O... νέος Αγιαξ απειλεί!

O... νέος Αγιαξ απειλεί!

O... νέος Αγιαξ απειλεί!

bet365

O νέος Αγιαξ προσπαθεί να «πνίξει» τον αντίπαλο, είναι πιο επιθετικός, αλλά ακόμα δεν είναι έτοιμος! Ο κανόνας των πέντε δευτερολέπτων και οι σημαντικές απουσίες. Ο Ολλανδός δημοσιογράφος Μπαρτ φαν Ντόιγκιβερτ γράφει στο gazzetta.gr.

Νέα εποχή στον Αίαντα, αφού έπειτα από έξι χρόνια παρουσίας, ο Φρανκ Ντε Μπουρ αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο της ομάδας. Ποιος θα ξεχάσει άλλωστε το περσινό στραπάτσο, όταν ο Αγιαξ έχασε τον τίτλο στην τελευταία στροφή από την αδιάφορη Ντε Γκράφσααπ. Τα κλειδιά πήγαν στον 52χρονο Ολλανδό, Πέτερ Μποσζ, ο οποίος φιλοδοξεί να χτίσει μια νέα ομάδα, έτοιμη για τίτλους.

Ποιος είναι ο νέος Αγιαξ; Το dna των επιτυχιών έχει χαθεί; Μπορεί ο Μποσζ να δώσει στον Αίαντα την ώθηση; Ο Ολλανδός δημοσιογράφος της «nu», Μπαρτ φαν Ντόιγκιβερτ αναφέρθηκε στον αυριανό αντίπαλο του ΠΑΟΚ και στα νέα χαρακτηριστικά του Αίαντα.

«Ο νέος προπονητής του Αγιαξ είναι οπαδός του επιθετικού ποδοσφαίρου, περισσότερο και από τον Φρανκ ντε Μπουρ. Είναι ένας τεράστιος οπαδός του Πεπ Γκουαρδιόλα και προσπαθεί να μοιάσει στο ύφος του! Ο Μποσζ θέλει να παίξει επιθετικό ποδόσφαιρο, με πίεση σε όλο το γήπεδο. Ακολουθεί τον κανόνα των… «Πέντε δευτερολέπτων». Κάθε φορά που χάνεται η μπάλα, πρέπει να την κερδίσει ξανά στα πέντε δευτερόλεπτα!

Η νέα μέθοδος του Μποσζ έγινε αισθητή στα πρώτα του φιλικά, με τον Αγιαξ όμως να είναι προβληματικός. Ηττα από ομάδα Β’ Αυστρίας, κακή εμφάνιση με ερασιτεχνική ομάδα από το Άμστερνταμ, ήττα και από τη Γάνδη. Ωστόσο, παρουσιάστηκε βελτιωμένη στο φιλικό με τη Μαρσέιγ. Ειδικά στο α’ μέρος έπαιξε αρκετά καλά. Βρήκε χώρους, εκμεταλλεύθηκε το κάθε λάθος του αντιπάλου και φρόντισε να βάλει πολύ δύσκολα στους Γάλλους με την ασφυκτική πίεση. Ναι, στο α’ μέρος έδειξε θετικά σημάδια, αυτά που θέλουν να δουν οι οπαδοί του το βράδυ της Τρίτης. Στην επανάληψη μια… από τα ίδια! Πολύ κακή εμφάνιση, οι παίκτες του Μποσζ παρουσιάστηκαν κουρασμένοι, χωρίς υπομονή με πολλές λανθασμένες ενέργειες.

Αν είμαι βέβαιος πως οι παίκτες του Αγιαξ θα είναι πιστοί στις εντολές του Μποσζ; Δεν είμαι σίγουρος… Θέλει χρόνο η ομάδα να παίξει αυτό το στυλ fullpress! Ο νέος τεχνικός είναι απαιτητικός, θέλει να βλέπει τους ποδοσφαιριστές του σχεδόν σε όλο το ματς να το πράττουν, αλλά με τη Μαρσέιγ δεν άντεξαν περισσότερα από 55 λεπτά!

Το 4-3-3 είναι σύστημα που δεν αλλάζει! Η ομάδα δεν δυσκολεύθηκε σε κάτι μικροαλλαγές που έγιναν κι αυτό είναι θετικό! Το αρνητικό είναι πως ο Αγιαξ δεν θα έχει στη σύνθεσή του τον εξαιρετικό μέσο, Νεμάνια Γκουντέλι, ο οποίος είναι τιμωρημένος για το πρώτο ματς, αλλά και τον Μίλικ, τον καλύτερο του φορ, ο οποίος πιθανότατα θα βρίσκεται στον πάγκο! Αλλωστε, είχε τρεις εβδομάδες άδεια μετά το Euro και χρειάζεται να πάρει ανάσες.


Δεν μπορώ να πω πως έχασε το ευρωπαϊκό της dna η ομάδα, αλλά η περσινή είχε πολλά θέματα. Η αστάθειά της ήταν ανασταλτικός παράγοντας στο δρόμο για την επιτυχία. Φάνηκε ξεκάθαρα, όπως και ότι οι δρόμοι του Αγιαξ με τον Ντε Μπουρ έπρεπε να χωρίσουν…».

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα