Ηρεμία τριών εβδομάδων (...και βάλε)

Ηρεμία τριών εβδομάδων (...και βάλε)

Διονύσης Δελλής Διονύσης Δελλής
Ηρεμία τριών εβδομάδων (...και βάλε)

bet365

O Διονύσης Δελλής γράφει για τα σημαντικά οφέλη που μπορεί να δώσει μια καθαρή νίκη επί της Μακάμπι στον Ολυμπιακό, καθώς και για τις δυσκολίες που κρύβει η αναμέτρηση.

Ένα 24ώρο μακριά από την πρώτη φετινή παρουσία του Ολυμπιακού στους προκριματικούς του Τσάμπιονς Λιγκ, και όσοι ζουν από «μέσα» αυτή την ομάδα καταλαβαίνουν, ότι το ματς με τη Χάποελ είναι πολύ πιο «σοβαρό» από ότι φαίνεται στην «πρώτη» του ανάγνωση.

Ίσως το δυσκολότερο όλων σε αυτό το μίνι τουρνουά που έρχεται με θέα την πρόκριση στους ομίλους.

Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι οι Ισραηλινοί αποτελούν έναν δυνατότερο του αναμενόμενου αντίπαλο (ο Γιάννης Παπαδόπουλος, έλεγε προ ημερών ότι αν έπαιζαν στη Σούπερ Λιγκ θα «χτυπούσαν» θέση στην πρώτη τριάδα) σε αυτόν τον 3ο γύρο. Είναι κυρίως το «άγχος» πριν από την είσοδο σε μια διαδικασία όπου οι πρωταθλητές Ελλάδας δεν είναι συνηθισμένοι.

Μοιάζει λιγάκι με ρώσικη ρουλέτα το στιλ των προκριματικών. Ένα λάθος και έχασες... έναν ολόκληρο στόχο πριν καλά-καλά ξεκινήσει η σεζόν. Σε μια περιόδο που προφανώς είσαι ανέτοιμος, που δεν έχεις ολοκληρώσει το «πάζλ» της νέας ομάδας σου κλπ. Μεγάλο το τίμημα. Πόσο μάλλον για μια ομάδα σαν τον Ολυμπιακό των σερί παρουσιών στους ομίλους της κορυφαίας διοργάνωσης.

Μια καθαρή νίκη αύριο δίνει στην ομάδα του Βίκτορ ένα «γεμάτο» 20ήμερο προόδου. Μετατρέπει την ρεβάνς στο Μπεέρ Σεβά σε τυπική διαδικασία και ουσιαστικά μεταθέτει αγωνιστικά το ενδιαφέρον για τις 16-17 Αυγύστου όταν ξεκινήσουν τα πλέι-οφ. Αυτές οι –σχεδόν- τρεις εβδομάδες είναι τεράστιο χρονικό διάστημα μέσα στην προετοιμασία. Περίοδος «ησυχίας», δουλειάς, μεταγραφών κλπ για τον Βίκτορ, τους ποδοσφαιριστές αλλά και εκείνους που «τρέχουν» τον σχεδιασμό. Σε αντίθετο αποτέλεσμα; Η ρεβάνς της 3ης Αυγούστου γίνεται «πολεμική». Και όποιος... αντέξει.

Το καλό για τους Πειραιώτες, είναι ότι μέσα από την ήττα της περασμένης Τετάρτης στο Περιστέρι, στο φιλικό με τον Ατρόμητο... προέκυψε συναγερμός. Φάνηκαν αδυναμίες, προέκυψε προβληματισμός. Πιθανότατα έγινε αιτία να αλλάξει και ένα κομμάτι του αγωνιστικού πλάνου. Το καλύτερο; Ότι το κοινό ανταποκρίνεται με μεγάλο ενδιαφέρον, μέσα στην τουρλα του καλοκαιριού. Περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι έχουν ήδη «κλείσει» θέση για τον αυριανό αγώνα στο Καραϊσκάκης. Και λογικά μέχρι αύριο ο αριθμός αυτός θα ανέβει και άλλο.

Είναι λοιπόν κάτι σαν «καλοκαιρινός»... σταθμός αυτό που έρχεται. Και το μόνο σίγουρο είναι πως απ το πρωί της Πέμπτης και έπειτα η «πραγματικότητα» για τον Ολυμπιακό της αγωνιστικής περιόδου 2016-17 θα είναι διαφορετική...
ΥΓ. Στα μεταγραφικά: Η περίπτωση του Μπαεμπέκ κερδίζει έδαφος. Και μέχρι τέλος της εβδομάδας μπορεί κάλλιστα να υπάρχει και κάτι παραπάνω από ενδιαφέρον...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Διονύσης Δελλής
Διονύσης Δελλής