Το πάνω χέρι ο Ερυθρός Αστέρας (vids)

Gazzetta team
Το πάνω χέρι ο Ερυθρός Αστέρας (vids)

bet365

Ισόπαλος 2-2 στη Βουλγαρία με τη Λουντογκόρετς αναδείχθηκε ο Ερυθρός Αστέρας κι απέκτησε προβάδισμα για τον επαναληπτικό στο Βελιγράδι! Προβάδισμα για Στεάουα, Αντερλεχτ.

Με κορυφαίο τον Κάταϊ ο Ερυθρός Αστέρας απέσπασε ισοπαλία 2-2 από τη Λουντογκόρετς στη Βουλγαρία κι έκανε σημαντικό βήμα πρόκρισης για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ! Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 43', αλλά στο 47' ο Κάταϊ με υπέροχη ατομική ενέργεια και ιδανικό τελείωμα πέτυχε το 1-1. Στο 66' με σουτάρα του Κάνγκα ο Αστέρας πήρε προβάδισμα. Οι Βούλγαροι πίεσαν και στο 76' εκμεταλλεύθηκαν την άσχημη αντίδραση της άμυνας των Σέρβων και ισοφάρισαν με τον Κεσέρου!

Πολύ σκληρή για να τα παρατήσει η Στεάουα, απέσπασε ισοπαλία 1-1 στην Πράγα και πήρε το πάνω χέρι για την πρόκριση! Στο 35' ο Σούραλ από ασίστ του Ντόκαλ πέτυχε το 1-0, ωστόσο στο 75' Στάντσιου διαμόρφωσε το 1-1. Θυμίζουμε, πως οι Τσέχοι από το 2005 κι έπειτα έχουν... έξι αποτυχημένες προσπάθειες να προκριθούν στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ενα γκολ του Γκόρντετσουκ στο 71' ήταν αρκετό για τη ΜΠΑΤΕ να υπερκεράσει το εμπόδιο της Ντάνταλκ και να επιβληθεί 1-0! Οι Λευκορώσοι ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα, αλλά οι Ιρλανδοί ήταν εξαιρετικά στημένοι. οι γηπεδούχοι πίεσαν στο τελευταίο 20λεπτο κι εκτός από το γκολ είχαν κι άλλες ευκαιρίες για περισσότερα τέρματα.

Η Πζλεν είχε τον έλεγχο, ευκαιρίες, αλλά όχι και την ουσία για να πάρει το πάνω χέρι στη μάχη για την πρόκριση. Παραχώρησε ισοπαλία στην Κάραμπαγκ και πλέον πρέπει να σκοράρει στο Μπακού! Oι Τσέχοι πίεσαν, είχαν τον έλεγχο, ωστόσο τα πράγματα έγιναν δυσκολότερα μετά το 75' όταν αποβλήθηκε ο Μπάρανεκ.

Η Σάλτσμπουργκ ήταν το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση και το απέδειξε με το διπλό στο Elbasan Arena! Οι Ταύροι επικράτησαν 1-0 με πέναλτι του Σοριάνο στο 71', παρά το γεγονός πως από το 54' επαιζαν με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Σαμασέκου. Η Παρτιζάνι προσπάθησε να αντιδράσει μετά το γκολ, αλλά η αποβολή του Καλάρι στο 73' ήταν ανασταλτικός παράγοντας για κάτι θετικό!

Προβάδισμα για τα πλέι οφ πήρε η Αντερλεχτ, η οποία απέσπασε ισοπαλία 2-2 στη Ρωσία από τη Ροστόβ. Παρά τις σημαντικές απουσίες, οι Βέλγοι ήταν καλύτεροι, με τους γηπεδούχους να πληρώνουν και την απειρία τους! Ο Χανι στο 3' άνοιξε το σκορ, αλλά στο 16' ο Εζατολάχι ισοφάρισε 1-1. Στο 52' ο Τιλμάν πέτυχε το 2-1, αλλά ο Πολοζ στ 60' με πέναλτι διαμόρφωσε το 2-2!

Η αποχώρηση του Πιάτσα δεν επηρέασε τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ και χρειάστηκε μόλις τρία λεπτά για να... εξασφαλίσει εισιτήριο πρόκρισης! Οι Κροάτες επικράτησαν 2-0 της Ντιναμό Τιφλίδας και βρίσκεται με το... ένα πόδι στα πλέι οφ! Ο Σουντανί στο 39' και ο Τσόριτς στο 42' διαμόρφωσαν το 2-0!

Η νέα εποχή για τη Σαχτάρ έχει... άγχος και πίεση! Χωρίς τον Λουτσέσκου στον πάγκο τους οι Ουκρανοί, αλλά με τον Φονσέκα επικράτησαν δύσκολα 2-0 της Γιούνγκ Μπόις και βρίσκονται κοντά στα πλέι οφ! Στο 26' ο Μπέρναρντ πέτυχε το 1-0, ενώ στο 55' οι Ελβετοί έμειναν με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Βίλοτιτς. Στο 75' ο Σελεζνιόβ διαμόρφωσε το 2-0!

Συνοπτικά τα αποτελέσματα

Μπάτε Μπορίσοφ - Νταντάλ 1-0
Λουντογκόρετς - Ερυθρός Αστέρας 2-2
Σπάρτα Πράγας - Στεάουα 1-1
Βικτόρια Πλζεν - Κάραμπακ 0-0
Παρτιζάν Τιράνων - Σάλτσμπουργκ 0-1
Ροστόφ - Άντερλεχτ 2-2
Ντιναμό Ζάγκρεμπ - Ντιναμό Τιφλίδας 2-0
Άγιαξ - ΠΑΟΚ 1-1
Σαχτάρ Ντόνετσκ - Γιουνγκ Μπόις 2-0

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα