TOP 10: Οι πιο «καλτ» Έλληνες ποδοσφαιριστές! (pics)

Gazzetta team
TOP 10: Οι πιο «καλτ» Έλληνες ποδοσφαιριστές! (pics)

bet365

Το gazzetta.gr κάνει «βουτιά» στο παρελθόν και θυμάται τις πιο χαρακτηριστικές «καλτ» φιγούρες Ελλήνων ποδοσφαιριστών, βγαλμένες από μια άλλη εποχή του παρελθόντος!

Είτε μιλάμε για ατάκες, είτε για κουρέματα, είτε για ποδοσφαιρικό στυλ, οι σημερινοί Έλληνες ποδοσφαιριστές απέχουν αρκετά απ' τους παλιούς. Το gazzetta.gr επιχειρεί να μετρήσει τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις Ελλήνων ποδοσφαιριστών, που θα μπορούσαν άνετα να χαρακτηριστούν «καλτ», αφού είναι βγαλμένοι από μια άλλη, τελείως διαφορετική εποχή και λατρεύτηκαν απ' τον κόσμο!

1. Νίκος Τσιαντάκης

Απ’ τις αρχές των ‘80s, έως τα τέλη των ’90s, ο Νίκος Τσιαντάκης και το… μουστάκι του ήταν χαρακτηριστική εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου! Για χρόνια στον Ολυμπιακό και περνώντας κι απ’ τον Ατρόμητο, τον Πανιώνιο, τον Άρη, τον Ιωνικό, τον ΟΦΗ και τον Εθνικό Αστέρας, ο Έλληνας εξτρέμ μάλλον έχει αγωνιστεί σε όλα τα ελληνικά γήπεδα!

2. Γιώργος Μύρτσος

Μέγας μπαλαδόρος, με προσόντα και προοπτική, ο Μύρτσος έγινε περισσότερο γνωστός για τη… λατρεία του στα μπουζούκια, τη νυχτερινή ζωή και την καλοπέραση! Σε κάθε περίπτωση και μόνο για το στυλ του ανήκει σε φιγούρες που… μας λείπουν!

3. Νίκος Βαμβακούλας

Το «you foul», η «τριμελής επιτροπή με τα πέντε άτομα», η πλούσια κόμη του, οι έντονες αντιδράσεις του, η χαμογελαστή φιγούρα του και η παρουσία του σε τόσα ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού, παραπέμπουν αυτόματα στο ελληνικό πρωτάθλημα της δεκαετίας του ’80, γεμάτο παίκτες που μπροστά στους σημερινούς έπαιζαν μόνο για την «πλάκα» τους!

4. Τότης Φυλακούρης

Ο πετεινός που άφησε στο κέντρο του γηπέδου στον αγώνα του Παναθηναϊκού με την ΤΣΣΚΑ, για να πικάρει τον Ολυμπιακό για την ήττα απ’ την Τότεναμ, έρχεται από μια εποχή εντελώς διαφορετική απ’ τη σημερινή! Ο ίδιος το αποδίδει στον χαβαλέ και επικρίνει όποιον «τυφλώνεται» οπαδικά και παρεκτρέπεται.

5. Σάββας Κωφίδης

«Μεταλλάς», με μακριά σγουρά μαλλιά και με άποψη για όσα συμβαίνουν εκτός γηπέδου! Έγινε δόξα του Ηρακλή, περνώντας κι απ’ τον Ολυμπιακό και τον Άρη, όμως έγινε αγαπητός απ’ όλους με τη συμπεριφορά του στα γήπεδα.

6. Βασίλης Τζαλακώστας

Από τις πιο cult φιγούρες του ελληνικού ποδοσφαίρου στις δεκαετίας του '80 και του '90, έχει μείνει στη μνήμη των περισσότερων λόγω του Αθηναϊκού. Επική μορφή, είναι πραγματικά κρίμα που δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την τρελή κούρσα του στη ρεβάνς του «Ολντ Τράφορντ», χάνοντας απίστευτη ευκαιρία για να καταπιεί την τσίχλα του ο Σερ Αλεξ...

7. Δημήτρης Γκένας

Υπήρχε μια εποχή που έμεινε γνωστή ως τα πέτρινα χρόνια του Ολυμπιακού. Τότε που από το Καραϊσκάκη είχαν περάσει ομάδες που δεν το περίμεναν ποτέ. Μία από αυτές ήταν και η Παναχαϊκή του Δημήτρη του Γκένα. Του ανθρώπου που έκανε κάποτε το 0-2 στον Πειραιά και γνώρισε αποθέωση από τους Ολυμπιακούς!

8. Γιάννης Καμίτσης

Εμεινε στη μνήμη των Πανιώνιων για το πάθος του και τον τσαμπουκά του. Καταλαβαίνεις... Εμείς, πάλι, τον θυμόμαστε επειδή ήταν από τους πρώτους, αν όχι ο πρώτος, που αποφάσισε να βάψει τα μαλλιά του για ένα ματς. Οχι όποιο κι όποιο όμως. Ο... πλατινέ Καμίτσης σέντραρε, ο Ναλιτζής σκόραρε και οι Παναθηναϊκοί θα το θυμούνται μια ζωή.

9. Σταύρος Λαμπράκης

Το 10άρι του Εργοτέλη, όταν αρχίσαμε να μαθαίνουμε ότι υπάρχει ο Εργοτέλης. Κοντό μαλλί όταν τον μάθαμε και κάθε χρόνο και πιο μακρύ, μέχρι που το τελειοποίησε όταν σταμάτησε το ποδόσφαιρο. Μακρυμάλλης, 10άρι, για Κέμπες το πήγαινε μάλλον...

10. Παγώνης Βακαλόπουλος

Πρώτος αριστερά στη σειρά των ορθίων... Ο Βακαλόπουλος αγωνίστηκε για 11 χρόνια στον Ηρακλή και τον θυμόμαστε περισσότερο για το μαλλί του και λιγότερο για όσα έκανε στο γήπεδο. Ενδεχομένως να τον αδικούμε αλλά όχι περισσότερο από όσο το στυλ... Φελαϊνί που λάνσαρε πριν τον Φελαϊνί. Αγωνιστικά, πάντως, μάλλον ήταν καλύτερος από τον Βέλγο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα