Περόνε: «Μία οικογένεια, στόχος η παραμονή»

Περόνε: «Μία οικογένεια, στόχος η παραμονή»

Gazzetta team
Περόνε: «Μία οικογένεια, στόχος η παραμονή»

bet365

Ο Εμάνουελ Περόνε μίλησε για τα πάντα σε συνέντευξή του και τόνισε πως στον Ηρακλή είναι όλη μία οικογένεια και ότι πρώτος στόχος είναι η παραμονή.

Για όλους και για όλα μίλησε ο Εμάνουελ Περόνε στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Metrosport, όπου αποκάλυψε και άγνωστες πτυχές του εαυτού του. Ο Αργεντινός επιθετικός τόνισε πως στον Ηρακλή είναι όλοι μία οικογένεια και έθεσε ως πρώτο στόχο την παραμονή στη Σούπερ Λίγκα, με δεδομένο ότι υπήρξε περιορισμός στις μεταγραφές.

Επίσης, εξήγησε τον λόγο που δε μιλάει συχνά, ενώ αναφέρθηκε ακόμη στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο «Γηραιός», στο ξεχωριστό ρεκόρ του, καθώς έχει σκοράρει με όλες τις ομάδες που έχει αγωνιστεί στην Ελλάδα, αλλά και στην προσωπική του ζωή.

Αναλυτικά η συνέντευξή του

Εμάνουελ είσαι ένας αθλητής που δε μιλάει πολύ. Γιατί;

«Δεν μου αρέσει, δεν το κάνω από την αρχή. Ίσως είναι και το γεγονός ότι όταν πρωτοήρθα στην Ελλάδα δυσκολεύτηκα πολύ με τη γλώσσα και προτιμούσα να μη μιλάω πολύ».

Μετά από τα τρία πρώτα φιλικά είσαι ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας;

«Υπάρχει ικανοποίηση μέχρι στιγμής, παίζουμε με ομάδες πιο έτοιμες από εμάς, και εμφανιζόμαστε όλο και καλύτεροι».

Παρέμεινες πάντως στον Ηρακλή παρά τα πολλά προβλήματα.

«Όταν είσαι μικρός, κοιτάς αρκετά πράγματα, τι θες να κάνεις, πού θες να ζήσεις. Εγώ στην ηλικία που είμαι προτιμούσα την ηρεμία. Όταν λέω ηρεμία, εννοώ στα αποδυτήρια με τους συμπαίκτες μου, με τον προπονητή. Το είχα πει και δυο χρόνια πριν ότι απ' όλες τις ομάδες που πέρασα στον Ηρακλή βρήκα τα καλύτερα αποδυτήρια.

Και με τα παιδιά έχουμε πολύ καλές σχέσεις και με το προπονητικό τιμ, είμαστε όλοι πολύ καλά, είμαστε μια οικογένεια και αυτό σου δίνει ηρεμία, σε αφήνει να παίξεις μπάλα χωρίς να χρειάζεται να σκεφτείς τίποτα άλλο. Αν ήμουν πιο μικρός ή αν οι καταστάσεις ήταν διαφορετικές, θα είχα πάει να παίξω στη Β' Εθνική. Αλλά από την στιγμή που ο Ηρακλής μου δίνει την ευκαιρία να παίξω άλλον ένα χρόνο στην Α' Εθνική είναι κάτι πολύ σημαντικό».

Ένιωσες πικραμένος όταν αρχικά σου είπαν να αποχωρήσεις από τον Ηρακλή;

«Ξέραμε και από πιο πριν με τον Ρομάνο ότι θα τελειώσουν τα συμβόλαιά μας και θα φύγουμε. Ό,τι και να γινόταν, είτε παίρναμε άδεια είτε όχι, το γνωρίζαμε μήνες πιο πριν. Έγινε μπέρδεμα, δεν υπάρχει μια ξεκάθαρη τοποθέτηση, αλλά προσωπικά δεν δίνω πολύ σημασία, ούτε ποιος το είπε, ούτε γιατί.

Μετά με πήρε ο προπονητής και μου είπε ότι με θέλει στην ομάδα και ότι θέλει να μείνω. Αν με θέλει κάποιος η όχι στην ομάδα, είναι αλλουνού πρόβλημα και προσωπικά δεν με ενδιαφέρει καθόλου. Εγώ κοιτάω να κάνω την δουλειά μου, να είμαι καλά και όλα τα άλλα θα έρθουν».

Ο 33χρονος φορ είναι ένας από τους αγαπητούς στον κόσμο ποδοσφαιριστές της ομάδας. Πώς ο ίδιος εισπράττει αυτή την αγάπη;

«Για τον κόσμο πραγματικά δεν μπορώ να πω τίποτα αρνητικό. Και στο δρόμο και στο γήπεδο μας βοηθάνε πάρα πολύ και μας κάνουν να ξεχνάμε τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε».

Πολλοί λένε ότι δεν μπορείς να βγάλεις όλο το πρωτάθλημα λόγω ηλικίας. Έχεις να απαντήσεις κάτι;

«Θα πω ένα παράδειγμα, όταν ήρθαμε στην ομάδα, ψάχνανε έναν κεντρικό αμυντικό και προτείναμε τον Μπαρτολίνι, είχε ένα χρόνο να παίξει και όλοι λέγανε ότι φέραμε έναν τραυματία. Το παιδί έχει βγάλει δυο ολόκληρες χρονιές και είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Δεν μπορείς να υπολογίσεις άμα θα παίξεις 30, 40 ή 10 παιχνίδια. Εγώ είμαι έτοιμος, κάθε χρόνο που ξεκινάω, βάζω τα δυνατά μου για να είμαι όσο καλύτερος γίνεται. Εννοείτε ότι θέλω να παίξω σε όλα τα παιχνίδια».

Δύσκολη προμηνύεται η νέα σεζόν για τον Ηρακλή εξαιτίας και των πολλών προβλημάτων που παραμένουν άλυτα στην ομάδα.

«Η ομάδα δεν πήρε αδειοδότηση και αυτό σίγουρα δεν είναι καλό. Άλλο είναι να παίρνεις πέντε μεγάλους και άλλο έναν. Δε φτάνει μόνο το όμορφο ποδόσφαιρο στην ομάδα μας. Χρειάζεται τρέξιμο, προσπάθεια. Ο πρώτος στόχος είναι η παραμονή και μετά θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Είδατε ότι πέρυσι ο Πανιώνιος χωρίς άδεια πήρε την 5η θέση».

Κατέχεις ένα ξεχωριστό ρεκόρ μιας και έχεις σκοράρει και με τις έξι ομάδες που αγωνίστηκες στην Ελλάδα (Ηρακλή, Απόλλωνα Καλαμαριάς, Ιωνικό, Ατρόμητο, Καλλονή και Αστέρα Τρίπολης).

«Άλλοι το θεωρούν καλό αυτό, άλλοι πιστεύουν ότι είναι καλό να παίζεις σε μια ομάδα για πολλά χρόνια. Σε όποια ομάδα και να πήγα, πήγα γιατί ήθελα, γιατί κάτι έβρισκα που μου άρεσε και έτσι έδινα τον καλύτερο μου εαυτό. Ήρθα στην Ελλάδα στα 21 χρόνια μου και πλέον έχουν περάσει 12 χρόνια».

Πώς είναι ο Περόνε στην καθημερινή ζωή του;

«Απλός άνθρωπος. Τα τελευταία χρόνια είμαι πιο πολύ με τα παιδιά, τον Ντιέγκο, τον Μπαρτο, τον Λεοζίνιο και τον Μοντέιρο που έχουν και οικογένειες και πάμε κάπου για να παίζουν και τα παιδιά. Κάποιες φορές πάω σινεμά, βγαίνω για έναν καφέ ή βλέπουμε με τον Σαραμαντά και τον Πασά που μένουμε κοντά αγώνες Τσάμπιονς Λιγκ».

Θέλεις να κάνεις δική σου οικογένεια;

«Σίγουρα θα κάνω οικογένεια, σίγουρα θα κάνω παιδιά. Αν είναι όλα καλά, το θέλω πολύ. Ο αδελφός μου και η αδελφή μου έχουν παιδιά, μου αρέσουν πάρα πολύ».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα