Άλκμααρ - ΠΑΣ Γιάννινα 1-0 (vids)

Δημήτρης Τομαράς
Άλκμααρ - ΠΑΣ Γιάννινα 1-0 (vids)

bet365

Ο ΠΑΣ Γιάννινα βρέθηκε από το 36' με την πλάτη στον τοίχο στην έδρα της Άλκμααρ, μετά από λανθασμένη αντίδραση της άμυνάς του, όμως το τελικό 1-0 του αφήνει πιθανότητες για τη ρεβάνς!
Πήγε για το 0-0 αλλά και το 1-0 δεν το λες καλό σκορ με δεδομένο τον αντίπαλο και την έδρα. Ο άκρως μαχητικός ΠΑΣ Γιάννινα ηττήθηκε από την σαφώς πιο καλή και έμπειρη ευρωπαϊκά Άλκμααρ και ενόψει του επαναληπτικού του γ' προκριματικού του Γιουρόπα έχει κάθε δικαίωμα σε ελπίδες πρόκρισης για τον επαναληπτικό στην Ελλάδα.
Η διάταξη της Άλκμααρ και το σχήμα με τρία στόπερ του ΠΑΣ
H 11άδα της ΑΖ και η διάταξή της: Ροσέτ κίπερ, άκρα άμυνας με Χαπς και Γιόχανσον και κέντρο άμυνας με Φλάαρ και Λούκασεν. Ο Φαν Όβερεμ και ο Βούιτενς στο κέντρο, επιτελικός ο Χένρικσεν, άκρα επίθεσης με Γιαχανμπασάχ και Σόουζα και φορ ο Βέγκορστ.
Ο ΠΑΣ από την άλλη είχε στο σχήμα του τρεις στόπερ, όπως αναμενόταν: Πασχαλάκης πορτιέρε, τριάδα στόπερ με Μιχαήλ, Τζημόπουλο και Μπέριος και άκρα άμυνας με Καρανίκα και Λόπεθ. Κέντρο με αμυντικό χαφ Λίλα, έξω δεξιά και έξω αριστερά τους Κοζορώνη και Ακόστα και στην επίθεση τους Γιάκο και Φερφελή.
Στεκόταν μία χαρά αλλά μία στιγμή αδράνειας...
Οι Ολλανδοί έδειξαν με το... καλημέρα πως είναι ανώτερη και πιο ποιοτική μεσοεπιθετικά ομάδα. Ο ΠΑΣ Γιάννινα άντεξε στο συνεχές πρέσινγκ και τις επιθέσεις των Ολλανδών, που είχαν αρκετές φάσεις για γκολ. Οι παίκτες του Γιάννη Πετράκη επιχείρησαν να γίνουν πιο απειλητικοί αλλά δεν τα κατάφεραν. Κυρίως δεν μπόρεσαν να κρατήσουν αρκετά την μπάλα στα πόδια τους.
Και ενώ ο ΠΑΣ σκεκόταν μία χαρά στο γήπεδο, στο 36' ο Γιάκος έχασε μετά από κόρνερ του Βούιτενς τον Λούκασεν με κεφαλιά - ψαράκι έγινε το 1-0. Μάλιστα στο 2ο λεπτό του έξτρα χρόνου ο Γιαχανμπασάχ είχε μία πολύ καλή στιγμή για το 2-0 με σουτ που βρήκε πάνω στην πλάτη αντιπάλου.
Δεύτερο ημίχρονο με μηδέν οι Γιαννιώτες και αξιοπρεπέστατο σκορ αλλά και φάσεις
Οι Ολλανδοί δεν σταμάτησαν να πιέζουν και να επιχειρούν να βγάλουν φάσεις από άξονα και πλάγια και στο β' μέρος. Ο Πασχαλάκης όμως ήταν εκεί όποτε χρειάστηκε επενέβη και ενώ η άμυνα του ΠΑΣ δεν υπέπεσε σε κάποιο σοβαρό λάθος όπως στην φάση του 1-0 στο α' 45λεπτο. Ο ΠΑΣ προσπάθησε να γίνει και πιο επικίνδυνος και είχε φάσεις με Μπέριο, Μαμπούλου και Ακόστα, που δεν είχαν όμως θετική έκβαση για να γίνει το 1-1. Ο ΠΑΣ συνολικά πάντως στο β' μέρος ήταν πιο ανεβασμένος και καλός και επιθετικά σε σχέση με το α'.
MAN OF THE MATCH: Ο Λούκασεν. Και ιδιαίτερα κινητικός και σκόρερ με ωραίο τρόπο για την Άλκμααρ.
ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Οι Ολλανδοί δεν είχαν παίκτες που να υστέρησαν πολύ. Ξεχώρισε από τον ΠΑΣ ο Πασχαλάκης με τις επεμβάσεις του.
ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Γιάκος. Μόνο και μόνο επειδή χάνει τον αντίπαλό του στην φάση του γκολ στο 36ο λεπτό.
Η ΓΚΑΦΑ: Φταίει ο Γιάκος, φταίει και συνολικά η άμυνα. Η στιγμή της αδράνειας και της κακής κάλυψης των αντιπάλων από τον ΠΑΣ έφερε το 1-0 των Ολλανδών από εκτέλεση κόρνερ.
ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Δεν είχε σοβαρά και ιδιαίτερα προβλήματα η διαιτησία.
ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Γιάννης Πετράκης επέλεξε πολύ λογικά άκρως αμυντική διάταξη. Απέναντι σε μία ποιοτική αντίπαλο όπως η Άλκμααρ που μεσοεπιθετικά είναι δεδομένα ανώτερη του ΠΑΣ Γιάννινα το ζητούμενο ήταν το μηδέν στην άμυνα. Ένα σοβαρό λάθος και μία αδράνεια υπήρξε στο παιχνίδι και αρκούσε για να στοιχίσει το 1-0. Ένα απόλυτα αξιοπρεπές σκορ. Σίγουρα οι Γιαννιώτες δεν έχουν τόσες ελπίδες με τους Ολλανδούς όμως από την στιγμή που η ρεβάνς είναι στην Ελλάδα όλα μπορούν να γίνουν.
 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα