Tσάβες στο gazzetta.gr: «Ξέρω ποιος είμαι, δεν παραιτούμαι»

Tσάβες στο gazzetta.gr: «Ξέρω ποιος είμαι, δεν παραιτούμαι»

bet365

Ο «Πότσι» Τσάβες δεν σκύβει το κεφάλι και μέσω του gazzetta.gr δηλώνει έτοιμος να πάρει φανέλα βασικού και τον Αστέρα στις πλάτες του. Γιατί αρνήθηκε Ολυμπιακό-Παναθηναϊκό και τι ονειρεύεται με τους Αρκάδες. ΑΠΟΣΤΟΛΗ-ΟΣΤΕΡΜΠΕΚ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΑΛΑΤΑΡΙΩΦ.

Κάποιος άλλος ίσως να είχε απογοητευτεί. Η ψυχολογία του όμως είναι στο ζενίθ, οι προσπάθειες που καταβάλει στο Μπίλντεμπερκ είναι τεράστιες σε καθημερινούς ρυθμούς κι ο ίδιος ετοιμάζεται για να πάρει τον Αστέρα στις πλάτες του, επιβεβαιώνοντας τον χαρακτηρισμό του «ηγέτη».

Ο Κρίστιαν Τσάβες, μέσω του gazzetta.gr, στέλνει το δικό του μήνυμα ενόψει της νέας σεζόν δηλώνοντας ότι ξέρει πολύ καλά ποιος είναι. Κάτι, που φυσικά το γνωρίζει κι ο λόγος ο κόσμος. Εξάλλου, μιλάμε για έναν παίκτη που με την Μπόκα έχει κατακτήσει δύο φορές το Apertura, ενώ με την Λανούς πανηγύρισε το Sudamericana.

Οι φίλοι της ομάδας, δεδομένα, περιμένουν πολλά απ' αυτόν κι ο ίδιος είναι... εδώ για να οδηγήσει τον Αστέρα ψηλά. Ποιος ο λόγος που αρνήθηκε Ολυμπιακό - Παναθηναϊκό κι η ευγνωμοσύνη του στον Αστέρα που του έδωσε την ευκαιρία να έρθει στην Ευρώπη.

Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου μέχρι τώρα από την πρώτη σου προετοιμασία με τον Αστέρα Τρίπολης;

«Νιώθω πάρα πολύ όμορφα στον Αστέρα, θεωρώ ότι η προετοιμασία έχει κυλήσει ομαλά, δημιουργούμε μια πολύ δυνατή ομάδα, έχουμε παίξει και δύο φιλικά στα οποία τα πήγαμε σχετικά καλά και πιστεύω ότι πρέπει να συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο για να μπούμε δυνατά στο πρωτάθλημα».

Πόσο εύκολο να δεχτείς την πρόταση του Αστέρα το Γενάρη;

«Ύστερα από εννιά χρόνια που ήμουν στην Μπόκα Τζούνιορς, πραγματικά ένιωθα ότι το όνειρό μου ήταν πλέον να παίξω στην Ευρώπη και οπότε όταν μου ήρθε αυτή η ευκαιρία από τον Αστέρα δεν είχα καμία αμφιβολία και είπα αμέσως το "ναι"».

Μπορούσες να είχες έρθει και νωρίτερα στην Ελλάδα, μιας και είχες πρόταση από τον Ολυμπιακό. Γιατί δε συνέβη αυτό;

«Ναι, όντως, υπήρχαν προτάσεις και από τον Ολυμπιακό (όταν ήταν ο Λέτο) και τον Παναθηναϊκό αλλά δεν ήρθα γιατί δεν ένιωθα έτοιμος να φύγω από την Αργεντινή, το θέμα δεν ήταν απαραίτητα το οικονομικό».

Ποιες οι διαφορές και οι ομοιότητες του ποδοσφαίρου μεταξύ Αργεντινής και Ελλάδας;

«Kαι εδώ, όπως στην Αργεντινή κυριαρχεί το πάθος, επίσης αυτό που με εξέπληξε είναι ότι σε κανέναν δεν αρέσει να χάνει και κάνουν τα πάντα για να κερδίσουν. Υπάρχουν και κάποιες διαφορές όμως, όπως ότι στην Αργεντινή είναι ευκολότερο για οποιαδήποτε ομάδα να νικήσει οποιοδήποτε αντίπαλο. Επίσης, το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα είναι πιο γρήγορο απ' όσο στην Αργεντινή».

Κατά πόσο σε έχει βοηθήσει ότι στην ομάδα υπάρχει ακόμη έντονο λάτιν στοιχείο;

«Γενικότερα βοηθήθηκα απ' όλα τα παιδιά και όχι μόνο από τους Αργεντινούς. Είμαι και εγώ εξωστρεφής και έτσι μπόρεσα πολύ εύκολα να προσαρμοστώ και να επικοινωνώ με τους υπόλοιπους. Αυτό με έχει βοηθήσει, διότι όπως είπα και πιο πριν ήταν το όνειρό μου να παίξω στην Ευρώπη και χαίρομαι που ο Αστέρας μού άνοιξε τις πόρτες του και με έβαλε στην οικογένειά του. Εγώ από την πλευρά μου, θέλω να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να μπορέσει η ομάδα να εκπληρώσει τους στόχους τηςς, να νικήσει σε όσα περισσότερα ματς γίνεται και να μπορέσει να κατακτήσει κάποιο τίτλο όπως το Κύπελλο Ελλάδας. Είναι το όνειρό μου, επίσης, να παίξω στο Europa League με τη φανέλα του Αστέρα».

Ήρθες στην ομάδα ως το μεγάλο «αστέρι». Νιώθεις ότι φέτος μπορείς να είσαι ο ηγέτης της ομάδας;

«Ναι, είναι αλήθεια ότι το πρώτο εξάμηνο ήταν ένα διάστημα προσαρμογής, από το ένα πρωτάθλημα στο άλλο που όπως είπαμε και πιο πριν υπάρχουν κάποιες διαφορές, όπως στην ταχύτητα και στη δύναμη. Εγώ έχω συνείδηση του ποιος είμαι και τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω την ομάδα του Αστέρα. Μέχρι στιγμής τα πράγματα έχουν πάει πολύ καλά στην προετοιμασία, δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Νιώθω πολύ καλά με τον εαυτό μου και παρόλο που αυτή τη στιγμή ίσως να μην είμαι η βασικότερη επιλογή του προπονητή μου, με βάση τα δύο τελευταία φιλικά που κάναμε, δεν χαμηλώνω το κεφάλι, συνεχίζω να δουλεύω και να περιμένω την δική μου ευκαιρία για να αποδείξω ότι μπορώ να βοηθήσω τον Αστέρα να πάει ψηλά».

Ο τρόπος παιχνιδιού του Αστέρα σού αρέσει; Σου ταιριάζει;

«Γενικότερα είμαι πολύ αισιόδοξος από τα όσα βλέπω. Έχω διακρίνει ότι η ομάδα διακατέχεται από ένα πνεύμα νικητή στο παιχνίδι της. Υπάρχει αισιοδοξία και διάθεση να κάνουμε σπουδαία πράγματα γιατί υπήρξε απογοήτευση από το γεγονός ότι δεν μπορέσαμε να μπούμε στην Ευρώπη και αυτό γιατί στηριζόμασταν από τα δικά μας αποτελέσματα και δυστυχώς δεν καταφέραμε να ανταποκριθούμε σε αυτές τις προσδοκίες. Ωστόσο, βλέπουμε ότι δεν μας λείπουν πολλά πράγματα για να το πετύχουμε αυτό φέτος, ο προπονητής βλέπει τις μας λείπει, θα προσθέσουμε στο παιχνίδι μας και αυτά τα σημεία για να έχουμε μια καλή σεζόν».

Ο Μάσα δήλωσε στο gazzetta.gr ότι όλοι στην ομάδα είναι «λύκοι» μέσα στο γήπεδο για να πετύχει ο Αστέρας τους στόχους του. Το πιστεύεις και εσύ αυτό;

«Και εγώ έτσι νιώθω. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να υπάρχει τόσο μεγάλη διάθεση απ' όλους τους ποδοσφαιριστές. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό ότι η ομάδα κινείται σαν μία γροθιά, προς έναν κοινό στόχο. Αυτό παίζει σημαντικό ρόλο και είναι κάτι που το έχω δει και στην Μπόκα και σε άλλες ομάδες, με τις οποίες έχω κατακτήσει τίτλους. Η προετοιμασία μέχρι στιγμής είναι πάρα πολύ σκληρή, αλλά αυτό είναι φυσιολογικό. Ο κ. Παύλος Γκότσης κάνει εξαιρετική δουλειά στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης και πιστεύω ότι και εμείς ανταποκρινόμαστε καλά, έτσι ώστε να είμαστε έτοιμοι στις οδηγίες του προπονητή μας. Γενικότερα, έχω συνείδηση ότι υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες τόσο από την ομάδα όσο και από μένα και θέλω να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό, ακόμη κι αν αυτό είναι για 20 λεπτά όπως με την Καμπούρ, έτσι ώστε να διεκδικήσω θέση βασικού και να βοηθήσω τον Αστέρα να πάει ψηλά».

Εχεις παίξει κόντρα στον Τσόρι στην Αργεντινή, το ματς της πρεμιέρας με τον Ολυμπιακό σας φέρνει και πάλι αντιμέτωπους. Πως το περιμένεις αυτό το ματς;

«Και ποιος δεν θα ήθελε να παίξει κόντρα στον Ολυμπιακό, να αντιμετωπίσει τόσο καλούς και ποιοτικούς ποδοσφαιριστές όπως είναι ο Ντομίνγκες αλλά αυτή τη στιγμή κοιτάζω μόνο το σήμερα και το πως θα μπορέσω να κερδίσω τη θέση του βασικού στον Αστέρα. Παλεύω κάθε μέρα γ αυτό, ξέρω ότι είμαι σε σχετικά μειονεκτική θέση σε σχέση με κάποιους άλλους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στα προηγούμενα φιλικά αλλά δεν παραιτούμε, ξέρω πάρα πολύ καλά τις δυνατότητές μου, θα είμαι έτοιμος να βοηθήσω για όσο χρειαστεί και θα δούμε όταν θα φτάσει το ματς με τον Ολυμπιακό αν θα είμαι βασικός ή στον πάγκο. Για όσο μου ζητηθεί θα τον βοηθήσω όμως γιατί ο Αστέρας, τον οποίο θέλω να ευχαριστήσω γι αυτό, μου έδωσε την ευκαιρία να παίξω στην Ευρώπη, νιώθω άνετα εδώ, είναι σαν στο σπίτι μου και θέλω να μείνω πάρα πολλά χρόνια εδώ».

Ποιο είναι το μήνυμα που θα ήθελες να δώσεις στον Αστέρα;

«Θα ήθελα να στείλω στον κόσμο του Αστέρα μια μεγάλη αγκαλιά και να του ζητήσω να μας στηρίξει όσο περισσότερο μπορεί στην φετινή σεζόν η οποία σίγουρα θα είναι πάρα πολύ δύσκολη. Βλέπω ότι υπάρχουν προοπτικές γι αυτή την ομάδα, όλοι είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τη ζωή μας για τον Αστέρα και αυτό διότι θέλουμε να δούμε την ομάδα να πηγαίνει μπροστά».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα