Λουντ: ισορροπία και «χημεία»!

Λουντ: ισορροπία και «χημεία»!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Λουντ: ισορροπία και «χημεία»!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου ψηφίζει... Λουντ δαγκωτό στην μία θέση που φαίνεται να είναι ανοιχτή ενόψει Στοκχόλμης, εξηγεί το γιατί και βάζει ένα ερωτηματικό για τα αριστερά της άμυνας.

Ενδεκάδα που κερδίζει δεν αλλάζει και ο Αντρέα Στραματσόνι αναμένεται να πορευθεί με το πιο συνηθισμένο και αληθινό ρητό του ποδοσφαίρου στην ρεβάνς του 1-0 της Λεωφόρου, το βράδυ της Πέμπτης στην Στοκχόλμη. Η μοναδική θέση που «παίζεται» είναι στην μεσαία γραμμή, καθώς Στιλ, Χουλτ, Μέστο, Ιβάνοφ, Μολέδο, Κουτρουμπής, Μολέδο, Ζέκα, Ιμπάρμπο και Μπεργκ έχουν ξεκάθαρο προβάδισμα και μένει να δούμε αν ο Ιταλός πορευθεί με 3-5-2 όπως στο πρώτο παιχνίδι ή 3-4-2-1 όπως στο δυνατό φιλικό της Πόλης κόντρα στην Φενέρ, όπου με εξαίρεση το πρώτο τέταρτο κακής ανασταλτικής λειτουργίας, οι «πράσινοι» πέτυχαν ένα γκολ και δημιούργησαν αρκετές επικίνδυνες καταστάσεις με αυτοματισμούς.

Γουακάσο, Λουντ και Βιγιαφάνιες διεκδικούν την θέση αυτή που θα είναι είτε εκείνη του αριστερού εσωτερικού μέσου(στο 3-5-2) είτε εκείνη του ενός εκ των δύο μεσοεπιθετικών πίσω από τον Μπεργκ(στο 3-4-2-1). Ο Φινλανδός ήταν η επιλογή του «Στράμα» στις δοκιμές και με κριτήριο τις ειδικές συνθήκες του ματς, φαντάζει η καλύτερη δυνατή επιλογή και αυτό γιατί:

*Ο Παναθηναϊκός πάει στην Σουηδία για να νικήσει, όπως αρμόζει σε αυτές τις περιπτώσεις, αλλά και για να διαφυλάξει το 1-0 του πρώτου παιχνιδιού. Κάτι που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να ρισκάρει αν δεν «στραβώσει» η κατάσταση, κάτι που σημαίνει ότι στην μεσαία του γραμμή χρειάζεται ισορροπία. Μία ισορροπία που μπορεί να προσφέρει ο Λουντ. Ο Φινλανδός είναι εξίσου καλός στα δημιουργικά και τα ανασταλτικά του καθήκοντα, κάτι που προφανώς δεν ισχύει με τον Βιγιαφάνιες που είναι καταπληκτός επιθετικά αλλά δεν μπορεί να σου κερδίσει μπάλες, να βγάλει κλεψίματα, να πρεσάρει με δύναμη.

*Ο Φινλανδός ήταν η αποκάλυψη της προετοιμασίας, βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και το απέδειξε σε κάθε ευκαιρία στα φιλικά του φετινού καλοκαιριού. Αξίζει να είναι βασικός και ο Στραματσόνι μόνο να πάρει έχει από την επιλογή του διεθνή άσου. Ίσως και να αδικήθηκε από την επιλογή του «Στράμα» να ξεκινήσει τον Γουακάσο στην Αθήνα...

*Ο Γκανέζος μέσος ναι μεν διαθέτει ισορροπία όπως και ο Λουντ, ωστόσο, δεν έχει την ίδια «χημεία» του Φινλανδού με το υπόλοιπο σύνολο, καθώς άργησε να ενσωματωθεί στην προετοιμασία και χρειάζεται τον χρόνο του.

Από κει και πέρα, το μοναδικό ερωτηματικό για τις υπόλοιπες θέσεις της ενδεκάδας έχει να κάνει με το αριστερό άκρο της άμυνας. Ο Χουλτ που έχασε κάποιες προπονήσεις, έχει ξεκάθαρο mismatch(κάτι που φάνηκε στην μία από τις δύο ευκαιρίες των Σουηδών στην Αθήνα) απέναντι στους πολύ ψηλότερους συμπατριώτες του όταν η μπάλα βρίσκεται στον αέρα, στοιχείο στο οποίο θα «ποντάρει» η ΑΪΚ αλλά και οι επόμενοι αντίπαλοι του Παναθηναϊκού σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Αυτά για σήμερα και τα υπόλοιπα αύριο βράδυ από την Στοκχόλμη, εκεί όπου ο Παναθηναϊκός είναι απλά ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να περάσει στην επόμενη φάση. Δεν μιλάμε για στόχο, μιλάμε για μονόδρομο. Θα το επαναλαμβάνουμε μέχρι τέλος Αυγούστου, όταν το «τριφύλλι»-αν δεν αυτοκτονήσει- θα έχει κάνει και το δεύτερο βήμα για την επιστροφή εκεί που αρμόζει στην ιστορία του...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.