Παναγόπουλος: «Το λευκό αφορά το πρόσωπο»

Παναγόπουλος: «Το λευκό αφορά το πρόσωπο»

Παναγόπουλος: «Το λευκό αφορά το πρόσωπο»

Ο Χρήστος Παναγόπουλος εξήγησε τον λόγο που ο Παναθηναϊκός ψήφισε λευκό στην πρόταση για τον αρχιδιαιτητή και ξεκαθάρισε πως το «τριφύλλι» επιμένει στην απομάκρυνση του Κύρου Βασσάρα από την ΚΕΔ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στο ΣΠΟΡΦΜ 94,6:

«Το λευκό αφορά το πρόσωπο. Εμείς δεν εμπλεκόμαστε με τα πρόσωπα, καθώς εμείς διαφωνήσαμε, κάτι που υπάρχει και στα πρακτικά, ως προς την διαδικασία και ως προς την πρόταση. Δηλαδή, ως προς την ουσία των πραγμάτων. Άρα τι σημασία έχει το πρόσωπο αφού ο Παναθηναϊκός δεν δέχεται την ουσία των πραγμάτων όπως αυτή συζητήθηκε παρουσία των 12 ομάδων, όπως μας είπαν τουλάχιστον, αυτή την πρόταση ενός άλλου μοντέλου; Δεν είναι θέμα μοντέλων στην Ελλάδα. Το πρόβλημα που έχουμε στην Ελλάδα στη διαιτησία και το ξέρει και η UEFA, είναι το πρόβλημα των προσώπων. Των προσώπων που αξιολογούν και ορίζουν διαιτητές. Αν λυνόταν ποτέ το θέμα των προσώπων, τότε θα μπορούσε να σταθεί το οποιοδήποτε μοντέλο.

Επί των προσώπων εμείς κάναμε συγκεκριμένη πρόταση, την οποία είχαμε στείλει και στους 12 και στη Σούπερ Λίγκα, εδώ και ημέρες. Έχουμε στείλει εγγράφως την πρότασή μας, στην οποία υπήρχαν προαπαιτούμενα για να φτάσουμε μετά στα οποιαδήποτε πρόσωπα.

Εμείς είπαμε ότι ο κ.Βασσάρας, αξιόλογος και ικανός άνθρωπος, πρέπει να φύγει μαζί με όλους τους άλλους που πρέπει να φύγουν από την υπόθεση που λέγεται επιτροπή διαιτησίας και αρχιδιαιτητές. Δεν γίνεται να φύγουν οι άλλοι και να μείνει ο κ.Βασσάρας που εκπαιδεύει διαιτητές. Θέλετε να πούμε ότι τα πράγματα δεν είναι στημένα; Και να είναι από ανθρώπινα λάθη των διαιτητών; Πάλι ο κ.Βασσάρας φταίει γιατί δεν τους έχει εκπαιδεύσει σωστά για να κάνουν τόσα λάθη στους αγώνες. Αν πάλι είναι στημένα τότε ο κ.Βασσάρας τους έχει μάθει να είναι αυτο που είναι. Αρα σε κάθε περίπτωση φταίει και δεν μπορεί ο κ.Βασσάρας να μείνει εκεί. Σε κάθε περίπτωση για εμάς το πρώτο προαπαιτούμενο ήταν να φύγει από το κομμάτι επιρροής στη διαιτησία ο κ.Βασσάρας και η κα.Κοξένογλου. Αυτή ήταν το πρώτο και βασικό προαπαιτούμενο. Θέλαμε να φτιάξουμε ένα σχήμα στο οποίο η Σούπερ Λίγκα θα είχε τον πρώτο λόγο», 

Για το θέμα με τους τρεις αρχιδιαιτητές:  «Δηλαδή, θα τοποθετούσε ή και τους τρεις αρχιδιαιτητές ή τους τέσσερις από τους πέντε, ή όπως τους θέλανε. Και η ΕΠΟ θα συμφωνούσε. Μέχρι εκεί. Από την ώρα που αυτά δεν υπάρχουν και δεν συζητήθηκαν καν σήμερα, δεν υπάρχει κανένα θέμα προσώπων. Έτσι διαφωνούμε επί της διαδικασίας και μας είναι αδιάφορο το πρόσωπο. Για αυτό και το «λευκό».  Από την ώρα που όλα αυτά δεν συμβαίνουν και δεν λαμβάνονται υπόψη, φυσικά και δεν υπάρχει καμία προϋπόθεση για να αλλάξουμε τα έσοδα τα τηλεοπτικά και να γίνει η αναδιανομή τους, διότι η αναδιανομή τους, είχε σχέση με την αρχική πρόταση Πανόπουλου και όχι με αυτή, του περί ισπανικού μοντέλου. Η αρχική πρόταση αφορούσε την επαγγελματική διαιτησία που ήταν ένα τελείως διαφορετικό πράγμα. Ότι η διαιτησία θα ερχόταν όλη στη Σούπερ Λίγκα, αυτή θα πληρώνει τους διαιτητές, αυτή θα τους τοποθετεί, θα τους αξιολογεί, θα δίνει τα μπόνους, αυτή θα τους διώχνει και αυτή θα τους φέρνει. Αυτό ήταν ένα τελείως διαφορετικό σχέδιο για το οποίο θα άξιζε τον κόπο κανείς να κάνει αναδιανομή εσόδων, αν είχαμε μια τέτοιου τύπου διαιτησία που ορίζεται από εμάς και μόνο». 

Best of internet