χωρίς ρίσκο και με μεγάλη, τεράστια προσοχή στις «στημένες» μπάλες της ΑΪΚ, πάνω στις οποίες έδωσε μεγάλο βάρος όλη την εβδομάδα στο Κορωπί.

Κλείνοντας, δεν γίνεται να μην πούμε και δύο λόγια για την γηπεδάρα της Χάμαρμπι, το «Tele2Arena» που θα χρησιμοποιήσει η ΑΪΚ στο αυριανό ματς ως γηπεδούχος. Βλέπεις τι γήπεδο έχει... κάποια Χάμαρμπι(ούτε καν ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες της χώρας) και πραγματικά σε πιάνει ζήλεια τόσο για το γήπεδο που-δεν- έχει ο Παναθηναϊκός όσο και για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο που το ένα γήπεδο είναι χειρότερο από το άλλο και δεν μπορούν ούτε να συγκριθούν με όσα βλέπουμε στο εξωτερικό. Απόλαυση και λύπη μαζί...

Υ.Γ1: Νάτος και ο Ρινάλντι! Ακόμη μία υπέρβαση το φετινό καλοκαίρι από την διοίκηση του Παναθηναϊκό. Ο Αργεντινός ήταν ο διακαής πόθος του Ζιλμπέρτο, ο Στραματσόνι ήθελε έναν στράικερ με μελλοντικό προφίλ και τα χαρακτηριστικά του Αργεντινού και η «πράσινη φαρέτρα» είναι σχεδόν γεμάτη για την σεζόν που μόλις ξεκίνησε...

*Η αποστολή στη Στοκχόλμη είναι μια ευγενική χορηγία της εταιρείας «Τζαμουράνης Δομικά Υλικά»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.