Αστέρας Τρίπολης - Γκεντσλερμπιρλιγκί 3-1

Αστέρας Τρίπολης - Γκεντσλερμπιρλιγκί 3-1

bet365

Στο τελευταίο και πιο δυνατό του φιλικό επί ολλανδικού εδάφους ο Άστερας νίκησε 3-1 την Γκεντσλερμπιρλιγκί. ΑΠΟΣΤΟΛΗ-ΟΣΤΕΡΜΠΕΚ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΑΛΑΤΑΡΙΩΦ.

Στο τρίτο και πιο δυνατό φιλικό του επί ολλανδικού εδάφους ο Αστέρας Τρίπολης έδωσε στο Πάπενταλ της Ολλανδίας το πιο δυνατό του φιλικό. Οι Αρκάδες αντιμετωπίζουν την Γκεντσλερμπιρλιγκί λίγο πριν πετάξουν για την Ελλάδα και σίγουρα ο Μάκης Χάβος θα πρέπει να έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος μιας κι η ομάδα νίκησε 3-1 και έκανε το 3 στα 3 - έστω και φιλικό επίπεδο.

Για πρώτη φορά είδαμε τον Σταύρο Τσουκαλά, ενώ ο Κρίστιαν Τσάβες ήταν αρκετά ορεξάτος. Ο Ιωαννίδης αποχαιρετά την Ολλανδία με έξι γκολ σε τρία ματς κι ο Νίκος Καλτσάς με τρία τέρματα, δείχνοντας ότι είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Εξαιρετική η αμυντική εικόνα της ομάδας, ειδικά στο πρώτο μέρος που δεν δέχτηκε ούτε φάση.

Έτσι... ξεκίνησε

Όπως και στο φιλικό με την Καμπούρ, έτσι και κόντρα στην Γκεντσλέρμπιρλιγκί, ο Μάκης Χάβος ξεκίνησε με τον Κοσίτσκι στο τέρμα, ενώ η τετράδα της άμυνας αποτελούνταν από τους Γιαννούλη, Μπέρτο, Τριανταφυλλόπουλο και Κουρμπέλη. Δημούτσος και Χαμντανί ήταν τα δύο χαφ, με τον Τσιλιανίδη να κινείται πίσω από τον Ιωαννίδη. Καλτσάς και Μάσα ήταν αριστερά και δεξιά της επίθεσης.

Μπήκε ξανά... φουριόζος

Ο Αστέρας ξεκίνησε εντυπωσιακά το ματς με το Μάκη Χάβο να βλέπει τους παίκτες του να ανοίγουν το σκορ μόλις στο 2'. Ο Ιωαννίδης γύρισε παράλληλα μέσα στην περιοχή για τον Καλτσά και εκείνος σημείωσε και στο τρίτο φιλικό της ομάδας επί ολλανδικού εδάφους.

Οκτώ λεπτά αργότερα, οι ρόλοι αντιστράφηκαν, ο Καλτσάς με έξυπνη κάθετη βρήκε τον Ιωαννίδη και εκείνος αφότου έφερε την μπάλα στο αριστερό με τρομερό σουτ έστειλε την μπάλα στο δεξί «γ» του Χοπφ. Αυτό ήταν το 7ο του γκολ σε τρία φιλικά.

Οι Τούρκοι δεν μπορούσαν να απειλήσουν σε κανένα σημείο του πρώτου ημιχρόνου, τη στιγμή που οι Αρκάδες πέρα από το ότι έπαιζαν όμορφο ποδόσφαιρο και έβγαζαν στο χορτάρι τους αυτοματισμούς που έχουν δουλέψει στις προπονήσεις, άντεχαν και στο σκληρό παιχνίδι του αντιπάλου.

Χαρακτηριστικό είναι ότι δέχτηκαν δύο κίτρινες κάρτες στο πρώτο μέρος. Στο 26' ήρθε και το τρίτο γκολ με τον Ιωαννίδη να κλέβει την μπάλα, να στρώνει στον Γιαννούλη και εκείνος με όμορφο τελείωμα κατάφερε να σκοράρει για τρίτη φορά. Προς το τέλος του ημιχρόνου είδαμε τον Τσιλιανίδη να έρχεται αριστερά κι ο Μάσα πήγε πίσω από τον φορ.

Τσουκαλάς και ορεξάτος «Πότσι»

Στο δεύτερο μέρος οι Ντοναρούμα και Τσάβες αποτέλεσαν τις πρώτες δύο αλλαγές του Χάβου.

Οι Τούρκοι μπήκαν ακόμη πιο δυνατά στο ματς και σε μια ευκαιρία που τους δόθηκε άνοιξαν το σκορ με άπιαστη κεφαλιά του Μουρίτσι. Βέβαια, ο διαιτητής έπρεπε να είχε σταματήσει τη φάση μιας και στην αρχή της είχε γίνει φάουλ στον Χαμντανί στο κέντρο. Αυτό έκανε τον Καλτσά να διαμαρτυρηθεί έντονα στο διαιτητή, ο οποίος του έδειξε κόκκινη κάρτα. Επειδή ήταν φιλικό ο Αστέρας είχε το δικαίωμα να τον αντικαταστήσει και έτσι στη θέση του πέρασε ο Στανισάβλιεβιτς, ενώ είδαμε τον Τσουκαλά να μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο στο πλευρό του Δημούτσου.

Βέβαια, η παρουσία του στο ματς έκανε τον Χάβο να δοκιμάσει αυτό που σας είχαμε γράψει για τη χρησιμοποίησή του ως εξάρι, με τους Τσάβες και Νίκο Φερνάντες να κινούνται ως εσωτερικοί μέσοι.

Η συνεχόμενη βροχή στο Πάπενταλ κι η κούραση έκανε ακόμη πιο δύσκολο το έργο των παικτών. Οι Αρκάδες πέρα από το γκολ δεν απειλήθηκαν σε καμία άλλη περίπτωση. Μία καλή στιγμή για την ομάδα της Άγκυρας ήταν προς το τέλος του ματς ύστερα από ένα φάουλ του Τριανταφυλλόπουλου, στο οποίο πήρε κίτρινη κάρτα.

Στα θετικά, πέρα από τη νίκη, ήταν τόσο η παρουσία του Τσουκαλά που για πρώτη φορά τον είδαμε να αγωνίζεται με την φανέλα του Αστέρα αλλά κι η εικόνα του Πότσι, ο οποίος ήταν πολύ κινητικός, είχε όρεξη, ζητούσε συνέχεια μπάλα και προσπαθούσε να ανοίξει το γήπεδο για τους συμπαίκτες του.

Η σύνθεση του Αστέρα: Κοσίτσκι (56' Ντοναρούμα), Μπέρτος (85' Ιγκορ), Γιαννούλης (85' Ασεν), Κουρμπέλης (80' Σεφί), Τριανταφυλλόπουλος, Χαμντανί (73' Τσουκαλάς), Δημούτσος (80' Νίκο), Καλτσάς (64' Στανισάβλιεβιτς), Μάσα (73' Κώτσιρας), Τσιλιανίδης (56' Τσάβες), Ιωαννίδης (80' Γκοντό)

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα