Συμφωνία για τη διαιτησία!

Gazzetta team
Συμφωνία για τη διαιτησία!

bet365

Ο νέος πρόεδρος της Super League, Γιώργος Στράτος, συναντήθηκε με τον ομόλογό του στην ΕΠΟ, Γιώργο Γκιρτζίκη, συζητώντας το ισπανικό μοντέλο διαιτησίας που θα εφαρμοστεί, μετά και τη συμφωνία της UEFA.

Η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία ενέκρινε το περίφημο ισπανικό μοντέλο, το οποίο ήταν ιδέα του Χρήστου Πανόπουλου και του Θεόδωρου Θεοδωρίδη. Σύμφωνα με το μοντέλο αυτό, ο ορισμός των διαιτητών γίνεται από τρία άτομα. Έναν πρώην διαιτητή ο οποίος θα αποτελεί πρόταση της Σούπερ Λιγκ, ένα μέλος επιτροπής που θα επιλέγει η ΕΠΟ και έναν επιδιαιτητή, τον οποίο θα ορίζει η Ομοσπονδία. Η Λίγκα όμως πλέον θα έχει τη δική της φωνή στην επιλογή των διαιτητών, η οποία μέχρι στιγμής γινόταν από ένα άτομο της ΚΕΔ.

Πλέον, οι ομάδες της Λίγκας πρέπει να καταλήξουν στον πρώην διαιτητή που θα προτείνουν στην ΕΠΟ. Ο Γιώργος Μπίκας, ο οποίος ακούστηκε για τη θέση δεν φαίνεται να συμφωνεί, ενώ ακούστηκε και το όνομα του Γιώργου Τεροβίτσα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Γιώργος Γκιρτζίκης συναντήθηκε σήμερα με τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Super League Γιώργο Στράτο. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, καθώς τους δύο άνδρες συνδέει μακροχρόνια γνωριμία και συνεργασία για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο κ. Γκιρτζίκης ανακοίνωσε στον κ. Στράτο ότι μετά από παρότρυνση της UEFA θα εφαρμοστεί στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας το λεγόμενο ισπανικό μοντέλο.

Για αυτό τον λόγο ενημερώθηκε ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ξάνθη κ. Πανόπουλος με τον οποίο έχουν πραγματοποιηθεί σειρά συναντήσεων τον τελευταίο χρονικό διάστημα, και ο οποίος συνομιλεί με τους άλλους ιδιοκτήτες ΠΑΕ, ώστε να αναζητηθεί πρόσωπο κοινής αποδοχής, το οποίο θα συμμετέχει στην ΚΕΔ/ ΕΠΟ.

Η όλη διαδικασία τελεί υπό την επίβλεψη και έγκριση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Νωρίτερα ο κ. Γκιρτζίκης είχε συναντηθεί με τον επίσης νεοκλεγέντα Πρόεδρο της Football League Στέλιο Σφακιανάκη σε εξίσου καλό κλίμα».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα