Παναθηναϊκός - Τσβόλε 4-0

Παναθηναϊκός - Τσβόλε 4-0

Κώστας Ζάλιαρης
Παναθηναϊκός - Τσβόλε 4-0

bet365

Ορεξάτος, με καλές συνεργασίες, όμορφα γκολ και χωρίς να απειληθεί καθόλου, ο Παναθηναϊκός έδειξε έτοιμος στην πρόβα τζενεράλε πριν τα προκριματικά του Europa League, επικρατώντας 4-0 της Τσβόλε στη Λεωφόρο!

Οι «πράσινοι» έφτασαν πανεύκολα στη νίκη επί της ολλανδικής ομάδας στο γήπεδο της Λεωφόρου, στο πρώτο φιλικό μπροστά στο κοινό τους, αλλά τελευταίο ενόψει των αγώνων του γ΄προκριματικού γύρου του Γιουρόπα Λιγκ.

Τρομερό γκολ ο Λεντέσμα στο 27' με άπιαστο δεξί σουτ που πήρε εκπληκτικό φάλτσο, το 2-0 ο Λουντ από ωραία συνεργασία των Ιμπάρμπο και Χουλτ και πλασέ στην κίνηση από τον Φινλανδό, γκολ από ... playstation ο Γουακάσο στο ντεμπούτο του με την πράσινη φανέλα. Ο Μπεργκ το έψαξε, είχε τις ευκαιρίες και βρήκε τελικά στόχο στο 67' με την εξαιρετική ενέργεια του Βιγιαφάνιες που είχε μπει στο ματς λίγο νωρίτερα. Ο σκόρερ του τελευταίου τέρματος μαζί με τους Λουντ και Ιβάνοφ έβγαλαν όλο το 90λεπτο.

Η παράταξη:

Ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε στο γήπεδο με το 4-2-3-1 που έχει δουλέψει ο Αντρέα Στραματσόνι. Οι Κουτρουμπής – Ιβανόφ ήταν στο κέντρο της άμυνας, Μέστο δεξιά, Χουλτ αριστερά και μπροστά τους κυρίως ο Λεντέσμα με τη βοήθεια του Ζέκα. Η τριπλέτα στη μεσαία γραμμή περιελάμβανε τους Λουντ (δεξιά), Γουακάσο (αριστερά) και Ιμπάρμπο (κέντρο και... αρκετά μπροστά), με τον Μάρκους Μπεργκ στην επίθεση να παίρνει βοήθειες από τον τελευταίο, αν και ο Σουηδός τυπικά ήταν μοναδικός προωθημένος.

Από τις πρώτες αλλαγές που έκανε ο Ιταλός κόουτς του «τριφυλλιού» ήταν οι Μολέδο, Μπουμάλ και Βιγιαφάνιες, με τον τελευταίο να δείχνει και πάλι ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και να δίνει άμεσα ασίστ στον Μπεργκ γι' ακόμα ένα γκολ του Παναθηναϊκού. Το σύστημα δεν άλλαξε, αργότερα πέρασαν στο ματς και οι Ρέις, Νάνο και Στάικος αντί των Μέστο, Χουλτ και Ζέκα (που αποχώρησε χωλαίνοντας και έδεσε τον αριστερό του μηρό...). Σιγά – σιγά άλλαξε ολοκληρωτικά το πρόσωπο των «πράσινων» με τους Βλαχοδήμους να παίρνουν επίσης λεπτά συμμετοχής.

Με Λεντέσμα να λύνει και να δένει...

Ο Αργεντινός χαφ, πέραν του ότι έχει δώσει τεράστια ελευθερία πλέον στον Ζέκα, ο οποίος κινείται στο μισό γήπεδο του αντιπάλου και βοηθάει πάρα πολύ στο επιθετικό κομμάτι, είναι ο άνθρωπος που λύνει και δένει... Με αθόρυβη, αλλά σημαντικότατη δουλειά, πολύ σωστές τοποθετήσεις, οδηγίες στους στόπερ, τον τερματοφύλακα, αλλά και με «μάτι» μέσα στο γήπεδο, βγάζει όλη του την ποιότητα. Τόσο στο open play παιχνίδι, όσο και στα στημένα, από τα οποία ο Παναθηναϊκός έκανε αρκετές φάσεις, έχοντας τη δυνατότητα να διευρύνει ακόμα περισσότερο το σκορ από τις κεφαλιές των Μπεργκ και Ιμπάρμπο στο 35' και το 36' αντίστοιχα.

Ντεμπούτο, γκολ και ... ενθουσιασμός για Γουακάσο

Ο Γκανέζος πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την πράσινη φανέλα και βρέθηκε στο αρχικό σχήμα από τον Αντρέα Στραματσόνι, στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής. Με όρεξη, τρέξιμο, καλή τεχνική αλλά και ενθουσιασμό που πολλές φορές τον οδηγούσε σε σκληρές συγκρούσεις με αντιπάλους του, προκάλεσε θετική εντύπωση και χειροκροτήθηκε από τον κόσμο. Ήταν αυτός που μπαίνοντας από αριστερά στη μεγάλη περιοχή είχε την πρώτη καλή στιγμή στο ματς στο 3ο λεπτό από πάσα του Μπεργκ, ενώ το γκολ που πετυχαίνει στο 40', με καταπληκτική προσποίηση και αριστερό σουτ που άφησε τον Φαν ντερ Χαρτ να το... ξαναδεί μετά το ματς στο ριπλέι, έκανε ακόμα πιο θετική τη νύχτα της πρώτης εμφάνισής του με το τριφύλλι.

Αυτοματισμοί, επίθεση, ικανοποίηση

Πέρα από έναν αιφνιδιασμό μέχρι να ... βρεθούν τα πατήματα των παικτών στον αγωνιστικό χώρο, η άμυνα του Παναθηναϊκού δεν διέτρεξε κίνδυνο. Μονάχα μια φάση ήταν απειλητική από πλευράς Τσβόλε και σε αυτή, κάποιες γρήγορες επιστροφές και μαρκαρίσματα, αποδείχθηκαν καθοριστικά. Καλές τοποθετήσεις οι Ιβανόφ και Κουτρουμπής, έβγαλαν πολλές φορές οφσάιντ τους αντιπάλους τους σε κάθετες μπαλιές που επιχειρούσε να βγάλει η ολλανδική ομάδα.

Από εκεί και πέρα, γι' ακόμα ένα παιχνίδι είδαμε έναν... άλλο Λουντ. Ο Φινλανδός αποδεικνύει ότι έχει βελτιωθεί και ότι είναι έτοιμος να καθιερωθεί τη νέα αγωνιστική περίοδο. Βρέθηκε στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής απένατι στην Τσβόλε, είχε συνεργασία με τον Μέστο και σκόραρε από την ωραία φάση που έβγαλαν οι Ζέκα, Ιμπάρμπο και Χουλτ με το γύρισμα του τελευταίου από αριστερά στο πρώτο δοκάρι. Ακόμα κι αυτή η φάση έδειξε δουλειά και κίνηση όπως ακριβώς έπρεπε να γίνει.

Ο Ιμπάρμπο, ο οποίος ουσιαστικά βρισκόταν στη μέση της τριπλέτας που αγωνιζόταν πίσω από τον Μπεργκ, πολλές φορές έμοιαζε να ... πλαισιώνει τον Σουηδό στην κορυφή, ωστόσο, είχε καλή επαφή μαζί του, έβγαλαν μια πολύ ωραία φάση στο 39' με τον πορτιέρο της Τσβόλε ν' απομακρύνει το πλασέ του Μπεργκ, ενώ γενικότερα, ο Κολομβιανός έδειξε κάποια στιγμή του παιχνιδιού του, όπως η πίεση και η πάντοτε επικίνδυνη παρουσία στα αντίπαλα καρέ, όταν η μπάλα είναι στον αέρα.

Παρέμεινε σοβαρός στο β' ημίχρονο

Με το σκορ πλέον να βρίσκεται στα επίπεδα του 3-0 (αν και ελάχιστη σημασία είχε αυτό), ο Παναθηναϊκός παρέμεινε σοβαρός, αν και δεν παρουσίασε επιθετικότητα όπως εκείνη του πρώτου μέρους. Και αυτό ήταν απολύτως λογικό δεδομένου πως έπρεπε να κρατηθούν και ορισμένες δυνάμεις για το ευρωπαϊκό της επόμενης Πέμπτης. Η Τσβόλε κράτησε λίγο περισσότερο τη μπάλα και προσπάθησε να βρεθεί στην περιοχή του Στιλ, αλλά και πάλι ήταν ανούσια όσα έκανε. Ο Στραματσόνι έβγαλε τους Ιμπάρμπο, Γουακάσο και Κουτρουμπή στο 64', πέρασε στο ματς τους Μολέδο, Μπουμάλ και Βιγιαφάνιες, με τον Αργεντινό να κάνει το ... θαυματάκι του τρία λεπτά αργότερα, με τη no-look pass στον Μπεργκ για το εύκολο πλασέ και το 4-0. Ακόμα κι όταν πλέον η 11άδα του Παναθηναϊκού είχε μείνει κατά τα 3/11 αυτή που είχε ξεκινήσει, η ομάδα του Στραματσόνι έβγαλε με άνεση τα εναπομείναντα λεπτά.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός: Στίλ (83' Ο.Βλαχοδήμος), Μέστο (73' Νούνο Ρέις), Ιβάνοφ, Κουτρουμπής (64' Μολέδο), Χούλτ (73' Νάνο), Ζέκα (74' Πασχάλης Στάικος), Λούντ, Λεντέσμα (79' Βλαχοδήμος), Γουακάσο (64' Μπουμάλ), Ιμπάρμπο (64' Βιγιαφάνιες), Μπέργκ

Τσβόλε: Φαν ντερ Χαρτ, Φαν Πόλεν, Φαν ντερ Πάβερτ, Μαρσέλις, Σάιμακ, Μόκαρτ, Άχαμπαρ, Μένινγκ, Μπράμα, Εϊζίμπουε, Βάντερνταμ

Στο β' ημίχρονο για τους Ολλανδούς αγωνίστηκαν και οι: Μαστούρ, Καραγκούνης, Φαν Λόοϊ, Σάντλερ, Σένκεβελντ, Τόμας, Εβρέ, Κβίντα

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα