Δεν άλλαξαν πολλά...

Δεν άλλαξαν πολλά...

Διονύσης Δελλής Διονύσης Δελλής
Δεν άλλαξαν πολλά...

bet365

O Διονύσης Δελλής γράφει για τον Ολυμπιακό και την επόμενη μέρα μιας αποκαρδιωτικής εμφάνισης, που δεν είναι τελικά και τόσο... διαφορετική

Δεν έχει αποκλειστεί, ακόμη. Και όσο και αν είναι κόντρα στο ρεύμα της «κατακραυγής»; Θέλει προσπάθεια για να τα… καταφέρει να μείνει έξω από αυτόν τον αντίπαλο, παρά τα όσο ήδη συνέβησαν. Το αποκαρδιωτικό πρώτο δείγμα γραφής. Έχει «σφυγμό» ακόμη ο Ολυμπιακός. Και μια ολόκληρη ευκαιρία να «διορθώσει» την κατάσταση. Αφού χθες το πράγμα δεν έγινε ακόμη χειρότερο.

Φυσικά την Τετάρτη θα πρέπει να περιμένει «πόλεμο». Σε ένα γήπεδο-κλουβί και απέναντι σε μια ομάδα που νοιώθει πως βρίσκεται απέναντι στην ευκαιρία της ιστορίας της. Τι θα μπορούσε να συμβεί όμως, έπειτα από αυτή την πρώτη πράξη; Να τους στρώσουν κόκκινο χαλί; Και πάλι καλά να λένε άπαντες στον Ερυθρόλευκο οργανισμό. Πάλι καλά που δεν είναι ήδη, μη αναστρέψιμη η κατάσταση.

Πιθανόν λοιπόν –ακόμη και έτσι- να γυρίσουν όλοι κανονικά από το Μπεέρ Σεβά, την επόμενη εβδομάδα. Να μην χρειαστεί να πάνε απευθείας στις πατρίδες τους, όπως είπε στα αποδυτήρια ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Αυτό όμως δεν θα αλλάξει και την πραγματικότητα για τους Πειραιώτες. Το αυτονόητο. Ότι έχουν σοβαρά θέματα να λύσουν. Και ότι έχουν ήδη καθυστερήσει αρκετά. Πίστεψαν ότι το πρώτο νοκ άουτ θα είναι παιχνιδάκι και είπαν να φτάσουν Αύγουστο χωρίς ενίσχυση. Έκαναν λάθος. Και τώρα μένει να δούμε αν θα το πληρώσουν τοις... μετρητοίς.

Είτε περάσουν στον επόμενο γύρο όμως, είτε όχι το δια ταύτα δεν αλλάζει. Γιατί η χρονία είναι μπροστά, όχι πίσω. Ότι και να γίνει στο Μπεέρ Σεβά. Κάποια από αυτά λύνονται και με τους υπάρχοντες. Μικρά, αλλά ουσιώδη. Μπορεί δηλαδή για παράδειγμα ο Μανιάτης την επόμενη φορά που θα πασάρει στον...πάγκο να μην τα βάλει με τον Φιγκέιρας.

Μπορεί ο Ντουρμάζ την επόμενη φορά που θα γίνει αλλαγή, να δώσει το χέρι στον προπονητή του. Μπορεί ο Φορτούνης να θυμηθεί ότι και ο Φουστέρ πίσω από τον φορ την πρώτη του χρονιά, έκανε... παπάδες. Μετά όμως πήγε στις πτέρυγες. Πότε δεξία, πότε αριστερά, πότε δίπλα στον προπονητή στον πάγκο. Και δεν γκρίνιαξε ποτέ. Γιατί το «εγώ» το έβαζε κάτω από το εμείς. Μπορεί να δείξει ο Ολυμπιακός στο γήπεδο μια νοοτροπία κανονικής ομάδας. Και να το κάνει άμεσα. Γιατί το έχει ανάγκη.

Κάποια άλλα πάλι, δεν λύνονται με αυτή τη σύνθεση. Κάποιοι δεν πρέπει να γυρίσουν ούτως ή άλλως από το Ισραήλ. Και όσο για τις μεταγραφές; Και αυτή είναι μια ιστορία που τελικά χωρά συζήτηση. Γιατί οι Ερυθρόλευκοι κάθε χρόνο 15 μεταγραφές κάνουν. Και το επόμενο καλοκαίρι πάνε για άλλες τόσες. Θα έρθει Μέλμπεργκ και... Μιραλάς; Θα γίνουν δύο-τρεις κινήσεις «κάνω τη διαφορά» που θα ανεβάσουν την ποιότητα; Τότε θα έχουν και αξία. Και αν οι Πειραιώτες περάσουν από τη Χάποελ, με τέτοιους παίκτες θα περάσουν και τον επόμενο γύρο. Κατά τα άλλα; Μεταγραφή είναι και ο Φιγκέιρας. Και ως εδώ έχει βαλθεί να μετατρέψει τον Σαλίνο στη μνήμη μας σε... Χαβιέρ Ζανέτι.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Διονύσης Δελλής
Διονύσης Δελλής