Στραματσόνι: «Παραμείναμε συμπαγείς και ενωμένοι»

Στραματσόνι: «Παραμείναμε συμπαγείς και ενωμένοι»

Κώστας Ζάλιαρης
Στραματσόνι: «Παραμείναμε συμπαγείς και ενωμένοι»

bet365

Για την απόλυτη ισορροπία που είδε και του άρεσε, μίλησε ο Αντρέα Στραματσόνι μετά τη νίκη (1-0) του Παναθηναϊκού επί της ΑΪΚ. «Καλό αποτέλεσμα, αλλά ήταν μόνο το πρώτο ημίχρονο...» σχολίασε.

Ο κόουτς των «πράσινων» ξεκίνησε την τοποθέτησή του στη συνέντευξη Τύπου της πρώτης αναμέτρησης με τους Σουηδούς στο γήπεδο της Λεωφόρου, λέγοντας:

«Το 1-0 σε πρώτο ματς ευρωπαϊκής διοργάνωσης είναι καλό αποτέλεσμα, όμως ξέρω πολύ καλά ότι είναι απλά ένα ματς... Τώρα απλά τελείωσε το πρώτο ημίχρονο. Στην έδρα τους δεν θα παίξουν με τον ίδιο τρόπο...».

Για τον τρόπο που αγωνίστηκε η ΑΪΚ και τα δικά του πλάνα: «Όταν είσαι ο Παναθηναϊκός δεν ενδιαφέρεσαι για τον αντίπαλο, αλλά για το δικό σου παιχνίδι με τα δικά σου στοιχεία, από το πρώτο λεπτό. Είχαμε αμέσως δύο καλές ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο. Έγινε δύσκολο όσο δεν σκοράραμε και περνούσαν τα λεπτά...».

Για τις αλλαγές που πραγματοποίησε σε πρόσωπα και σύστημα στην επανάληψη: «Ο Κουτρουμπής δεν μπορούσε να συνεχίσει γιατί χτύπησε. Με τον Λούκας ήμασταν πιο επιθετικοί, όμως, επίσης, δεχθήκαμε και μια φάση και ήταν σημαντικό για εμάς να προσπαθήσουμε να βρούμε το γκολ της νίκης. Είναι σημαντικό να προσπαθούμε μέχρι τέλους για την επίτευξη του στόχου μας».

Για τη σημασία και τον αντίκτυπο στην ψυχολογία που μπορεί να έχει αυτή η νίκη και το θετικό πρώτο βήμα: «Όλοι γνωρίζαμε πόσο σημαντικό είναι το παιχνίδι και πόσο σημαντικό είναι για την ομάδα να μπει στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ όπου αξίζει να βρίσκεται ο Παναθηναϊκός. Ξέρουμε όμως ότι στο ποδόσφαιρο πρέπει να σέβεσαι κάθε αντίπαλο και να είσαι υπομονετικός όταν δεν έρχεται αμέσως το γκολ. Η ομάδα δεν σταμάτησε ποτέ να βρίσκεται στον ρυθμό του παιχνιδιού και παραμείναμε συμπαγείς και ενωμένοι. Δεν χάσαμε στην άμυνα τη στιγμή που κάναμε επιθέσεις».

Για την ταυτότητα που θέλει να δώσει στην ομάδα κι αν έχει αρχίσει να τη βλέπει: «Παιχνίδι με παιχνίδι θα γινόμαστε καλύτεροι και θέλουμε όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες. Όλοι γνωρίζετε τον βασικό μας στόχο για την Ευρώπη, αλλά και να εμφανιστούμε ανταγωνιστικοί στο πρωτάθλημα. Ο στόχος μας είναι να έχουμε μια καλή σεζόν.

Δεν έχει σημασία αν είναι παίκτες του Στραματσόνι αυτοί. Είναι του Παναθηναϊκού. Είναι διαφορετικό να έρχεσαι σε μια ομάδα μεσούσης της περιόδου και άλλο από την αρχή. Τώρα, η ομάδα είναι πολύ περισσότερο όπως τη θέλω εγώ».

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα