Το λάθος διάβασμα (;) του Βίκτορ!

Το λάθος διάβασμα (;) του Βίκτορ!

Αντώνης Σαούλης
Το λάθος διάβασμα (;) του Βίκτορ!

bet365

Η αμέλεια του τεχνικού τιμ η οποία έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό ενόψει της «πολεμικής» ρεβάνς στο Ισραήλ. Το 5-4-1 που ήταν γνωστό από την Κυριακή και η έκπληξη του Μιλιβόγεβιτς.

Το 0-0 δεν είναι καταστροφή. Ούτε αποκλεισμός. Μπορεί ο Ολυμπιακός να έβαλε δύσκολα στον ίδιο του εαυτό ενόψει της «πολεμικής» ρεβάνς στο Ισραήλ αλλά παραμένει το φαβορί. Το είπαν οι παίκτες της Χάποελ μετά το παιχνίδι και κυρίως το γνωρίζουν οι ίδιοι οι «ερυθρόλευκοι». Βεβαίως δεν είναι κι εύκολο. Φαβορί (και μάλιστα πολύ μεγάλο) ήταν και πριν το ματς στο «Καραϊσκάκης» αλλά ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε στιγμή να το (από)δείξει στο γήπεδο αλλά και στον αντίπαλο.

Προφανώς κανείς δεν προκρίθηκε επείδη είναι φαβορί ή επειδή έχει την υψηλότερη βαθμολογία στην UEFA. Υπάρχει πάντα και ο αντίπαλος τον οποίο πρέπει να σεβαστείς. Να τον μελετήσεις. Να δεις τα καλά και τα κακά του στοιχεία. Πάνω σε αυτό το κομμάτι (της μελέτης και του scouting) προκάλεσε τρομερή εντύπωση η δήλωση του Λούκα Μιλιβόγεβιτς μετά το τέλος του αγώνα με την Χάποελ.

«Θα πρέπει ν' αναλύσουμε το τι έγινε. Μας εξέπληξαν οι αντίπαλοί μας επειδή έπαιξαν με τρία στόπερ, δύο ακραίους αμυντικούς κι αρκετούς παίκτες στον άξονα. Δεν το περιμέναμε έτσι»! Δεν προκαλεί έκπληξη η δήλωση του Μιλιβόγεβιτς. Προκαλεί έκπληξη ότι δεν το ήξεραν οι παίκτες που αγωνίστηκαν. Γιατί; Επειδή από την Κυριακή (!) ήταν ήδη γνωστό πως ο τεχνικός σκέφτεται να παρατάξει την Χάποελ με τρία στόπερ (3-4-3 που γινόταν 5-4-1) και έναν παίκτη man to man πάνω στον Φορτούνη!

Κυριακή, Δευτέρα, Τρίτη αλλά και ανήμερα του αγώνα υπήρχαν δημοσιεύματα στο Ισραήλ που εξηγούσαν πως ακριβώς θ' αγωνιστεί η Χάποελ και τι αλλαγές θα κάνει στο σχήμα ο Μπακάρ. Την Δεύτερα με την άφιξη της Μπερ Σεβά υπήρχε ρεπορτάζ που έκανε λόγο για «για τρίο αμυντικών μπροστά από τον τερματοφύλακα».

Την Τρίτη (παραμονή του αγώνα) γινόταν γνωστό πως από την Κυριακή έκανε τις δοκιμές ο Μπακάρ. «Την Κυριακή το βράδυ ο Μπακάρ δοκίμασε νέο σύστημα που είχε τρεις κεντρικούς αμυντικούς». Και φυσικά δεν ήταν μόνο ένα ρεπορτάζ.

Υπήρχε αναλυτικό κομμάτι στην προαναγγελία του αγώνα για το πως θ' αγωνιστεί η Χάποελ ενώ και ανήμερα του παιχνιδιού υπήρχαν δύο διαφορετικά κομμάτια που εξηγούσαν τα πλάνα του Μπακάρ. Ειδικά στο ένα είχε και τους παίκτες (Βίτορ, Σοάρες, Ταχά τριάδα της άμυνας και Ογκού με Μπράουν στα χαφ) που θ' αγωνίζονταν το βράδυ!

Γι' αυτό και η έκπληξη στις δηλώσεις του Λούκα Μιλιβόγεβιτς. Πως δηλαδή το γνώριζαν όλοι στο Ισραήλ το πως θ' αγωνιστεί η Χάποελ αλλά δεν το γνώριζε ο Βίκτορ Σάντσεθ και το επιτελείο κάτι το οποίο αποκάλυψε ο Σέρβος μέσος! Αλλωστε φαινόταν και μέσα στο γήπεδο πως ο Ολυμπιακός δεν ήξερε και δεν είχε τρόπο να διασπάσει το 3-4-3 που ουσιαστικά γινόταν 5-4-1 με αποτέλεσμα οι «ερυθρόλευκοι» να μην μπορούν ν' απειλήσουν. Λεπτομέρειες που ίσως κρίνουν μια (πολύ σημαντική) πρόκριση...

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα