Ο (διαιτητής) Μίχελ και ο Άγιαξ

Ο (διαιτητής) Μίχελ και ο Άγιαξ

Ο (διαιτητής) Μίχελ και ο Άγιαξ

bet365

Ο Λούμπος Μίχελ έχει σφυρίξει τρεις φορές τον Άγιαξ σε ευρωπαϊκά παιχνίδια, ενώ οι Ολλανδοί τον θυμούνται για τον προημιτελικό στο Euro του 2008. ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ-ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΟΥΝΤΟΥΛΙΔΗΣ

Δύο ήττες και μια ισοπαλία μετράει ο Άγιαξ, με διαιτητή τον σημερινό πρόεδρο-αθλητικό διευθυντή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Ο Λούμπος Μίχελ σφύριξε δύο φορές στην «Αμστερνταμ Αρίνα», χωρίς ο «Αίαντας» να μην κερδίζει σε καμία από αυτές τις αναμετρήσεις.

Η πρώτη ήταν για τον 3ο γύρο του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ στις 25/11/1999, όταν η Μαγιόρκα με γκολ του Ντιέγκο Τριστάν κέρδισε 1-0 τον Άγιαξ.

Τη σεζόν 2002-2003, για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Σλοβάκος διαιτητής σφύριξε στο ματς, Άγιαξ – Βαλένθια, το οποίο έληξε ισόπαλο 1-1, ενώ ένα χρόνο αργότερα διεύθυνε την αναμέτρηση Μίλαν – Άγιαξ (1-0) πάλι για τη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Πάντως, στην Ολλανδία θυμούνται περισσότερο τον σημερινό πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για ένα ματς στο Euro του 2008. Και τι ματς! Προημιτελικός κόντρα στη Ρωσία, όπου ο Μίχελ έμεινε στην ιστορία για μια απόφασή του στις καθυστερήσεις της κανονικής διάρκειας του αγώνα, που κρίθηκε υπέρ των Ρώσων (3-1) στην παράταση.

Στις καθυστερήσεις έγινε μια περίεργη φάση, με τον Μίχελ να αποβάλλει με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Ρώσο Κολόντιν για φάουλ πάνω στον Σνάιντερ, αλλά την... πήρε πίσω, καθώς πριν τη φάση της αποβολής η μπάλα είχε βγει άουτ από το κοντρόλ του Ολλανδού.

Κι αυτή τη φάση δεν την ξεχνούν οι «οράνιε»…

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα